Utánpótlás foci

Kertész Zoltán Elnök Úr beszámolója a hétvégéről

kerteszzoltan,U13,erdély SC HÍRÖS-ÉP Egyesület

XVI. Tomordok Kupa Kalotaszentkirály 2024.04.19 – 2024.04.21.  II. Hely

Kertész Zoltán Elnök Úr beszámolója a hétvégéről:

„2024. április 19-én, pénteken délben találkoztunk a kecskeméti Műkertvárosi Sportcentrumban, majd egy pizza ebéd után indultunk Kalotaszentkirályra. Este negyed hétre érkeztünk meg a csodás kis faluba, az Ady Endre Szakiskolába. A szállásunk elfoglalását követően megvacsoráztunk, és a létesítmények megnézését követően, a gyerekek kipróbálhatták az új jégcsarnokot.A korcsolyázás és foci után lefeküdtek a gyerekek aludni.Másnap nem kellett korán kelni, mivel először az alsó tagozatos gyerekek mérkőzései kezdődtek. Így mi 09:00 órakor reggeliztünk. Reggelizésünket követően tartottam meg az első taktikai értekezletet a gyerekek segítségével. Mivel nem kaptam, és nem is kértem semmiféle információt a csapat tagjairól, ezért az ő elmondásuk alapján állítottam össze a taktikát, valamint a kezdő csapatot. Szétosztottuk a mezeket, majd vártuk a 12 órás kezdési időpontot. A kicsik eredményhirdetése után kezdődött is az első megmérettetés.


A következő összeállításban kezdte meg játékát csapatunk:
a kapuban: Buborék Patrik,
a mezőnyben: Pintér Róbert, Farkas Artúr, Csernus Patrik,
Fábián Noel, Meleg András,
cserék: Antal Marcell, Varga Bálint, Varga Ádám.
Az ellenfelünk szép nagy gyerekekből álló csapat volt. Csapatunk lépett fel támadólag, és az 5. percben Andris hatalmas góljával megszereztük a vezetést: 1:0. Ezután kicsit visszaálltunk, próbáltuk tartani az eredményt,de a 12. percben egy védelmi hibát kihasználva egyenlített az ellenfél 1:1 eredményre. A hátralévő 3 percben gyűrték egymást a felek, de gól sajnosnem született.

Mint később kiderült, az egyik legerősebb csapattal játszottunk, úgyhogy számunkra jó volt a döntetlen eredmény. Pár meccses pihenő után, taktikai értekezleten változtattam a korábbi felálláson. Noel „Böde Danis” poszton való szerepeltetése sajnos nem jött be. Visszahoztam jobbhátvédnek, és Marcellt küldtem fel jobbszélre. Ez a változtatás már jó döntés volt, bejött! A Szilágylompért ellen Marcell góljaival simán nyerte a csapat a mérkőzést 2-0 arányban. Majd egyből jött a Bánffihunyad elleni meccs, ahol gólfesztivált rendeztünk. Andris és Marcell sorra vágták a szebbnél szebb gólokat, melyekhez Artúr vezetésével irányított védelem, valamint a jó kapusteljesítmény is hozzájárult.

Ezekután jöhetett a megérdemelt ebéd, ami húsleves és rántotthús volt.

Ebéd után következett a rangadó Kalotaszentkirály első csapata ellen.

Aki itt nyer az nyeri a kupát. Nagy volt a tét, így megteltek a lelátók is szurkolókkal. Mivel látszólag nagyobb gyerekekből állt az ellenfél, védekezésre rendezkedtünk be. Nagy nyomás alatt volt a kapunk, de Patrik hatalmasakat védett. Csak néha tudtunk egy-két kontrát vezetni, de helyzetet nem tudtunk kialakítani. A 13. percben a kapunk előtt kialakult kavarodásból, egy jól eltalált lövés utat tört a kapunkba, így 0-1 lett az eredmény. Innen mindenkit támadásra vezényeltem, de nem sikerült sajnos az egyenlítés.


Jöhetett még az utolsó meccsünk, melynek már a tétje a második hely megszerzése, valamint Marcell gólkirálysága volt. Kalotaszentkirály második csapata volt az ellenfél, és mutatós játékkal Marcell megrúgta 7. gólját, így gólkirály lett. Zárásként pedig Patrik is rúgott két gólt, így 4-0 lett az eredmény.

Ezután már csak az eredményhirdetés maradt hátra, ami nagyon
humorosan kedves volt. Kupák, érmek, trófeák, valamint különdíjak mellett a csapattal utazó szülők is megajándékozták a játékosokat, szurkolókat.
Nagy volt az öröm és a boldogság. Este még vacsora után vízilabdáztak a gyerekek lefekvésig.

Másnap reggeli után indultunk haza. Kecskemétre koradélután érkeztünk meg.

Még egyszer felsorolva a nagyon jól viselkedő, tisztelettudó és eredményes gyermekeink névsorát, akikre méltán lettem büszke és az SC HÍRÖS-ÉP Egyesület:
Buborék Patrik,
Farkas Artúr „A csapat legjobb játékosa”,
Pintér Róbert,
Csernus Patrik,
Fábián Noel,
Antal Marcell „Gólkirály 7 gól”,
Meleg András,
Varga Ádám,
Varga Bálint.

Kertész Zoltán
SC HÍRÖS-ÉP Egyesület

Elnöke

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak