Utánpótlás foci

Új kapusedző az SC HÍRÖS-ÉP kötelékében

kerpits,fehervari

Fehérvári Noémi személyében Egyesületünk újabb kapusedzővel bővült. Friss diplomás edzőként azonban nem csupán a pályán tevékenykedik, de egyesületünk frissen kinevezett
technikai vezetője is.

„Kerpits Feri tanítványaként szívügyemnek tekintem azon edzői szemlélet tovább adását, amit tőle tanultam.”

„Focizni érzésem szerint nagyon későn kezdtem, majdnem 15 éves voltam, amikor keményebben beleálltam a munkába.4 éven keresztül védtem a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium lány foci csapatában. A korábbi válogatott kapus, Kovács Klaudia és a jelenlegi futsal válogatott Üveges Katalin is itt tanult, Katával volt szerencsém többször pályára lépni. Többek között Telkibe is volt lehetőségünk eljutni a Fair Play Cup döntőjébe. Jelenleg előttem áll még egy fél szezon a Női Megye I. osztályban, ahol a KLC csapatát erősítem. Úgy érzem, egy nyáron összeállt csapattól kifejezetten szép eredmény a jelenlegi 4. hely, de a dobogó a célunk. 7 mérkőzésen mindössze 2 gólt kaptunk, nem rossz arány, de ilyen védelemmel szeretne minden kapus dolgozni.
 Imádom amit csinálok, a védés szenvedélyemmé vált. Sajnos egy komolyabb térdsérülés mindig hátráltatott, de talán emiatt is vagyok kifejezetten büszke arra, hogy a KLC-nél töltött első nagypályás szezonomban a válogatotthoz kerülhettem. Nagyon nehéz időszaka jött az életemnek, ami miatt a komolyabb álmaim, illetve a futball-karrierhez fűződő vágyaim egy nyár alatt porba hullottak. Térdműtét következett térdműtét után így az edzésekről is le kellett mondanom hosszabb időre, ekkor kérdezte meg Feri bácsi, hogy miért nem kezdek el edzősködni? Addig a pillanatig meg sem fordult a fejemben, de visszanézve, életem egyik legjobb döntése volt, hogy hallgattam rá, és belevágtam. A gyermekek és a sport szeretete addig is végigkísérte az életemet, hiszen éveken keresztül teniszt oktathattam.

Az első edzői tanfolyamomat a szegedi Bibarc Tünde Fittness School keretei között végeztem el. Hatalmas tudásanyagot sajátíthattam el, kiváló oktatóim voltak. Közvetlen azután, hogy megszereztem a bizonyítványomat indultam is a következő tanfolyamra, az MLSZ Grassroots C tanfolyamra, melyet Dunakeszin végeztem el. Egy női csoportba kerültem, akikkel hatalmas élmény volt dolgozni. Kapusként egy másik világ volt látni a technikai és taktikai elemeit a futballnak, hiszen a kapuból nem sokszor érzékeli ezeket az ember. Érzésem szerint hamar beletanultam és nagyon jó eredménnyel végeztem el az edzőit. Ezt követően részemről egyértelmű volt, hogy az SC Hírös-Ép az a hely, ahol rengeteget tanulhatok még. Kiváló edzők, egy kifejezetten patinás klub, remek játékosok. Kell még valami egy kezdő edzőnek? Azt hittem, hogy nem, de talán itt kompenzált az élet: Kovács Bálint után, új technikai vezetőt keresett a klub. Jelenleg negyedéves jogászként tanulok a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi karán, sportjogászként tevékenykednék a jövőben, nagy lehetőségnek éreztem e pozíció elnyerését, hiszen a sport hátterét csak a gyakorlatban ismerheti meg az ember. Úgy érzem, jó úton haladok, de még sokat kell tanulnom. Remélem hosszú évekig segíthetem még munkámmal az Egyesületet.
Kerpits Ferivel nagyszerű munkamegosztásban dolgozunk, filozófiánk azonos, ami a gyermekek nevelését illeti, és jó értelemben mondhatom, hogy azon fiatalos hév, ami bennem megvan, az Ő tapasztalatával társítva remek edzéseket eredményez. Számomra mindig is példakép lesz, de azt hiszem, ezzel ország szerte rengeteg kapus van így. Az ország egyik legtapasztaltabb utánpótlás kapusedzője, megtisztelő Tőle tanulni, illetve az is, hogy ilyen bizalommal van irántam. Végszónak kiemelném, közös tanítványaink közül az SC HÍRÖS-ÉP Egyesületben kiemelkedően teljesítő Horváth Andrást, Tóth Bálintot, Nagy Balázst, illetve a KLC leány csapatánál hosszú idő óta védő Pap Petrát, aki utánpótlás válogatottságig vitte.’’

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Dobogón telel az U19


Meggyőző és gólerős támadójátékával nemcsak gólarányát…