Utánpótlás foci

Pelikán együttese az első helyen zárt a Teodoru Borisz Vándordíj DVTK kupán

2007,pelikan

Pelikán István: 2007-es korcsoportunk Miskolcra utazott a Teodoru Borisz Vándordíj DVTK kupa elnevezésű tornára. A húsz perces mérkőzéseket, 5x2 méteres kapukra játszották a csapatok futsal labdával. A tornán hat csapat mérkőzött meg egymással körmérkőzéses rendszerben. Mi sorrendben a Debreceni Olasz Fs, Mezőkövesd Zsóry Fc, Diósgyőri VTK, Bozsik József Labdarúgó Akadémia (Nyíregyháza), Eger SE csapatai ellen léptünk pályára. A reggeli korán kelés és a hosszú út után időben megérkeztünk az Egyetemi körcsarnokba.

Az első mérkőzésünket a Debreceni csapat ellen játszottuk. Ahol rengeteg helyzetet dolgoztunk ki azonban még az üres kapuig kijátszott helyzetekből és a nagy ziccerekből sem tudtunk gólt szerezni. Az ellenfelünk azonban büntetett, amikor elértek a kapunk elé, azt a támadást góllal fejezték be. Ilyen a foci a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A mutatott játék alapján nem volt okunk az aggodalomra. Az ellenfél edzője is úgy gratulált, hogy jobbak voltatok megérdemeltétek volna a győzelmet. A gyerekeknek kiemelve a pozitívumokat, sikerült gyorsan átlendíteni a vereség okozta csalódottságon őket. Így a következő mérkőzéseken is folytatták azt a gondolkodó, célratörő játékot, amit az első találkozón. Azonban sokkal pontosabbak voltak a befejezések, nyugodtabbak voltak a megoldások a kapu előtt, amiből rengeteg gólt szereztünk. Ezzel a játékkal ellenfeleink nem tudtak mit kezdeni és a hátralévő összes mérkőzésünket sikerült megnyerni, amivel a hazai csapat előtt az első helyet szereztünk meg.

Támadásban ellenfeleinknél gyorsabban játszottunk, nyugodtan alakítottunk ki emberelőnyös helyzeteket. A labdakihozatalokban a letámadás ellenére kreatívak és pontosak is tudunk maradni és ezzel is sok emberelőnyös támadást tudunk építeni. Védekezésben szervezettek tudatosak voltunk, nem engedtük kibontakozni ellenfeleinket, nagyon sok labdát szereztünk az ellenfél térfelén.
Mindenki nagyszerű teljesítményt nyújtott, többen kiemelkedően focizták végig a napot. Gratulálok a srácoknak az egész napos teljesítményért!

Eredmények:
Olasz Fs-Sc Hírös-Ép 3-2
Mezőkövesd Zsóry Fc-Sc Hírös-Ép 3-4
DVTK-Sc Hírös-Ép 1-9
Bozsik JLA-Sc Hírös-Ép 3-5
Eger SE-Sc Hírös-Ép 0-4

A torna végeredménye:

  1. SC Hirös-ÉP 24-10 12p
  2. DVTK 23-16 12p
  3. Eger SE 13-16 9p
  4. Olasz Focisuli 12-16 7p
  5. Mezőkövesd Zsóry FC 17-21 3p
  6. Bozsik JLA 10-20 1p

Csapatunk két különdíjat is elnyert. A gólkirályi címet Fleig Áron, a legjobb kapusnak járó elismerést pedig Lehotai Ákos kapta.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Dobogón telel az U19


Meggyőző és gólerős támadójátékával nemcsak gólarányát…