Utánpótlás foci

Kiskunhalason folytatódott a Kölyökliga

koos

Koós Károly:

Már a harmadik fordulójához érkezett a Kölyökliga tavaszi sorozata. A kettő hazai forduló után, április utolsó hétvégéjén, Kiskunhalasra utaztunk. Az időjárás nem igazán fogadott bennünket a kegyeibe. A nagyon erős szél miatt, elég hideg érzetünk volt már a mérkőzések előtt is.
Első mérkőzésünket az Ikarus BSE ellen játszottunk. A gyerekek nagy akarással játszottak, de sok pontatlanság volt a támadásban és a védekezésben is, így elég hektikus volt a mérkőzés. Helyzet itt, helyzet ott, amelyből végül is mi jöttünk ki szerencsésen. 9-4-re győztünk. Kiváló kezdés után vártuk a sikeres folytatást.

Ebből a későbbiekben már nem valósult meg semmi. A Szolnoki MÁV ellen folytattuk. Az első mérkőzésünkön már körvonalazódott, hogy a védekezésünk kicsit sem állt össze. Így pedig nagyon nehéz lesz előre lépni, hiszen lelkileg sem könnyű mindig hátrányból indulni. Meg kell szerezni a vezetést és akkor alakulhat sokkal inkább kedvünk szerint a meccs. Okos ember a más hibáiból tanul. Mi sajnos, nem tanulunk a sajátjainkból sem, ezért rendre ugyanazokból a játékszituációkból kapunk elkerülhető gólokat. Nem volt ez másképpen most sem. 5-1-nél kezdtünk el mindegy minden alapon focizni. Elkezdődött a versenyfutás az idővel. A próbálkozásunkat majdnem siker koronázta, de utolérni már nem sikerült a Szolnokot, így 5-4 lett a mérkőzés végeredménye a MÁV javára.

Utolsó ellenfelünk a házigazda Szilády RFC volt. Idáig nem sok sikerélményünk volt ellenük. Ez továbbra is várat magára, hiszen a tegnapi formánk alapján megérdemelt, sima győzelmet aratott a halasi csapat. 6-2-s vereségünk azt jelentette, hogy a három meccsből, három pont került a nevünk mellé.

Ez volt már jobb is és biztos, hogy lesz is még jobb. Ahhoz viszont sok mindenben változnunk, változtatnunk kell. Ez vonatkozik az edzőkre, szülőkre és a gyerekekre is. A három szegmensnek párhuzamban kell lennie, tudnia és értenie kell, hogy mi a dolga, együtt kell működnie. Külön – külön, csak részsikereink lehetnek.
Amit mégis pozitívumként írhatunk javunkra a vereségek ellenére is, hogy nem az ellenfeleinktől szenvedtünk vereséget, hanem a sok hiba miatt, saját magunktól. Számomra biztató az, hogy a vesztes mérkőzéseken sem játszottunk alárendelt szerepet. Sőt, a futball lélektana alapján, felénk is billenhetett volna a mérleg nyelve. Csak a szerencséért meg kell dolgozni és tenni kell érte. Ebben kell elsősorban előre lépnünk.

A csapat tagjai: Juhász Bálint, Csorba Olivér, Kis Csaba, Kaldenecker Ármin, Kristófik Dániel, Makai Bendegúz, Ónodi Nándor, Nagy Balázs
Edző: Koós Károly, Keresztes Zoltán

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak