Utánpótlás foci

Nemzetközi mezőnyben szereztünk bronzérmet

2009,koos,kerteszzoltan

Koós Károly:

Egy váratlan, de annál kedvesebb meghívás érkezett Békéscsabáról Egyesületünk felé. Tornát szerveztek a 2009-s korosztály részére, melynek szerették volna, ha mi is résztvevői vagyunk. A versenynaptárunkba belefért, ezért örömmel utaztunk el egy olyan helyszínre, ahol még nem játszottunk.
Végül nyolc csapat adta le a nevezését, melyből kettő Romániából érkezett. Sajnos nem a mi csoportunkban voltak és a végjátéknál pedig elkerültük egymást.
Ellenfeleink az Olasz Fs, Debrecenből, a Grosics Akadémia, Gyuláról és az OMTK, Orosházáról voltak. A kettő győzelem és egy vereség arra volt elég a csoportunkban, hogy a felső ágra jutottunk a legjobb négy csapat közzé.
A csoport meccsek során egyre érettebb játékot mutattunk és az eredmény sem maradt el. Aztán következett az elődöntő, mely nehéznek ígérkezett, hiszen az általunk már jól ismert DAFC Szeged várt ránk. A mérkőzésen jó ideig a mi akaratunk érvényesült, a gyerekek nyomást gyakoroltak az ellenfélre, ezért nehezen tudtak kibontakozni. Sőt, egy távoli lövéssel a vezetés is hozzánk került. A lehetőségeink az előnyünk növeléséhez megvoltak, de kimaradtak a helyzetek, nem sikerült az ellenfelünk hálójába találnunk. Ahogyan az ilyenkor lenni szokott, meg is kaptuk érte a büntetésünket. Fellazult védekezésünket ellenfelünk jól kihasználva, maga javára döntötte el a mérkőzést.
A döntőbe jutás elúszott, de a harmadik hely még meg lehet. Így újult erővel, újra az OFS ellen léptünk pályára. A debreceniek már szerintem úgy lehetnek velünk, mint mi a DAFC-l. Sok meccs egymással, egyenlő erők küzdelme, melyből azért általában mi jövünk ki győztesen. Így volt most is. Győztünk egy ki-ki meccsen, és ezzel meglett a bronzérem.
Összességében elégedett vagyok a látottakkal. A gyerekek egyre érettebben és szervezettebben fociznak, ezt emelte ki Váczi Zoltán egykori válogatott játékos, békéscsabai legenda is és ezzel párhuzamosan egyre eredményesebb játékot is mutatnak. Én szeretném, ha a csapat egysége mellett egyre többen az egyéniségüket is megmutatnák. Hasonló módon, mint Juhász Bálint, Nagy Balázs vagy Csorba Olivér. Tudom, hogy a srácokban még több van és ha megnéztek nagy mérkőzéseket, akkor látjátok, hogy a derbiket az egyéniségek döntik el. Mert tény, hogy aki soha nem vállal kockázatot és mindig csak a kitaposott úton jár, soha nem fog kiemelkedni a tömegből.

A bronzérmes csapat tagja:
Juhász Bálint, Csorba Olivér, Ónodi Nándor, Kis Csaba, Makai Bendegúz, Kaldenecker Ármin, Erdős Rómeó, Nagy Balázs, Gömöri Ádám
Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak