Utánpótlás foci

Izgalmas utazáson vannak túl Kitlék

2008,2010,marozsi,hajer,kerpits,kitl

Marozsi Gábor és Kitl Zoltán összefoglalója:

„Sajnos nem a tervezettként sikerül a szabadkai túránk, melynél számos tényező is mentálisan gyengített minket, kezdve ott, hogy a határon „nem a legrugalmasabbak” voltak velünk és ezért mind a két korosztály késve érkezett és egyből melegítés nélkül már futottak is a pályára, de ezt még fokozta, hogy egy játékosunkat okmány problémák miatt a határon se engedtek át, napindítónak nem voltak rosszak.
Megérkezésünkre egyből egy jó ellenfél várt minket a Szpartak Szabadka együttesében, ahol látszódott, hogy a fiúk még a buszon vannak és számos egyéni hibát követtünk el, mint védekezésben, mint támadásban, de a végeredmény így is egy jogosnak mondható 1-1 lett.
A második mérkőzésen a Lider csapatával néztünk farkasszemet. Úgy érzem itt a srácok már kezdtek magukra találni és két olyan gólt sikerült szereznünk, amelyeknél végre higgadtak voltunk a kapu előtt és okosan kitudtuk játszani, vagy éppen elgurítani a kapus mellett és nem belelőni. Végeredmény: 2-0.
Utolsó csoportmérkőzésen a Petlic csapatával álltunk szemben, akik nem a legszimpatikusabbnak bizonyultak a szemünkben, de amit kértem a fiúktól, hogy ők csak a játékkal foglalkozzanak, azt maximálisan megtették és gyönyörű támadásokkal 5 gólt sikerült betermelnünk az ellenfél hálójába. Végeredmény 5-0.
Negyeddöntőben a Radnicki csapatát kaptuk, akik végül a tornagyőztesek is lettek. Ellenfelünk gyorsan elhúzott 2-0-ra, amíg mi aludtunk, majd az utolsó 7-8 percre észhez tértünk és sikerült átvennünk a játék irányítását, amelyben egy káprázatos akció végén sikerült szépítenünk és még ekkor is a lendület bennünk volt, de egy érthetetlen szituációnál a játékvezető gólt adott meg az ellenfélnek úgy, hogy a kapusom a gólvonalon állt és karjával előre nyújtotta ki a labdát, melyet a bíró gólnak ítélt, ezt még az ellenfél se értette, nem hogy mi. Természetesen ez 2 perccel a vége előtt padlóra tette a fiúkat és gyorsan kaptunk még egy gólt figyelmetlenségből. Végeredmény: 1-4.

Összességében a tornán elfoglalt pozícióval nem vagyok elégedett, mivel a kitűzött cél a 16 csapatból a 4 közé kerülés volt, de úgy gondolom, hogy ez volt az első olyan tornánk, ahol a legtöbbet láttam vissza a gyereknél abból, amit kértem, és amiket edzéseken tanulunk támadójátékban, mert a védekezésben ugyanezt nem tudom elmondani sajnos. Munka még van bőven és tenni is fogunk azért sokat, hogy a következő megmérettetésen a mostani hibáinkat kiküszöböljük.”

Keret: Tóth Bálint, Kincses Károly, Tovaj Csanád, Szenczy Zsolt, Sápi Kristóf, Sinka Milán, Ronkó Márk, Szeleczky Zalán.
Edzők: Marozsi Gábor, Hájer Sándor, Kerpics Ferencs


„2008-ugynezen logisztikai problémák miatt a mi csapatunk is, önhibáján kívül nehéz helyzetbe került, a betegségek miatt is gyengültünk a tervezett indulási kerethez képest. Azonban kellőképpen helyt álltunk, hiszen itt volt a szerbiai utánpótlás nevelés színe java és a 14 csapatos tornából a legjobb négyben végeztünk. Mivel késtünk, így gyakorlatilag zsinórban, egymás után játszottuk le majdnem az összes mérkőzésünket. A pihenők hiányában, illetve a kevés cserelehetőség miatt a végére (érthetően) elfáradtunk, viszont annak örültem, hogy mindenkivel kiegyenlített mérkőzéseket játszottunk. A hétvégi tornán szembesültem azzal, hogy mennyit fejlődtünk mentálisan, ezt bizonyítja, az is, hogy két mérkőzésen is mi voltunk a higgadtabbak a mérkőzés legvégén.”

Mérkőzések:
Hírös Ép – Sofeks 1-2
Hírös Ép – Becej 4-0
Hírös Ép – Olimpik Apatin 1-0

Negyeddöntő
SC Hírös-Ép – Arena Subotica 2-1

Elődöntő
SC Hírös-Ép – Crvena Zvezda 1-2

3. helyért
SC Hírös-Ép – Spartak Subotica 1-1 bu: 2:3

A csapat tagjai:
Hajnal Viktor, Iványi Zente, Szebellédi Bátor, Kobela Patrik, Szalai Levente, Lauter Balázs, Egyed Márton, Tóth Félix, Gajdos Márk

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak