Utánpótlás foci

Interjú Terbe Botonddal

Hogyan alakult a pályafutásod, amióta eligazoltál az SC Hírös-Ép egyesületétől?
Ahogy elkerültem a nevelő egyesületemtől, itt maradtam Kecskeméten, amikor az U15-ös korosztály gárdájában játszottam, egy kiválasztó program keretén belül sikerült a válogatottba bekerülnöm, és azóta is folyamatos meghívást kaptam a nemzeti együttesbe. Jelenleg a Bolyai János Gimnázium sporttagozatos osztályának 3. osztályos tanulója vagyok, jövőre érettségizem, utána pedig szeretnék tovább tanulni és természetesen a sport, és ezen belül is a labdarúgás világában maradni. A sérülésem előtt heti hét edzésem volt a Szabó Tibor által dirigált csapatnál, valamint futsaloztam is. Most viszont teljes gőzerővel a rehabilitációra összepontosítok, amiben Radvánszi Dóra gyógytornász segíti a munkámat.

Hogyan sérültél meg, a felépülés melyik szakaszában tartasz?
A nyíregyházi mérkőzésen szenvedtem bokatörést, szerencsére nem kellett műteni, csak gipszet kaptam, amit 6 hétig kellett viselnem. A gipsz levételt követően 4-5 hetes rehabilitációt írtak elő számomra, ennek a folyamatnak már az utolsó harmadában járok, a napokban elkezdtem kocogni.

Hogyan áll a csapatod a bajnokságban, mik a hátralévő mérkőzésekre való célkitűzések?
Jelenleg a 3. pozíciót foglaljuk el a táblázaton, de reális esélyünk nincs az előrelépésre, hiszen 5 meccs van már csak hátra, és ehhez képest a lemaradásunk jelentős. Az utolsó fordulókban is várnak még ránk nehéz összecsapások, de a dobogós helyezést mindenféleképpen meg akarjuk őrizni.

Milyen poszton játszol?
Klubcsapatomban védekezőközéppályás vagyok, ám a válogatottban jobb hátvédként számolnak velem.

Tartod-e a kapcsolatot Szélesi Zoltánnal, az U17-es válogatott szövetségi edzőjével vagy a csapattársakkal? Szóba került-e esetleg, hogy ősszel számítanak rád?
Nincs folyamatos kapcsolattartás köztem és a kapitány között, de természetesen érdeklődtek az állapotom felől. Azzal azonban tisztában vagyok, hogy a visszatérést követően válogatott összetartáson le szokták mérni milyen állapotban vannak a korábban sérült játékosok. A csapatársakkal szoktam tartani a kapcsolatot, a hétközi bajnokikat követően is gratulálunk egymás sikereinek. Bár az Európa-bajnokságra való kijutás kiharcolásakor nem voltam jelen, de a többiektől minden információt megkaptam és együtt örültem velük ennek a fantasztikus sikernek.

Milyen szereplést vársz a nemzeti tizenegytől az Eb-n?
A sorsolásunk nem rossz, a csoport egyértelműen legerősebb tagja a francia válogatott. A másik két ellenfél ellen reális esélyünk van jó eredményt elérni. A skótokkal szemben felkészülési találkozón már sikerült nyernünk, míg a Feröer-szigetek gárdájánál, úgy érzem jobbak vagyunk. Mindenképpen bízom a továbbjutásban, ez a csapat képes rá.

A magyar válogatott Eb csoport-mérkőzéseinek időpontjai:
Nagygoricában (Velika Gorica):
05.03. (szerda) Magyarország – Franciaország
05.06. (szombat) Skócia – Magyarország
05.09. (kedd) Feröer-szigetek – Magyarország

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak