Utánpótlás foci

Irány a Champions Trophy!

pelikan,marton,2007

A Champions Trophy magyarországi selejtezőjét Budapesten az UTE Labdarúgó Akadémia rendezte meg. A meghívásos tornára, nagyon nehéz volt már bejutni is. Azonban az egyesületünk múltját ismerték a szervezők és a 2007-es korcsoport játékerejét is. Így sikerült bekerülni az igen elit magyar mezőnybe. Ahol többek között az MTK, UTE, Vasas, Bozsik Akadémia, DVTK, FTC, Videoton csapatai mérkőztek meg a továbbjutó helyekért.

A hatos csoportokban az első négy jutott tovább a legjobb tizenhat csapat közé. Azonban tudtuk, hogy az első helyeken kell tovább jutni, hogy papíron könnyebb ellenfelekkel találkozzunk. Így is álltak a srácok a mérkőzésekhez. Nagyon egységesek voltak és koncentráltak a mérkőzéseken egy döntetlen mellett a többi mérkőzést megnyerve elsőként jutottak tovább a csoportból.

Csoportmérkőzések:
SC Hírös-Ép - Borsod Volán 2-2
SC Hírös-Ép - Bozsik Akadémia 4-1
SC Hírös-Ép - Dalnoki Akadémia 3-1
SC Hírös-Ép - Vasas 3-0
SC Hírös-Ép - Ikarus 3-0

Az „A” csoport negyedik helyezettje ellen játszhattunk, ahol ellenfelünknek nem volt lehetősége a gólszerzésre, mert folyamatosan mi támadtunk. Sok helyzetünkből egy meg nem adott gólt értünk el, több nagy kapusbravúr mellett 0-0 maradt a mérkőzés. A büntetőknél pedig sokkal koncentráltabbak voltunk és továbbjutottunk.

Nyolcaddöntő:
SC Hírös-Ép – Balmazújváros 0-0 Büntetőkkel (2-0)

Nem várt könnyű mérkőzés a következő körben várt ránk. A Gödöllő jó csapat, akivel nagy mérkőzéseket vívtunk az utóbbi időben. Most is szoros mérkőzést láthattak a szülők, szurkolók. Megszereztük a vezetést egy távoli szabadrúgás góllal. Azonban ellenfelünk egy kontrából ki tudott egyenlíteni. Így büntetők következtek ismét, ahol megint mi voltunk a koncentráltabbak és továbbjutottunk a legjobb négy közé.

Negyeddöntő:
SC Hírös-Ép – Gödöllő 1-1 Büntetőkkel (1-0)
A döntőbe jutást a Diósgyőr ellen játszhattuk, ahol végig fölényben voltunk. Kapusuk több nagy bravúrt is bemutatott. Egyszer nem sikerült védenie, amivel megszereztük a győzelmet érő találatot. Ezzel bejutottunk a döntőbe.

Elődöntő:
SC Hírös-Ép – DVTK 1-0

A döntőt az MTK csapatával játszottunk, ahol már nem tudtunk úgy koncentrálni, ahogy kellett volna. A nagyon erős és szervezett ellenfél ellen nem sikerült a bravúr. Sajnos gyors kontráikkal nem tudtunk mit kezdeni így három gólt is kaptunk. A végén már csak a szépítésére még futotta erőnkből. A második helyen zártuk a tornát.

Döntő:
SC Hírös-Ép – MTK 1-3
A 2007-es korosztály ezzel a sikerrel kvalifikálta magát az európai döntőbe, amit június 16-18-ig rendeznek Ausztriában, 128 csapat részvételével, amelyen Magyarországról a MTK, Diósgyőri VTK, Videoton FC, Újpest is részt vesz. Az 50 selejtező torna győztesei és kiemelt csapatai. A TOP csapatok közül pedig Chelsea FC, Atletico Madrid, Sunderland AFC, Paris St. Germain, Juvetus, 1. FC Köln, Liverpool FC, Inter Milan, AS Roma, RB Leipzing, FC Red Bull Salzburg, PSV Eindhoven, SD Sturm Graz, Benfica, Schalke 04, Austria Wien.
Ebben a mezőnyben életre szóló élményekkel gazdagodnak a gyerekek a nyári tornán. Gratulálunk a gyerekeknek a nagyszerű hozzáállásukhoz.

A tornán részvevő játékosok: Zoboki Krisztián, Lehotai Ákos, Hegyi Alexander, Seres Richárd, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Gyenes Róbert, Fleig Áron, Szabó Benedek, Diószegi Kristóf, Dömötör Zsolt
Felkészítő edzők: Pelikán István, Marton Gábor

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak