Lázár Bence Emlékgála

Lázár Bence

lazarbenceemlekgala SC Hírös-Ép

Lázár Bence Kecskeméten született, 1991. 03. 21-én. Kerekegyházán járt óvodába és általános iskolába, majd Kecskeméten a Széchenyi István Vendéglátóipari  és Idegenforgalmi Szakközépiskolában folytatta tanulmányait.
 
5 éves volt, amikor édesapja kivitte egy meccsre és attól a perctől kezdve csak a foci létezett számára. A labdarúgás alapjait Kerekegyházán sajátította el. Nagyon hamar kiderült, hogy különös érzékkel kezeli a labdát, nagyon tehetséges, mondhatni született tehetség.
 
Bence tehetségére felfigyelt egy lajosmizsei edző, aki éppen csatárt keresett csapatába, hogy indulni tudjanak a Svédországban megrendezésre kerülő Gothia kupán. Igy 2003-2006-ig Lajosmizsén ontotta a gólokat. A Gothia Kupán a B-ágon többek között Bence góljaival az I. helyen végeztek.
Számos belföldi és külföldi tornán vett részt csapatával, melyeken vagy a gólkirályi, vagy a legjobb játékosi címet általában be is zsebelte. Soha egyetlen edzésről sem hiányzott, ha esett, ha fújt semmi nem számított, eltökélt szándéka volt, hogy NB1-es játékos legyen.
 
2006-ban több NB1-es csapat is érdeklődött iránta, végül az Újpestet választotta. 17 évesen járt a holland Twente és az olasz Vicenza csapatánál is mielőtt profi szerződést kapott volna a fővárosi együttestől. Kezdetben az utánpótlás csapatoknál kapott lehetőséget, majd első NB1-es meccsén a Kaposvár ellen 2 gólt is szerzett, ami bravúros teljesítmény volt. A 2011-es tavaszi szezonban 13 mérkőzésen 8 gólt szerzett.
 
2010/2011-es bajnoki évben megkapta a 21 év alatti játékosok Puskás Ferenc-díjat, 2014-ben  pedig a Kerekegyháza Sportjáért kitüntetést.
 
Sajnos ezután sorozatos sérülések, műtétek, rehabilitációk következtek. 2013/2014-ben a Magyar Kupában négy gólt lőtt és tagja volt az Újpest győztes csapatának. 2014-ben kölcsön adták Nyíregyházára, de sajnos folyamatos láb-és derékfájdalmai miatt abba kellett hagynia a profi labdarúgást.
 
Bencét aktív futballista időszaka alatt sokszor behívták a Sport Tv Harmadik félidő című műsorába, ahol mindenki láthatta, hogy mennyire tájékozott és milyen óriási szenvedéllyel tud a futballról beszélni. Így, amikor 2014-ben felhagyott a focival a Sport Tv-nél kapott szakkommentátori állást. Imádott a fociról beszélni, kedvenc csapatáról, a Barcelonáról főleg. Sajnos 2015-ben kiderült, hogy súlyos beteg.
 
Elkezdődtek a kezelések a Szent László Kórház Hematológiai és Őssejt-Transzplantációs Osztályán, ahol folyamatos kezelést kapott több hónapos kórházi tartózkodással. Egy egész ország szurkolt, hogy Bence meggyógyuljon, megvívja élete legnagyobb meccsét. Mindent megtett azért, hogy ebben az óriási harcban felülkerekedjen a betegségén. Soha egyetlen percre sem adta fel. Sajnos 2018. február 22-én szervezete feladta a harcot.
Bence álma volt, hogy amikor meggyógyul létrehoz egy alapítványt, mellyel az ebben a betegségben szenvedőknek és a kórháznak fog segíteni. Bence helyett családja hozza létre ezt az alapítványt, hogy örök emléket állítson az emberek szívében szeretett fiukról.
 
Az alapítvány neve: Soha ne add fel LÁZÁR BENCE Emlékalapítvány
Az alapítvány számlaszáma: 51700117-15004615 Fókusz Takarékszövetkezet Kerekegyháza
E-mail: Turn on Javascript!
 
Az alapítvány célja, hogy a leukémiában szenvedő embereknek segítséget nyújtson életkörülményeik javításában, szociális gondok enyhítésében, gyógyulásra való esélyük növelésében.
 
Az alapítvány fő tevékenységeként tűzte ki, hogy minél több fórumon felhívja a figyelmet a véradás fontosságára. Kiemelt küldetésének érzi, hogy minél többen menjenek el őssejt donornak, ezzel megmentve egy emberéletet.
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

II. Lázár Bence Emlékgála…


Csapatok

A csoport