Utánpótlás foci

Marozsi Gábor összegezte a 2009-es korosztály tavaszi idényét

2009,marozsi,kerpits SC Hírös-Ép

Februárban vettem át a korosztályt és a legfontosabb feladat az volt, hogy a gyerekek visszanyerjék az önbizalmukat. Ősszel nem a legjobban sikerült a Dunamenti Liga számukra, ezt tavaszra minimálisan tudtuk javítani.

Nagy skalpokat sikerült begyűjtenünk a Honvéd és az Eger csapatai ellen, az utóbbira külön büszke is vagyok, hiszen egy nagyon jó erökből álló heves megyei brigádot sikerült legyűrnünk. Sajnos ebben a félévben is voltak nagyobb vereségeink, viszont szoros mérkőzéseket tudtunk játszani NBI-es csapatokkal. Meccsről-meccsre lehetett látni a fejlődést a fiúkon, viszont a szezon végére nagyon elfáradtunk, ami az utolsó fordulón meg is látszódott.

A liga végeztével, az év még nem ért véget számunkra, mert várt még ránk a négy napos egri torna. Ez idő alatt többszőr edzőmeccset játszottunk a KLC csapatával, hogy játékban maradjunk. Februártól június végéig sokat léptünk előre taktikailag, viszont technikába van még jelentős elmaradásunk. Mindkettő meglátszódott Egerben, a labdák elpattantak tőlünk, rosszul vettük át őket, de az egész tornán szervezetten, csapatként működtünk, betartva a taktikai utasításokat. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen 3. helyen végeztünk és megérdemelten, mert egész félévben nem láttam ilyen jól játszani és küzdeni a csapatot.

A srácok is egyre jobban összekovácsolódnak és az önbizalmuk is kezd helyreállni, de még nagyon sok munka van hátra minden téren. Úgy gondolom minőségre jó játékosokból állunk, viszont mennyiségileg kevesen vagyunk, ami nem a legjobb, mert nincs meg az egészséges rivalizáció. Tavasszal két új játékos csatlakozott hozzánk kapus és támadó szekcióban, akik lendületet adtak a csapatnak és a beilleszkedésük is gyorsra sikeredett. Kapusból nincs hiányunk, viszont mezőnyjátékosból még lehetne bővíteni a keretet. Elkezdtünk egy folyamatot, miszerint a fiatalabb korosztályból járnak fel edzeni állandóra és alkalmanként is, de volt már, hogy a Dunamentin is bemutatkoztak, méghozzá eredményesen.

Az egri bronzéremmel egy eredményes és jó játékkal zártuk az évünket és mosolyogva tudtunk elmenni a nyári pihenőre, de ez időben is sokat foglalkozunk a focival, mert 5 tábor ad lehetőséget a gyakorlásra, fejlődésre és szórakozásra a szünet alatt.

Augusztus második hetében kezdjük meg az új szezont és egy igen erős évnek nézünk elébe, mert nagyon sok munkánk lesz, hogy a serdülő korszakra megállják majd a helyüket az idősebbek között. Sok jó játékos alkotja ezt a brigádot és ha fegyelmezettebben, koncentráltabban dolgozunk augusztustól, akkor eredményesebbek leszünk a következő idényre és az önbizalmunk is a helyére áll.

Gratulálok a csapatnak az idei évhez!!!

Hajrá Hírös-Ép!

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak