Utánpótlás foci

XXVI. Aventics Kupa Eger

hajer,pelikan,marozsi,maczelka,kerpits,2011,2010,2009 SC Hírös-Ép

Június utolsó hétvégéjen 3 korosztállyal vettünk részt a XXVI. Aventics Kupán Egerben. A csütörtöktől vasárnapig tartó nemzetközi torna sokaknak életük első többnapos kupája volt, mások már szinte régi visszajáró vendégek, így ki ezért, ki azért várta már nagyon ezt a hosszúhétvégét. Csapataink érmekkel és hasznos tapasztalatokkal térhettek haza Egerből, de lássuk, hogyan vélekednek minderről az Edzők.

 

2009-es korosztály

Marozsi Gábor beszámolója:
Nagyon vártuk már ezt a tornát, hiszen mióta együtt dolgozunk még nem volt sok lehetőségünk csapatösszekovácsolásra. Úgy érzem ebben a négy napba ez sikerült és nem csak csapaton belül, hanem a 2009-2010-es korosztály is egy nagy csapattá kovácsolódott gyerekektől a szülőkig, aminek nagyon örülök. Nehézkesen indult a torna számunkra, hiszen egyből egy vereséggel indítottunk a Gödöllő ellen. Bár kikaptunk, de a sorozat egyik legjobb játékát mutattuk a nézőknek és ha csak a helyzeteink felét belőjük, akkor miénk lett volna a 3 pont. A további két csoportmeccsünket követően győzelemmel jöttünk le a pályáról. Az utolsó a továbbjutásunkról döntött, ahol elég volt nekünk a döntetlen is. Ezen a találkozón a Veresegyháza 3-0-ra vezetett, ám a fiúk nem adták fel és egy félidő alatt felzárkóztak, amivel kiharcolták a csoportunk második helyét. Érdekes, hogy a bronzmérkőzésen nyújtottuk a leggyengébb játékunkat a kupa során, de jó periódusokban lőttük a góljainkat, amelyek kicsit meg is zavarták ellenfelünket. Összességében az egész torna alatt jó játékot produkáltak a fiúk és a sok jó egyéni teljesítmény is húzta a csapatot, amikor hátrányban voltunk 1-1 mérkőzésen.
Eredmények:
Hírös-Ép 2-4 Gödöllő
Hírös-Ép 4-1 Csep-Gól
Hírös-Ép 7-2 Ózd
Hírös-Ép 3-3 Veresegyháza
Csoportmásodikként jutott tovább a csapat a legjobb 8 közé.
 
Negyeddöntő:
Hírös-Ép 4-0 Gödöllő „B”
Elődöntő:
Hírös-Ép 3-7 Eger SE „kék”
Bronzmérkőzés:
Hírös-Ép 2-0 Eger SE „piros”
 
A csapat tagjai: Lévay Máté, Vincze Levente, Pongrácz Patrik, Makai Bendegúz, Csordás Zoltán, Bak Levente, Kis Csaba, Erdős Rómeó, Csorba Olivér, Kristófik Dániel, Gömöri Ádám.
Edző: Marozsi Gábor
 

2010-es korosztály

Marozsi Gábor beszámolója:
A tavaly elért 2. helyezésünk miatt idén se szerettünk volna rosszabb eredményt elérni, mint a döntőbe kerülni. Sajnos ezen a tornán nem a legjobb játékunkat produkáltuk, aminek meg is lett az ára. Azonban küzdésből jelesre vizsgáztak a fiúk. Voltak könnyebb és nehezebb meccsek, de a nehéz mérkőzéseket is saját magunknak tettük nehézzé. Ilyen volt a negyeddöntő és a bronzmérkőzés is. Külön örülök, hogy idén Mindenki végig tudta játszani a tornát és leküzdöttük a hatalmas hőséget a műfüvön. Kiemelném a SZAC elleni találkozót, ahol az eredmény nem mutatja ellenfelünk erejét, mivel egy nagyon jó csapatot ismertünk meg a személyükben. Ezen a meccsen játszottunk talán a legjobban, legfelszabadultabban és minden össze is jött nekünk. Jogos eredménynek tartom a 3. helyet számunkra, hiszen megérdemelt volt, hogy odáig eljutottunk és ott pedig 30 percig koncentrálva, tartalék energiát elővéve uraltuk a mérkőzést. Bár az utolsó 10 percben volt egy kis zavarodás, ekkor közel is engedtük magunkhoz az Eger csapatát, de kiegyenlíteni nem tudtak. Ez volt az utolsó tornánk kispályán, a következő megmérettetésünk már 6+1-ben lesz, úgy gondolom méltóképpen búcsúztunk a 4+1-től.
 
Eredmények:
Hírös-Ép 8-1 Ikarus „kék”
Hírös-Ép 10-1 Csep-Gól
Hírös-Ép 10-1 SZAC
Hírös-Ép 1-8 Gödöllő
Hírös-ép 3-2 Eger SE
Csoportmásodikként jutott tovább a csapat a legjobb 8 közé.
 
Negyeddöntő:
Hírös-Ép 4-3 Nyárádszereda (román)
Elődöntő:
Hírös-Ép 1-4 Gödöllő
Bronzmérkőzés: 
Hírös-Ép 3-2 Eger SE
 
A csapat tagjai: Horváth András, Tóth Bálint, Szenczy Zsolt, Sápi Kristóf, Kincses Károly, Tovaj Csanád, Fricz Pál, Ronkó Márk, Csizmadia Máté, Sinka Milán.
Edzők: Hájer Sándor, Marozsi Gábor
A torna legjobb kapus: Tóth Bálint
 
Gratulálok mindkét csapatnak, mert egy 16 csapatos tornán sikerült megszerezni a bronzérmet, büszke vagyok rájuk!
 

2011-es korosztály 

Pelikán István beszámolója:
A 2011-es korosztályunknak ez volt az első több napos nemzetközi tornája, melyet nagy várakozással várt az egész csapat. A csoportunkban nagyszerű játékot bemutatva, 1 döntetlennel és 3 győzelemmel lettünk csoportelsők. A gyerekek végig fegyelmezetten játszottak és sok szép támadást vezettek, sok gólt szereztek. Így a legjobb nyolcba jutottunk, ahol a csoportunkban lévő 3. helyezett csapattal mérkőzhettünk meg újra az Újbudával. Sajnos nem sikerült a csoportmérkőzésen mutatott nagyszerű játékot játszanunk. Így hiába voltunk fölényben nem sikerült a vezetést megszerezni. Ellenfelünk egy kontra végén egy pontos lövéssel megszerezte a vezetést. Erre nehezen tudunk reagálni, így sokáig maradt ez az eredmény. A második félidőben kezdtünk éledezni és sikerült kiegyenlítenünk. Ezután is az ellenfél térfelén volt többször a játék. A helyzeteinket nem lőttük be, így büntetők következtek. Az ellenfél jobbnak bizonyult, így a nyolc között ért véget ez a kaland a gyerekeknek. Összeségében jól játszottunk, sok gólt szereztünk. A gyerekek sokat fejlődhettek ezalatt a napok alatt. Megérezték, hogy a többnapos torna milyen fáradsággal és élményekkel jár. Élményekben gazdag nyarat kívánok mindenkinek.       
Gratulálunk a csapatnak!
 
Játékosok: Csutak Ármin, Bagi Benett, Velkei Máté, Hagyó Levente, Kocsis Nimród, Czibók Dávid, Német Kolos, Tapodi Bence, Nagy Arkadiusz
Felkészítő edzők: Pelikán István, Maczelka Gábor, Kerpits Ferenc
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak