Utánpótlás foci

Kitl Zoltán értékelte a 2008-as korosztály őszi szezonját

2008,kitl SC Hírös-Ép

Az idei őszi félév 180°-os fordulatot hozott a gyermekek fejlődésében. A tavalyi formálódást és helykeresést felváltotta a normalizáció és a teljesítmény.

A nyarat a hazai rendezésű tornánk megnyerésével indítottuk, majd kipróbáltuk magunkat egy, a tavalyitól sokkal erősebb, Dunamenti Gyermekliga nevezetű bajnokságban, ahol csakis meghívásos alapon lehetett részt venni. A hullámzó teljesítményt sikerült kiküszöbölnünk és a rendszeres edzés látogatottságnak is meg lett a jutalma. A vesztett pontok számának tekintetében, mi telelünk a tabella élén. 9 mérkőzésből, mindössze egyszer kapituláltunk, így kijár a dicséret a srácoknak.

Még a szezon közben Szerbiában is kipróbáltuk magunkat, ahol, eddigi legerősebb tornánkon a legjobb négybe is bejutottunk a 16 csapatból. Ott sajnos a későbbi győztes Crvena Zvezda egy góllal jobbnak bizonyult, de legalább megtaláltuk a jövő évi motivációt is.

A  szezon „levezetése” egy hosszú hétvégével történt, ahol a csapat egyik fele Székesfehérváron lett harmadik egy minőségi tornán, a többiek pedig Egerben értek fel a dobogó tetejére.

Talán ez az egységesség ami miatt működőképesek vagyunk. Büszke vagyok arra, hogy nem pár akcelerált gyerek erős fizikuma miatt vagyunk sikeresek, hanem, mert csapatként funkcionálunk. Hogy mi a titok? Talán nincs is, csupán 16 jól nevelt 10 éves, akik footballozni szeretnének és a szüleik nem fosztják meg ettől.

Hajrá Hírös-Ép!

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

U8: 75 JP Torna


A múlt heti tornagyőztes csapathoz képest, most…