Utánpótlás foci

Tomordok Kupa Kalotaszentkirály

Kertész Balázs

Idén is megrendezésre került a kalotaszentkirályiTomordok Kupa melynek egyesületünk is évek óta résztvevője. A kiírt (2002-es) korosztállyal klubunk már nem rendelkezik, vezetőségünk úgy döntött, hogy idén az SOS Gyermekfalu Kecskemét csapata mellett egy vidéki kis egyesület részvételét biztosítja a tornán. Így esett a választás az Abádszalók SE együttesére.

A csapatok péntek délelőtt indultak és a kora esti órákban érkeztek meg Kalotaszentkirályra. A szálláshely idén is az Ady Endre Iskola kifogástalan kollégiumában volt. A finom vacsora után egy rövid séta alatt a gyerekek megtekintették a község nevezetességeit majd lefekvésig ismerkedtek, fociztak a helyi fiatalokkal.

Szombat délelőtt kezdődtek a küzdelmek. Két korcsoport 4-4 csapata mérkőzött meg egymással, körmérkőzéses rendszerben. Az első találkozókra rányomta a bélyegét az esti jó hangulat, ám a torna során összességében színvonalas, izgalmas mérkőzéseket láthattak a nézők. A Tomordok Kupát végül az újonc Abádszalók SE nyerte, megelőzve a körösfői Kós Károly Iskola, a kalotaszentkirályi Ady Endre Iskola és a negyedik helyezett SOS Gyermekfalu Kecskemét csapatát. A szombati nap zárása ként az SOS Gyermekfalu lakói átadták a Kecskeméti Szent László Lions Club ajándékait (labdákat, focikapukat) az Ady Endre Iskola tanulói számára.

Vasárnap reggeli után a gyerekek megkoszorúzták a kalotaszentkirályi Szent István emlékművet, majd Kolozsváron tettek látogatást, ahol megtekintették a Mátyás király szobrot, a Szent Mihály-templomot és más nevezetességeket.
Rendkívül kellemes és tartalmas 3 napot sikerült eltölteni Erdélyben, mely során a fiatalok új barátságokat kötöttek, a felnőttek még szorosabbá fűzték az egyesületek közötti kapcsolatokat.

,,Az igazi öröm nekünk felnőtteknek az, amikor látjuk a gyermekeinket őszintén örülni és kapcsolatokat építeni. Az SC Hírös-Ép jóvoltából több éve járunk Kalotaszentkirályra, ahol ismét átélhettük ezt az érzést. Régebbi barátságok elevenedtek fel és teljesen újak is kialakultak az Abádszalók csapatának köszönhetően. Fantasztikusan működött az a kémia, amelyben a helyi emberek kedvessége keveredett a sport szellemével, a küzdeni vágyással és az együttlét örömével. Az SOS Gyermekfalu minden kollégája nevében szeretném megköszönni azt a nyitottságot és elfogadást, amit egymás felé sugároztak a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Bízom benne, hogy ezt a mindannyiunk számára meghatározó élményt lesz még alkalmunk átélni és viszonozni!" – értékelt Uhljár Gábor az SOS Gyermekfalu Kecskemét nevelőszülői tanácsadója.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak