Utánpótlás foci

Nagyszerű szereplés a Főnix Kupán!

2007,koos SC Hírös-Ép

Az elmúlt héten a szokásos székesfehérvári túránkra készültünk. A 2007-es korosztály izgatottan várta az idei szezon első terem tornáját. Előzetesen 14 csapat adta le a nevezését. Mikor megérkeztünk kiderült, hogy a mi csoportunkból kettő mérkőzés után egy csapat elállt a versenyzéstől, így öt mérkőzés várt ránk. A másik csoportból senki sem maradt távol.
 
Számunkra ez azt jelentette, hogy az autókból kiszállva azonnal fejest is kellett ugranunk az ismeretlenbe. Ráadásul első ellenfelünk rögtön a jó nevű Sopron volt. Nem bíztunk semmit sem a véletlenre. Nagyon motiváltan és elszántan kezdtünk el játszani a szokatlan, körbe palánkos pályán. Végig uraltuk a mérkőzést, így a 15 percbe 5 gól fért bele. Kiváló kezdés.
 
Második ellenfelünk az Újpest volt. Kemény mérkőzést jegyezhettünk, melynek már az elején kettő gólos hátrányba kerültünk, küzdöttünk, de csak a szépítésre futotta.
 
A Főnix ellen folytattuk, akik ellen győzelmi kényszerbe kerültünk. A srácok nagyon taktikusan játszottak és a mérkőzés lefújásakor megérdemelt volt a 2:0 siker.
Látszólag könnyebb ellenfél következett. A VUK SE Százhalombattáról. Könnyed siker volt, gólarányt javítva készültünk az utolsó csoport meccsünkre.
 
Pécel ellen a tét az volt, hogy a csoport győztes, a második vagy a csoport harmadik leszel. A tét rányomta a bélyegét a mérkőzésre. Sovány győzelmet ünnepelhettünk, de ezzel a legjobb négy csapat közzé jutottunk.
 
A Haladás ellen kellett kivívnunk a döntőbe jutást. Ez nem zavart bennünket, amúgy is végig nyomás alatt tartottuk egész nap az aktuális ellenfeleinket. Ellenük sem történt ez másként. A munka meghozta a jutalmát és 2-1-s győzelmünk a döntőbe repített bennünket.
 
Ott a PMSC várt ránk. A nap folyamán már többször kerültünk hátrányba, ezúttal is ebbe a cipőbe léptünk. Viszont a srácoknak helyén volt a szívük és az eszük. Kiegyenlítettünk és többször el is dönthettük volna a mérkőzést a javunkra, de gólt nem sikerült rúgnunk. Az itt elért döntetlen a büntető rúgásokhoz vezetett. Sajnos ott alul maradtunk. Jellemző adat, hogy öt büntetőből egyet sikerült értékesítenünk. Hiába védett Ákos többet is az ötből bravúrosan, mi nem tudtuk ezt magunk javára fordítani. Így be kellett érnünk a szépen csillogó ezüsttel.
 
Most ahogyan soraimat írom, egy ismerős érzés kerít hatalmába. Az a jó érzés, amit ott, a fiúknak köszönhetően átélhettem. Büszke voltam rájuk és örömmel töltött el az a tudat, hogy ellenfeleinknek az Egyesületünk neve egyenlő volt a minőség szóval.
Reménykedem, hogy ezt a kiváló formát, csapatszellemet tovább visszük és sikeresek leszünk a Megyei Futsal bajnokságban is. Itt most nem a helyezésre gondolok, hanem a győzni akarásra, a játékra, arra hogy döntő szituációkban is merjék vállalni önmagukat és ne meneküljenek, hanem keressék azokat a pillanatokat, amit adhat nekik egy mérkőzés, egy játék helyzet, egy büntető rúgás.
 
Csapatunkból hárman is díjazottak lettek:
Lehotai Ákos a torna legjobb kapusa, Dömötör Zsolt és Kovács Martin a torna válogatottja lett.
 
Csapat tagjai: Lehotai Ákos, Dömötör Zsolt, Szűcs Szilárd, Kovács Martin, Fleig Áron,
Gyenes Róbert, Szabó Benedek, Diószegi Kristóf
Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Nagy Zsolt, Csordás Csaba
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak