Lázár Bence Emlékgála

Lázár Bence

lazarbenceemlekgala SC Hírös-Ép

Lázár Bence Kecskeméten született, 1991. 03. 21-én. Kerekegyházán járt óvodába és általános iskolába, majd Kecskeméten a Széchenyi István Vendéglátóipari  és Idegenforgalmi Szakközépiskolában folytatta tanulmányait.
 
5 éves volt, amikor édesapja kivitte egy meccsre és attól a perctől kezdve csak a foci létezett számára. A labdarúgás alapjait Kerekegyházán sajátította el. Nagyon hamar kiderült, hogy különös érzékkel kezeli a labdát, nagyon tehetséges, mondhatni született tehetség.
 
Bence tehetségére felfigyelt egy lajosmizsei edző, aki éppen csatárt keresett csapatába, hogy indulni tudjanak a Svédországban megrendezésre kerülő Gothia kupán. Igy 2003-2006-ig Lajosmizsén ontotta a gólokat. A Gothia Kupán a B-ágon többek között Bence góljaival az I. helyen végeztek.
Számos belföldi és külföldi tornán vett részt csapatával, melyeken vagy a gólkirályi, vagy a legjobb játékosi címet általában be is zsebelte. Soha egyetlen edzésről sem hiányzott, ha esett, ha fújt semmi nem számított, eltökélt szándéka volt, hogy NB1-es játékos legyen.
 
2006-ban több NB1-es csapat is érdeklődött iránta, végül az Újpestet választotta. 17 évesen járt a holland Twente és az olasz Vicenza csapatánál is mielőtt profi szerződést kapott volna a fővárosi együttestől. Kezdetben az utánpótlás csapatoknál kapott lehetőséget, majd első NB1-es meccsén a Kaposvár ellen 2 gólt is szerzett, ami bravúros teljesítmény volt. A 2011-es tavaszi szezonban 13 mérkőzésen 8 gólt szerzett.
 
2010/2011-es bajnoki évben megkapta a 21 év alatti játékosok Puskás Ferenc-díjat, 2014-ben  pedig a Kerekegyháza Sportjáért kitüntetést.
 
Sajnos ezután sorozatos sérülések, műtétek, rehabilitációk következtek. 2013/2014-ben a Magyar Kupában négy gólt lőtt és tagja volt az Újpest győztes csapatának. 2014-ben kölcsön adták Nyíregyházára, de sajnos folyamatos láb-és derékfájdalmai miatt abba kellett hagynia a profi labdarúgást.
 
Bencét aktív futballista időszaka alatt sokszor behívták a Sport Tv Harmadik félidő című műsorába, ahol mindenki láthatta, hogy mennyire tájékozott és milyen óriási szenvedéllyel tud a futballról beszélni. Így, amikor 2014-ben felhagyott a focival a Sport Tv-nél kapott szakkommentátori állást. Imádott a fociról beszélni, kedvenc csapatáról, a Barcelonáról főleg. Sajnos 2015-ben kiderült, hogy súlyos beteg.
 
Elkezdődtek a kezelések a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályán, ahol folyamatos kezelést kapott több hónapos kórházi tartózkodással. Egy egész ország szurkolt, hogy Bence meggyógyuljon, megvívja élete legnagyobb meccsét. Mindent megtett azért, hogy ebben az óriási harcban felülkerekedjen a betegségén. Soha egyetlen percre sem adta fel. Sajnos 2018. február 22-én szervezete feladta a harcot.
Bence álma volt, hogy amikor meggyógyul létrehoz egy alapítványt, mellyel az ebben a betegségben szenvedőknek és a kórháznak fog segíteni. Bence helyett családja hozza létre ezt az alapítványt, hogy örök emléket állítson az emberek szívében szeretett fiukról.
 
Az alapítvány neve: Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány
Az alapítvány számlaszáma: 51700117-15004615 Fókusz Takarékszövetkezet Kerekegyháza
E-mail: Turn on Javascript!
 
Az alapítvány célja, hogy a leukémiában szenvedő embereknek segítséget nyújtson életkörülményeik javításában, szociális gondok enyhítésében, gyógyulásra való esélyük növelésében.
 
Az alapítvány fő tevékenységeként tűzte ki, hogy minél több fórumon felhívja a figyelmet a véradás fontosságára. Kiemelt küldetésének érzi, hogy minél többen menjenek el őssejt donornak, ezzel megmentve egy emberéletet.
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Támogatóink


KIEMELT TÁMOGATÓ 

Focizz nálunk!

Jelentkezés

(Születési év alapján!)

Családias hangulat
Igényes környezet
Felkészült edzők
Rengeteg élmény

Év játékosa