Utánpótlás foci

VII. Bánhidi József Emléktorna

2009,koos,keresztes SC Hírös-Ép

A 2017-es évzáró eseménye a VII. Bánhidi József Emlék Torna volt. Rohan az idő és szinte még tegnap volt, amikor Józsi bácsi hangjától volt hangos a tornaterem, most pedig már hetedik alkalommal játszottak a gyerekek az emlékére.

Ebben az évben a 2009-s korosztály mutathatta meg a tudását. Erős mezőny jött össze, ezért is fájó számunkra, hogy az UFC vagy a Szanda FS idén nem vett részt e jeles és nemes tornán. Most különösen fájó volt az Újpest FC sajnálatos távol maradása is, hiszen így váratlanul csonka lett a mezőny. Hét csapat körmérkőzéssel döntötte el a kupa sorsát. Mindenkire hat mérkőzés várt, így elmondhattuk, a végeredmény mindenképpen igazságos lesz.

A résztvevő klubok:

Kecskeméti Labdarúgó Akadémia, Abony Kid FC, Jászberényi FC, Békéscsaba 1912 Előre SC, Szilády RFC, SZEOL SC,    SC Hírös-Ép

Az előjelek nem a legjobbak voltak erre a napra, mert hárman is visszamondták betegség miatt a tornát csapatunkból. Mégis jól indult a nap, mert az első két mérkőzésen magabiztos győzelmeket arattunk. Abony és Jászberény ellen is 5:1 – t mutatott az eredményjelző a javunkra.

Viszont a decemberi kevesebb edzés, a hosszú játékidő, a győzelmi vágy, a hazai környezet és a kevesebb csere lehetőség miatt egyre fáradtabban mozgott a társaság. Ez azt eredményezte, hogy hiába domináltunk a mérkőzések elején, dolgoztunk ki számtalan helyzetet és szereztük meg a vezetést, ellenfeleink a meccs második felében fordítani tudtak. Így következett három egy gólos vereség. Ellenünk örülhetett a KLA, Szilády RFC és a SZEOL SC is.

Utolsó ellenfelünk a Békéscsaba volt. A forgatókönyv ott is hasonló volt, mint az előzőekben, azzal a különbséggel, hogy most sikerült egalizálni az eredményt a mérkőzés végén.

Összességében az látszott, hogy komoly mérkőzéseket tudtunk játszani jó csapatok ellen, ahol a játék képe alapján billenhetett volna felénk is a mérleg nyelve. Mégis látni kell, hogy valami hiányzik, hiányzott a győzelmekhez. Akik ott voltak mindent megtettek a jó eredmény eléréséhez, büszkén mondhatják el, hogy ötödik helyezést értek el ezen a tornán.

Bízom benne, hogy a 2018-s év segít abban, hogy felismerjük az erősségeinket és alkalmazzuk úgy, hogy a végén a mi nyakunkba is kerülhessen érem.

Kiváló játékáért a legjobb hazai játékos lett Csorba Olivér, akinek ez úton is gratulálunk.

A csapat tagjai: Erdős Rómeó, Csorba Olivér, Csordás Zoltán, Kristófik Dániel, Bak Levente, Ónodi Nándor, Makai Bendegúz, Gömöri Ádám 

Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

A tornán még sor került egy Gálamérkőzésre is Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és az SC Hírös-Ép Egyesület Öregfiúk csapata között. 

A két együttesben a teljesség igénye nelkül pályara lépett Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester, Dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Kósa József, valamint a kecskeméti labdarúgás korábbi kiválóságai Csordás Csaba, Kurucsai Milán, Visinka Ede, továbbá Kertész Zoltán egyesületünk elmöke és Kovrig Ákos sportigazgató. A színvonalas találkozó 1-1-es döntlennel zárult, gólszerzők Dr. Szeberényi Gyula Tamás illetve Palatinusz József.

Külön köszönet Dr. Szeberényi Gyula Tamás Alpolgármester Úrnak, Dr. Salacz László Úrnak és Nemes József Úrnak, a Sun Aqua Ásványvíz Magyarország Kft. tulajdonosának, hogy megtisztelték a VII. Bánhidi József Emléktorna eredményhirdetését.

Végül támogatóinknak ezúton is szeretnénk megköszönni, hogy mellettünk állnák és bízunk benne, hogy az elkövetkező években is folytatjuk a közös munkát!

Boldog és Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánunk!

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak