Utánpótlás foci

Évértékelő

Kitl,U19,megye1,megye3 SC HÍRÖS-ÉP Egyesület

Véget ért a szezon U19-es csapatunk számára, ifi csapatunk a 6. helyen zárt a bajnokságban.

Kitl Zoltán beszámolója következik, néhány érdekes statisztikával:

 

Először is két részre bontanám a szezont, volt egy őszi tökéletes menetelésünk, ahol erőn felül teljesítve harmadik helyen végeztünk. A felnőtt és az utánpótlás sport között csak egyetlen egy különbség van, ez pedig az eredmény, mérlegelve a játékosokban rejlő potenciált félév után egy másik utat választottunk, ami egy hosszabb folyamat, de hosszú távon sokkal kifizetődőbb, mind a játékosoknak, mind a csapatnak. Ez pedig nem más, mint a fiatalok beintegrálása a felnőtt football világába. Nagyon sok tehetséges játékosunk van, 3 éve pontosan ezzel a céllal indítottuk el a megye III-as csapatunkat. Félretéve az utánpótlás bajnokság lehetséges dobogós helyezését, inkább a további toborzásra és a kettes csapatunk eredményeit priorizálva döntöttünk a felfelé áramoltatás mellett. Ezt nagyon jól mutatja a tabella is, hiszen a megye III-as csapatunk félévkor 8. helyen telelt, most pedig 4 fordulóval a vége előtt a 4. helyen szerepelve harcban a van a dobogóért.

 

Megye I.- es első számú csapatunk történelmet írt, hiszen az egyesület 30 éves fennállása alatt, ez az első évünk a megyei első osztályban. Jelenleg két fordulóval a vége előtt 7 ifista is szerepelt már a keretben 6 pedig pályára is lépett. Külön kiemelendő Palatinus Zalán, aki 23 mérkőzésből 23x kezdő volt. Az ezüst érmet Nagy Gergely szerezte meg, 14x kezdett, míg a dobogó képzeletbeli harmadik fokán Miskolczi Gergő végzett, aki 13x kezdett.

 

Megye III- as csapatban a fiatalabb góllövőket szeretném kiemelni első sorban,csak az ifistákra lebontva:
Vári Máté 4 gól
Szakter Máté 3 gól
Kovács Krisztián 1 gól

A felnőtt kettes csapatunkban jelenleg 14 ifista korú játékos is pályára lépett már a bajnokságban, így mindenképpen pozitívan értékelem a második félévünket is. Hátra van még négy forduló a megye III-ból és kettő a megye I-ből ezeket a számokat tovább szeretnénk növelni. Szerintem nincs még egy ilyen csapat a megyében, aki ennyi játéklehetőséget ad a fiataloknak, ezt az utat szeretnénk járni jövőre is és a következő lépcsőfok, hogy a tapasztalat szerzés után a megyei első osztályban is minél több saját nevelésű játékosunk állja meg a helytét.

 

Az U19-es csapatot tekintve, pedig 7 olyan játékos is pályára lépett a csapatban aki most kezdte a nagypályás focit.
Érdekesség, hogy az utolsó mérkőzésünkön az átlag életkor 16,8 volt tehát a liga egyik legfiatalabb csapata vagyunk. A jövő évi szabályokat ugyan nem ismerjük még, de a 2003-as korosztály biztosan ki öregszik az U19-es bajnokságból, így búcsúzunk a csapatkapitány Pilter Zoltántól, Ferenczi Zoltántól és Kovács Krisztiántól is. Nekik ezúton is köszönjük szépen a közös éveket és sok sikert kívánok a felnőtt nagypályás karrierjükhöz, bárhol is folytatják (reméljük nálunk).

A házi góllövő lista :
1. Szilágyi Attila 17 gól
2. Simon Endre 5 gól
3. Algisi Márk 4 gól

 

A sok beépített fiatal mellett büszkén elmondhatom azt is, hogy nem küzdöttünk létszámhiánnyal sohasem. Ennek a korosztálynak is megvannak a szépségei és hátrányai is, a legnehezebb a toborzás és a folyamatos verbuválás, de soha nem volt egyetlen edzőmérkőzésen vagy bajnokin sem létszámproblémánk, ami a jelenkor lehetőségeit figyelembe véve mindenképpen említésre méltó, hiszen a statisztikákból is kiderül, hogy van, aki most kezdte, van aki pedig már a megye I-ben is meghatározó játékos. Szeretnénk mindenkinek a folyamatos sportolást biztosítani a szintjének megfelelően és a tehetséges játékosoknak megadni a lehetőséget a fejlődésre magasabb szinten is.

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak