Utánpótlás foci

Puskás Akadémiára látogattak Kurucsai Milánék

2006,kurucsai

Május 16-án, kedden egy meghívásnak eleget téve vendégszerepelt Felcsúton, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián az U10-11-es vegyes korosztályú csapatunk – mesélte Kovrig Ákos, az SC Hírös-Ép sportigazgatója. A küldöttség részeként a játékosokat az edzőkön kívül néhány szülő is elkísérte. Az előzetesen megbeszélteknek megfelelően a két csapat 8+1-es felállásban mérte össze erejét és az összecsapás 4-4-es döntetlennel ért véget. Az SC Hírös-Ép fiataljai nemcsak eredményt tekintve, de a mutatott játék képe alapján is kijelenthető, hogy tisztességesen helytálltak. Jó szellemiséggel, nagy odaadással játszottak, és mindkét fél elégedetten zárta a találkozót.

Ezúton is köszönjük PFLA utánpótlás szakmai igazgatójának, Szalai Lászlónak és képzési menedzserérnek, Liszkai Dezsőnek az invitálását, valamint azt, hogy bemutatták részünkre az Akadémiát teljes egészében, beleértve a pályákat, kiszolgáló létesítményeket és névadó ereklyéit kiállító múzeumot is. Bepillantást nyerhettek a gyerekek abba, hogy profi labdarúgóként milyen gyönyörű, XXI. századi standionokban szórakoztathatják majd a nézőket. Egyesületünk részéről bízunk abban, hogy jó képet alakíthattunk ki mind emberileg, mind játéktudásban a nálunk zajló képzésről. Sok sikert kívánunk a továbbiakban a PFLA minden korosztályú együttesének, egyúttal reméljük hosszú távú kölcsönös együttműködés indult el a két klub között.

A mérkőzést javarészt 2005-ös születésű játékosokból álló gárda ellen játszottunk, akik nálunk egy évvel idősebbek voltak. A gyerekek lehetőséget kaptak, hogy megmutassák magukat az ottani edzőknek, vezetőknek, ezzel is egy kapcsolatteremtő folyamat indult el a Puskás Ferenc Akadémiával. Nagyon jól sikerült a találkozó, jól helytálltak a gyerekek, annak ellenére is, hogy 8+1-ben játszottak életükben először, méghozzá ötös méretű labdával. Óriási fizikális különbség volt a két csapat között az ellenfél javára, de játékban, úgy gondolom, hogy nem vallottunk szégyent. Jó volt látni a srácok hozzáállását és azt, ahogyan fociztak. Elégedett vagyok a fiúkkal és remélem ők is jól érezték magukat - értékelte az edzőmérkőzést Kurucsai Milán.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak