Utánpótlás foci

Koós Károly szeptemberi összefoglalója

SC Hírös-Ép

Szeptemberben az U13-es csapat is elkezdte az erőpróbákat. A nyár folyamán a 2006-os korosztály ismét jelentős változáson esett át, a tavasszal Kölyökligában játszó srácok közül hatan akadémiákra igazoltak át, így ezt a szezont a 2006 és 2007 korosztály közösen kezdte el, jelenleg 16 fiú alkotja az egyesület U13-es csapatát. Az együtt végigdolgozott két hónap alatt szorgalmas társaságot ismertem meg, az edzések látogatottsága 100%-os így két edzőkollégámmal érdemi munkát tudtam végezni. Nagyon kíváncsi voltam meddig jutottunk, a srácok mennyire tudják alkalmazni a tanultakat és a gyakorolt elemeket. Csapatunk részt vesz a Bozsik-programon és benevezett az U14 Bács megyei Észak bajnokságra.

Az első megmérettetések szeptemberben a Bozsik-program keretében érkeztek el. Ez a sorozat alkalmas a kísérletezésre úgy, hogy versenykörülmények között, "idegen" ellenfelekkel gyakorolhatunk, az eredmény mellékes - bár mindenkinek jólesik a győzelem és szomorú egy vereség alkalmával. A csapat a Bozsik B-szinten játszik, a mérkőzések 15 perc hosszúak.

Szeptember 8-án Szegedre utaztunk a DAFC Szeged pályára, ahol meleg nyári napon 5 ellenfél várt ránk. Lelkes ellenfelek, különböző tudásszinttel, úgy láttam a forma még szezon elejei - beleértve a mi fiainkat is. Az 5 mérkőzést végigtámadtuk, de a fiúk még keresték egymást, a góllövő cipőt, a helyezkedést. Az ellenfelek alig-alig jártak a térfelünkön, mi viszont keveset tudtunk kezdeni a fölényünkkel.

A történeti hűség kedvéért az eredmények:

SC Hírös-Ép – Bácsalmás            1:1

SC Hírös-Ép – DAFC Szeged        1:0

SC Hírös-Ép – SZEOL                    2:0

SC Hírös-Ép – UFC Kecskemét    2:0

SC Hírös-Ép – Kiskőrös                1:0

Csapatunk: Lehotai Ákos (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barna, Fleig Áron, Szabó Benedek, Szűcs Szilárd, Keindl Kristóf, Czumbil Mihály, Selmeci Márk, Kovács Martin, Kárpáti Ákos, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt, Horváth Dániel „Scholes”

A Bozsik második fordulójára szeptember 22-én Mélykúton került sor, ahol az első fordulós ellenfelek mellett a Szanda Focisuli gárdája várt ránk. Az őszies, szeles idő újdonsággal szolgált az elmúlt hetekhez képest. Ezen a napon többféle felállást kipróbáltunk, gyakoroltuk a két középső védős játékot is és arra is kíváncsi voltam, hogy az előző napi kimerítő bajnoki után mennyire lesznek a fiúk focira éhesek. Álmosan kezdtük a napot, de az első 2 meccs után belelendültünk, szép akciókat vezettünk és örömömre az első fordulóval ellentétben már eredményesek is voltunk. Az utolsó meccsen az ellenfél engedte a kombinatív játékot, amit a fiúk maximálisan ki is használtak. Barna is meglőtte az ígért gólját, szerencsére ez alkalommal az ellenfél kapujába.

