Utánpótlás foci

Negyedik helyen zártak az U10-esek Szombathelyen

2007,pelikan,marton

Pelikán István:

Idén is meghívást kaptunk a Szombathelyi LURKÓ Utánpótlás Football Clubtól, hazai rendezésű meghívásos tornájára. Tavaly is komoly csapatokkal sikerült megmérkőznünk, így vártuk ezt a tornát. Idén is igen komoly mezőny gyűlt össze, többek között a Lurkó UFC– Szombathely (H), Ferencváros (H), Pécsi MFC (H), SK Sturm Graz (A), MTK Budapest (H), SC Sopron (H), SK Slovan Bratislava (SK), Videoton FC (H), FC Spartak Trnava (SK), First Vienna (A) csapatai.

A korán kelés és a hosszú utazás ellenére a tornán végig nagyon szervezettek voltak a gyerekek. Jól együttműködtek mind támadásban, mind védekezésben, az első helyen jutottak tovább a csoportból. A kieséses szakaszban már minden mérkőzés nagyon szoros volt, ahol nagy koncentrációval, jó hozzáállással játszottak végig. A Nagykanizsa és a Videoton csapatait legyőzve a döntőbe jutásért az osztrák First Vienna csapatával egy nagyon magas színvonalú mérőzésen maradtak alul. Nagyon sok helyzetet alakítottak ki, amit nem tudtak gólra váltani, ellenfelünknek néhány helyzetéből pedig sikerült megszerezni a vezetést. Így a harmadik helyért játszhattak a srácok a SK Slovan Bratislava csapata ellen. Ettől a csapattól a csoportban vereséget szenvedtünk. Nyílt mérkőzésen mindkét csapat a győzelemre játszott. Egy fordulatos mérkőzésen igazságos döntetlen született, ami után a büntetők következtek. Ebben ellenfelünk jobbnak bizonyult, így a negyedik helyen végeztünk legjobb magyar csapatként.

Remek tapasztalatszerzés volt a gyerekeknek más nemzetek csapatai ellen játszani. Nagyon magas iramú és színvonalú mérkőzések voltak végig a torna alatt. Minden mérkőzésen kreatívan, jól játszottak.

Csoportmérkőzések:
SC Hírös-Ép - SC Sopron (H) 2-0
SC Hírös-Ép - SK Slovan Bratislava (SK) 0-2
SC Hírös-Ép - FTT Oberpullendorf (A) 0-4
SC Hírös-Ép - GAK Juniors (A) 3-2

Nyolcaddöntő:
SC Hírös-Ép - Nagykanizsa (H) 2-1

Negyeddöntő:
SC Hírös-Ép - Videoton FC (H) 1-0

Elődöntő:
SC Hírös-Ép - First Vienna (A) 1-0

Bronz mérkőzés:
SC Hírös-Ép - SK Slovan Bratislava (SK) 2-2 (Büntetőkkel 3:1)

Végeredmény:
1. First Vienna (A)
2. FC Spartak Trnava (SK)
3. SK Slovan Bratislava (SK)
4. SC Hirös-Ép (H)
5. Győri ETO (H)
6. Videoton FC (H)

A csapat tagja: Lehotai Ákos, Zoboki Kisztián, Lőrincz Marcell, Szabó Benedek, Dömötör Zsolt, Szűcs Szilárd, Fleig Áron, Gyenes Róbert, Seres Richárd, Diószegi Kristóf, Kugyela Zalán, Czumbil Mihály
Felkészítő edzők: Pelikán István, Marton Gábor

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak