Utánpótlás foci

Tisztes helytállás a Champions Trophyn

2007,marton,pelikan

Pelikán István:

A kvalifikációt sikeren megvívtuk Budapesten és másodikként bejutottunk az ausztriai döntőbe a 128 állva maradt csapat közé. A gyerekek már nagyon várták, hetek óta erről beszéltek és folyamatosan ez volt a téma közöttük. Azt már a korábban megtartott sorsolást követően tudtuk, hogy a Benficaval és a Salzburggal a csoportmérkőzések során találkozunk, amit a srácok felfokozott érdeklődéssel vártak. A nyitó napon lehetőségünk nyílt megtekinteni az említett két csapat egymás elleni összecsapását, amelyen egyértelművé vált, hogy valamelyiküket le kell gyűrnünk, ahhoz, hogy a csoportunk első két helyén végezzünk, és ezzel a legjobb 32 közé jussunk. Az első négy ellenfelünket kapott gól nélkül múltuk felül, de sajnos a két nemzetközileg is magasan jegyzett riválisunk erősebbnek bizonyult nálunk. Az első szakasz utolsó találkozója számunkra tét nélküli volt, az eredménytől függetlenül 3. helyen léptünk tovább, ezt kihasználva a motiváltabb vetélytársunktól kikaptunk, ezzel a „B” tornán folytattuk másnap szereplésünket.

Csoportmérkőzések:
SC Hírös-Ép - DJK Würmtal MFS 1-0
SC Hírös-Ép - NK Bubamara-Precko Zagreb 2-0
SC Hírös-Ép - SV Wienerwald 9-0
SC Hírös-Ép - ATSV Stein 6-0
SC Hírös-Ép - Benfica Lissabon 0-2
SC Hírös-Ép - FC Red Bull Salzburg 1-4
SC Hírös-Ép - FV A XII Auhof Center 2-3

A Champions Trophy színvonalát hűen tükrözi, hogy a 33-64. helyezésért zajló csatározások során is rendkívül parázs meccseket vívtunk jól felkészített és komoly játékerőt képviselő együttesek ellen. Érdekes volt látni és tapasztalni az eltérő mentalitású és taktikájú, különböző nemzetiségű gárdák vetélkedését. Ebben a szakaszban minden lejátszott mérkőzésünk nüánszokon dőlt el ide vagy oda, maximális erőbedobásra volt szükségünk az összes alkalommal. Ez a teljesítmény a végső pozíciókat tekintve a 47. helyre volt elég, ami reális képet ad arról, hogy hol is tart most a csapat. Rettentően sok tapasztalatot szereztünk arra vonatkozóan, hogy miben kell fejlődnünk, miben járnak előttünk az európai topcsapatok ebben a korosztályban. Azt gondolom, hogy ilyen élményekre, ilyen minőségű ellenfelek ellen lejátszott csatákra van szüksége a gyereknek, akik biztos, hogy egy ilyen hétvége után még motiváltabban jönnek majd edzésre és még jobbak akarnak lenni.

„B” torna
Csoportmérkőzések:
SC Hírös-Ép - SG Markersdorf/St.Georgen 2-1
SC Hírös-Ép - First Vienna FC 2-1
SC Hírös-Ép - NK Rogaska 1-1

Nyolcad döntő a 41-48. helyért :
SC Hírös-Ép - Legia Warsaw 0-0 (Büntetőkkel 2:3)

Negyed döntő a 45-48. helyért között:
SC Hírös-Ép - SG Waidhofen/Ybbs 1-2

Döntő a 47-48. helyért:
SC Hírös-Ép - SV Wienerberg 1921 1-1 (Büntetőkkel 3:2)

A csapat tagjai: Lehotai Ákos, Zoboki Krisztián, Diószegi Kristóf, Fleig Áron, Dömötör Zsolt, Szabó Benedek, Hegyi Alexander Gajdos Márk, Gyenes Róbert, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Kugyela Zalán, Keindl Kristóf
Felkészítő edzők: Pelikán István, Marton Gábor

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak