Utánpótlás foci

Sikeres héten vagyunk túl az U14-es bajnokságban!

nagy,csordas,kovrig,koos

Koós Károly beszámolója:

„Az iskolai szünet első felében a Kunszállás csapatát fogadtuk a Műkertvárosi műfüves pályán, kellemesen meleg időben. Az ellenfél zömmel 2006-os születésű srácokkal érkezett.
Ez volt az a mérkőzés, amikor az egyik szemem nevetett a győzelem miatt, a másik viszont sírt a mutatott játék miatt. Ötlettelenül, csapkodva kezdtük a meccset és sajnos a mérkőzés nagy részében így is folytattuk. Az ellenfél nem nagyon nehezítette meg a dolgunkat, az egész mérkőzésen kevés támadást vezetett, a legnagyobb helyzeténél Ákos remekül védett. A csapatunk saját magának nehezítette meg a dolgát. Túl nagy volt a távolság a csapatrészek között, a középpályások nem támogatták sem a csatárokat, sem a védőket, a védelmünk is bizonytalan volt időnként. A csatárok nem vették észre – még amikor szóltam sem, hogy az ellenfél középső védője nem hagyja el a saját kapuját 10 méternél távolabb és fel lehetett volna tolni az egész csapatunkat a kapujuk elé, gyakorlatilag lehetetlen volt lesre futnunk (azért néha sikerült). Mindenki behúzódott a pálya középső sávjába, mintha a szélek nem léteznének, kevés volt a labdavezetés és sok volt a pontatlan passz.
Így az első félidőben az ellenfél lelkesedése és a pontatlanságunk összessége izgalmassá tette a meccset, hiszen egy-egy megugrásból gólhelyzetet tudtak volna teremteni, ha jobban koncentrálnak. Az 5. percben az ellenfél kapuja előtt ívelgettük a labdát ide-oda, amikor Szűcs Szilárd gyönyörűen levette és a bal alsó sarokba lőtte (1:0). Ezután a 30. percig folytattuk a csapongást, ekkor az ellenfél egyik játékosa kézzel ért a labdához a büntető-területen belül. A jogos büntetőt Szűcs Szilárd lőtte a kapuba (2:0).

Az első félidőben már nem esett több gól.
A szünetben átálltunk a három védős játékra bízva abban, hogy a labda gyorsabban eljut a csatárainkhoz. Az ellenfél csak 7 mezőnyjátékossal kezdte a félidőt (az egész meccset csere nélkül játszották le), de ennek nem volt a pályán semmi érzékelhető eredménye. Kunszállás a 60. percig bírta erővel, ezután még 5 gólt rámoltak be a srácaink. A 60. percben Diószegi Kristóf remekül tört be a kapujuk elé, csak szabálytalanul tudták megállítani. Az újabb jogos büntetőt Fleig Áron lőtte a kapuba (3:0). (a mérkőzés jegyzőkönyve Mák Petit hozta góllövőnek).

3 perc múlva egy szépen kapu elé ívelt labdát a kapus nagy bravúrral védett és a kipattanót Horváth Dani „Scholes” 1 méterről a hálóba stukkolta (4:0). (a jegyzőkönyv Sebestyén Barnának adta ezt a gólt). 2 perc múlva Kárpáti Ákos tört be a kapu elé, begurítását Horváth Dani tudatosan átlépte, Kovács Martin pedig a jobb alsó hosszúba lőtte. (5:0). Újabb egy perc telt el és Kárpáti Ákos szép egyéni akció után lőtte a kapuba a labdát (6:0). A meccs végeredményét Szűcs Szilárd állította be, amikor Kovács Martin okos centerezése után a hálóba lőtt (7:0).
A srácoknak gratulálok a győzelemhez. Örülök, hogy végig hajtottak és biztos vagyok benne, hogy a következő meccseken visszatérünk a ránk jellemző ötletes és gyors játékhoz!”

SC Hírös-Ép – Kunszállás SE 7:0 (2:0)
Gólszerzőink: Szűcs Szilárd (3), Horváth Dániel, Fleig Áron, Kárpáti Ákos, Kovács Martin

A mérkőzésen játszottak:
Lehotai Ákos (kapus), Zoboki Krisztián Spencer (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Szabó Benedek, Gyenes Róbert, Selmeci Márk, Kovács Martin, Diószegi Kristóf, Keindl Kristóf, Horváth Dániel „Scholes”, Dömötör Zsolt, Fleig Áron, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Kárpáti Ákos
Hiányzók: -
Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Csordás Csaba, Nagy Zsolt


„A hét második felében a Mercedes KLC „B” csapata várt ránk a Széktói Stadion műfüves pályáján, meleg időben. Kíváncsi voltam, hogy a srácok higgadtabbak lesznek-e az előző meccshez képest és a lazább hetünk után hogy reagálnak a meccs terhelésre.
Az 5. percben szabadrúgáshoz jutottunk, amelyet az ellenfél kapusa nem fogott meg, a labda a kapufáról Kovács Martin elé került, aki higgadtan a hálóba lőtte (0:1). A meccs ezen részében a védekezésünk rendben volt, hiányoltam viszont a labda nélküli mozgást és egymás kisegítése sem működött minden esetben. Ennek ellenére inkább a mi csapatunk támadott. Dömötör Zsolt is megvillant egy felső kapufás lövéssel. A 14. percben Szűcs Szilárd határozottan tartotta meg a labdát és a kapu előtt sakk-matt helyzetre kijátszva begurította középre, Gyenes Robi a hálóba lőtte (0:2).

Egy perccel később a két fiú lemásolta a gól előtti helyzetet, de ekkor a kapus bravúrral védett.
Az átadások időnként pontatlanok voltak, kevés esetben passzolták lábra a labdát és elég sok volt a tanácstalan passzolgatás is a térfelünkön. Ezen felül sok helyzetet kihagytunk, néhányszor csak a kapussal álltak szemben a csatárok, nem volt megfelelő a koncentráció. A 22. percben kapusunktól indult a támadás, Szűcs Szilárd levette a labdát, a kapuig vezette és szépen a hálóba lőtt. (0:3). 5 perc múlva Kárpáti Ákos határozottan tartott meg egy labdát elöl és középre gurítását Szűcs Szilárd a hálóba lőtte.(0:4). A félidő közepén az ellenfél szerkezetet váltott és hátulról két gyors embert előre vezényelt, de a védelmünkön ezen a napon nem tudott kifogni, a hátralevő időben a hátsó sorunk megfelelően védekezett, és ha kellett kisegítették egymást. A félidő végén az ellenfél rúgott egy szép gólt, így a félidőt 1:4-es állással fújta le a játékvezető.

A második félidőben elkezdtünk rohanni, sokszor egymás hegyén-hátán voltak a fiúk kis területen, a szélsők is behúzódtak, így a csatárokat nehezen lehetett megjátszani. Az ellenfél is többet próbálkozott, voltak nehéz pillanatok a kapunk előtt, de Ákos ezen a napon is remekül védett és a hátvédsor is jól működött. A rohanás közben azért még lőttünk két gólt, ezzel egy kissé lelohasztottuk a KLC lelkesedését. Az 55.percben a srácok lemásolták a második gólunkat: Szili határozottan szerzett labdát és önzetlen középre adását Gyenes Robi a hálóba lőtte (1:5). 10 perc múlva Kárpáti Ákos futott el a leshatáron (egy nagyon pontos mélységi passzot kapott) és a kapus mellett a hálóba lőtt, kialakítva a végeredményt (1:6).

Gratulálok a győzelemhez, láttam szép megoldásokat, természetesen vannak még gyakorolni való elemek egyénileg és csapatrészenként is. Az irány jó az látszik. Örülök, hogy a védelmünk ismét stabilan zárt és időnként az összjáték is jól ment. Szeretem, hogy a szünetben átbeszélteket megpróbálják a srácok megvalósítani a második játékrészben. Gólokban nem, de a mutatott játék sokkal jobb volt, mint a mérkőzés első félidejében. A fiúk ismét nagyon lelkesen és kitartóan fociztak, a csapat egységét és a minőséget jelzi, hogy a hiányzókat rendre tudjuk pótolni!”

Mercedes KLC „B” - SC Hírös-Ép 1:6 (1:4)
Gólszerzőink: Szűcs Szilárd (2), Gyenes Róbert (2), Kárpáti Ákos, Kovács Martin

A mérkőzésen játszottak:
Lehotai Ákos (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Szabó Benedek, Gyenes Róbert, Selmeci Márk, Kovács Martin, Diószegi Kristóf, Keindl Kristóf, Horváth Dániel „Scholes”, Dömötör Zsolt, Szűcs Szilárd, Kárpáti Ákos
Hiányzók: Zoboki Krisztián Spencer (kapus), Fleig Áron, Czumbil Mihály
Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Csordás Csaba, Nagy Zsolt

Következő mérkőzésünket november 11-én, 10 órakor játszuk a Műkertvárosi pályán a Kiskunfélegyháza „B” csapata ellen.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak