Utánpótlás foci

XXI. Lions Kupa

2006,2007,koos SC Hírös-Ép

Koós Károly beszámolója a tornáról:
 
,,2006-os születésű fiaink kiegészítve néhány 2007-es fiúval a XXI. LIONS Kupán vettek részt Kecskeméten az elmúlt hétvégén.
 
A tornát minden évben megrendezik a magyarországi SOS-falvak számára kiegészítve határon túli falvak csapataival. A rendező Kecskeméti Szent László Lions Club mellett számos támogatót is vonz a rendezvény, hiszen a résztvevő srácoknak minden támogatásra szükségük van.
 
Ebben az évben 3 SOS-falu, 4 határon túli település és az SC Hírös-Ép U13 csapata volt hivatalos a tornára, ahol 2004 január 1.után született focisták vettek részt. Számunkra ismeretlen ellenfelek, így kíváncsian vártam mire jutunk a 2006-os fiaim számára első 2018-as teremtornán, illetve az előző napi kimerítő székesfehérvári túra után hogyan mozognak a 2007-es srácok.

 

A nap reggelén kiderült, hogy az egyik csapat nem tudott eljönni, így felkérést kaptunk a meccseik lejátszására, így összesen 10 meccset játszottunk a nap folyamán. A szervezők döntése alapján az általunk képviselt másik csapat színeiben játszott mérkőzések eredménye és a gólt szerzők nem számítottak bele a végső számolásba.

Örültem, mert így a helyosztók előtt megismertük az összes csapatot, sokat tudtunk játszani és szokni a teremfocit. A csapatok közül – az SC Hírös-Ép csapatával együtt - 4 kiemelkedő csapatot ismertünk meg, zömmel idősebb fiúkkal. Még szokatlan volt a jobban pattanó labda, gyorsabb játékra volt szükség, mint a nagyobb játéktéren. Még gyakorolni kell, hogy a csatárok bekapcsolódjanak a védekezésbe, a hátul levők pedig a támadásokba a létszámfölény kialakítása miatt. Azt gondolom, időt kell majd szakítanunk a bedobások elvégzésére, illetve kivédekezésére – egy-két csapat taktikájának része volt a kapunk elé bedobott labda a „majd csak valaki belekotor 1 méterről” elképzelés – ezeknél a helyzeteknél rendre melegünk volt. Ennek ellentétét láttam a mi bedobásaink esetében, mindig a legközelebbi társ kapta a labdát, ezt a fegyvert mi egyáltalán nem haszná”ltuk. (nyilván nagy pályán nem sokan dobják el a kapuig a labdát, de teremben ez egy fontos elem lehet).  

A csoportmeccseket rendben lehoztuk és ez első helyen végeztünk csoportunkban:

SC Hírös-Ép – Marcelháza (Szlovákia)            5:0
Gólszerzőink: Gyenes Róbert (3), Szűcs Szilárd, Horváth Dániel „Scholes”
 
SC Hírös-Ép – Kőszeg SOS                                   9:0
Gólszerzőink: Gyenes Róbert (4), Szűcs Szilárd (2), Kárpáti Ákos (2), Szabó Benedek

SC Hírös-Ép – Kalotaszentkirály (Erdély)       0:0

A „másik” csapatunk a valós eredmények alapján a csoportja második helyén végzett volna, így saját magunkkal kellett volna a helyosztón játszani. A döntőbe jutásért azt az ellenfelet kaptuk, akiktől az „edzőmérkőzésen” sima vereséget szenvedtünk, talán azon a meccsen volt a leggyengébb a játékunk. Viszont megtanultuk, hogy ellenük csak a nagyon szoros játék vezet eredményre, lélegzetet sem hagyni sem elöl, sem hátul. Így hiába voltak erőfölényben, nem tudtak rajtunk kifogni. A döntőbe jutásért:

SC Hírös-Ép – Tóthfalu (Szerbia)                      2:1
Gólszerzőink: Gyenes Róbert, Kárpáti Ákos

A döntőben a már megismert erdélyi csapattal csaptunk ismét össze. Két gyors és jól cselező szélsőjük párszor riadalmat okozott, több alkalommal Beni rúgta ki a labdát az üres kapu elől. Emellett nagyon veszélyesen dobálták a labdát a kapunk elé (bedobásból), ezekkel egyszerűen nem tudtak a fiúk mit kezdeni. Gólt is így kaptunk, bár akkor már vezettünk. Mivel döntetlen született, így 3-3 büntetővel dőlt el a kupa sorsa. Ebben a végjátékban mi voltunk a higgadtabbak és a mi kapusunk volt a jobb, így az első helyezettnek járó kupát az SC Hírös-Ép csapata emelhette fel.

SC Hírös-Ép – Kalotaszentkirály (Erdély)       1:1, büntetőkkel 2:1
Gólszerzőnk: Gyenes Róbert

A torna gólkirálya Gyenes Róbert lett 9 góllal. Csapatunk megkapta a fair-play díjat is az egész napos önfeláldozó játékért. Nekem természetes volt, hogy örömmel fociznak akár egész nap.

Gratulálok a fiúknak, nagy örömet okoztak mindannyiunknak!"

A mérkőzéseken játszottak: Zoboki Krisztián Spencer (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Szabó Benedek, Gyenes Róbert, Selmeci Márk, Horváth Dániel „Scholes”, Szűcs Szilárd, Kárpáti Ákos

Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Csordás Csaba, Nagy Zsolt

Hajrá Hírös-ÉP!

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak