Utánpótlás foci

Megújul a GAMF pálya

Kertész Zoltán a bevezetőjében kiemelte, hogy a korábbi GAMF pálya a gyerekfoci szigete volt a városban, azonban elhanyagolták azt. Az Egyetemmel kötött megállapodás alapján az Egyesület karbantartja, felújítja a pályát. Az egyetemi futsal életet is támogatja a klub, illetve pár egyetemista már látogatja az SC Hírös-Ép felnőtt csapatának edzéseit is. A focipálya használhatóságának érdekében a SC Hírös-Ép Egyesület ajánlotta fel nagy értékű támogatását, amellyel teljesen rendbe hozzák a pálya gyepszőnyegét. Jelenleg a talaj fellazítása, műtrágyázás és fűmag vetése történik. - árulta el az SC Hírös-Ép Egyesület elnöke.

A folyamat két-három hét múlva hoz látványos eredményt, amely a kivitelezők elmondása szerint hosszú távú, stabil minőségjavulást eredményez majd a focipálya nívójában – mondta Kovrig Ákos SC Hírös-Ép Egyesület sportigazgatója. Kiemelte továbbá, hogy az Egyesület COERVER Coaching Magyarországgal kötött megállapodása alapján, május 22-23-án egy MLSZ által akkreditált edzőképzéshez tartozó nemzetközi edzőkonferenciának ad helyet az Egyetem, melyen 100-120 hallgató, valamint labdarúgó edző vesz majd részt. A konferencia elméleti képzése a nagyelőadóban, míg gyakorlati edzései a most felújításra kerülő futballpályán kerülnek megrendezésre.

Kőrösi János, a Pallasz Athéné Egyetem Sportirodájának vezetője az Egyeteme sporteseményeiről, a pálya jövőbeni kihasználásáról valamint az Egyetem sportéletével kapcsolatos hosszú távú céljairól beszélt. „A gyepszőnyeg megújításának köszönhetően egy olyan minőségi focipálya birtokosa lesz az Egyetem, amely a későbbiekben számos sporteseménynek ad majd helyet, és az egyetemi sportélet fejlesztésében is nagy szerepe lehet. Kezdetként április 20-án a PAE Egyetemi Nappal egybekötött első kispályás egyetemi labdarúgó kupa alkalmával avatjuk fel régi-új focipályánkat, majd május 22-23-án az említett nemzetközi edzőkonferenciának ad helyet az Egyetem. Pályánk a későbbiekben megyei labdarúgó egyesületeknek is lehetőségként adhat, mérkőzések és edzések lebonyolítására. Jelenleg már öt hallgatónk is látogatja az SC Hírös-Ép megyei harmadosztályú felnőtt csapatának edzéseit.”

Finta Zita, a Pallasz Athéné Egyetemen kancellár hangsúlyozta, hogy az egyetem vezetése támogatja a fiatalok sportolási lehetőségeinek bővítését, és a fejlesztéseknél mindig a hallgatók érdekeit tartják szem előtt. Az Egyetem egyre több sportegyesülettel áll kapcsolatban (kosárlabda, futball, röplabda) ennek egyik fontos eleme a jelenlegi megállapodás.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Dobogón telel az U19


Meggyőző és gólerős támadójátékával nemcsak gólarányát…