SC Hírös-Ép – UFC Kecskemét                  0:0

SC Hírös-Ép – Szanda Focisuli                   0:1

SC Hírös-Ép – Kiskőrös                               2:1

SC Hírös-Ép – Bácsalmás                           3:0

SC Hírös-Ép – DAFC Szeged                       2:0

SC Hírös-Ép – SZEOL                                   6:0

Csapatunk: Lehotai Ákos (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barna, Gyenes Róbert, Szabó Benedek, Szűcs Szilárd, Keindl Kristóf, Czumbil Mihály, Selmeci Márk, Kovács Martin, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt, Horváth Dániel „Scholes”

U14 megyei bajnokság

A bajnokság eseményeit nyomon követhetitek:

adatbank.mlsz.hu; Meccscenter „szűrők”-nél kiválasztani: Évad: 2018/2019; Szervező: Bács-Kiskun; Liga: U-14 Észak (http://adatbank.mlsz.hu/league/49/1/19477/1.html)

Itt megtalálható az összes eredmény, játékosok, góllövők.

A bajnokságban a Mercedes KLC három csapatával (A, B és C), a Kiskunfélegyháza két csapatával, Bugaccal, Kerekegyházával, Kunszállással és a Tiszaalpárral kerültünk össze. Mivel a mi csapatunk nagy része 2007-es születésű, kíváncsian várom mire megyünk a zömmel 2005-ös születésű fiatalokkal szemben. Úgy gondolom a kétszer 40 perces meccsek igazi képet fognak mutatni a fejlődésünkről.

Az első mérkőzésen nem kisebb feladat jött szembe, mint a 2 éve együtt játszó, szinte csak 2005-ös születésű fiúkkal felálló kerekegyházi csapat, akik tavaly a negyedik helyen végeztek a bajnokságban. Saját bőrünkön tapasztaltuk párszor, hogy Gazdag Attila masszívan összerakja az aktuális csapatait, a hátvédsoruk jelenleg is jelentős magassági és erőnléti fölényben van a mieinkhez képest.

A meccs 31 fokos melegben zajlott, a fiainknak szokatlan volt a pálya mérete – különösen a szélessége – a les-csapdáink még döcögtek, egymás mozgását is csak most próbáljuk megismerni ekkora pályán, illetve a 2007-es születésűeknek a 8+1 felállás és a kapuméret is szokatlan volt. Ennek eredménye lehetett, hogy a szünetben már 5:0-ra vezetett az ellenfél, de a pályán látottak megerősítenek abban, hogy jó úton járunk. A párharcokba bátran belementünk, nem foglalkozva az ellenfél méretével, sok szép kényszerítőt láttam, egy-két lövés is tetszett. Még gyakorolnunk kell a hátvédsor együtt-mozgását, illetve a hosszú passzokat, mert ez a pályaméret még feladta a leckét a keresztlabdáknak és egy-egy oldalunk hiába volt időnként csábítóan üres, csak több labdaérintéssel jutott oda a labda, ha odajutott egyáltalán.

A fiúk nagyon igyekeztek, a második félidő első 30 percében az ellenfél nem nagyon jutott a kapunkig, ebben az időszakban örömmel láttam, hogy a csapat nem hiába gyakorolja a foci különböző elemeit, egyre többet merték és tudták alkalmazni azokat. A meccs végére elfáradtunk, így a Kerekegyháza gyorsan lőtt még 2 gólt. Biztos vagyok benne, hogy a folytatás eredményben is jobb lesz, de a mérkőzésen látottakkal elégedett vagyok.

SC Hírös-Ép – Kerekegyháza    1:7

A csapat első bajnoki gólját Szűcs Szilárd lőtte egy szabadrúgásból lepattanó lövésből. A gólpasszt szabadrúgásból Fleig Áron adta.

A mérkőzésen játszók: : Lehotai Ákos (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barna, Gyenes Róbert, Fleig Áron, Szabó Benedek, Szűcs Szilárd, Keindl Kristóf, Czumbil Mihály, Selmeci Márk, Kovács Martin, Kárpáti Ákos, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt

Hiányzók:  Horváth Dániel „Scholes” (orvosi igazolás hiánya), Zoboki Krisztián Spencer (betegség)

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Dobogón telel az U19


Meggyőző és gólerős támadójátékával nemcsak gólarányát…