Utánpótlás foci

II. Youth Talent Cup - Törökbálint - 2006-os korosztály

2006,2007,koos SC Hírös-Ép

Szombaton Törökbálinton került megrendezésre a II. Youth Talent Cup a 2006-os korosztály számára. Mivel ezen a napon volt egy másik nívós nemzetközi torna a 2006-osok részére, ezért ketté vált a keret és 2007-esekel kiegészülve kezdtük meg szereplésünket. Nem is volt különösebb elvárás, kérés a gyerekek felé, csak annyi, hogy bátran, önbizalommal telve játszanak, gyakorolják az edzéseken tanultakat. 

A csoport első mérkőzését a Dunakanyar Régió Vác ellen kezdtük, akik a torna esélyeséhez méltóan léptek fel ellenünk. Kicsit álmosan indítottuk a mérkőzést és a hibáinkat kíméletlenül kihasználta ellenfelünk, így rövid idő leforgása alatt több gólos előnyre tettek szert. Mire megbarátkoztunk a helyszínnel, a feltételekkel, illetve az újdonsült csapattársakkal vége is lett az 1x12 perces játékidőnek. Megérdemelt volt a Vác 4:1-es arányú győzelme.

A második találkozót a lehető legjobban indítottuk, ugyanis már az első perceben betaláltunk a II. Kerület UFC kapujába. A meccs további részében ötletes labdakihozatalokat, jó védekezéseket, bátor cseleket láthattunk ám a támadás befejezésekbe rendre hiba csúszott. Így az első perces találattal 1:0-ra nyertük második csoportmeccsünket.

Következett a csport 2. helyéért játszott összecsapás a Budai FC Tabán ellen. Ellenfelünk hasonló játékerőt képviselt, ám két pillanatnyi kihagyásunkat gólokkal bűntették. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, alakítottunk ki több helyzetett, a gólszerzéssel továbbra is hadilábon áltunk, így vesztesen kellett elhagynunk a pályát.

Nem volt ez másképp az utolsó csoportmeccsünkön sem. Helyzetek sokaságát puskáztuk el majd a Pápai ELC csapata egy talált góllal megnyerte a mérkőzést.

Ennek köszönhetően a 9. helyért vívhattuk utolsó találkozónkat a Kelen SC ellen. A mérkőzés forgatókönyve az előzőekhaz hasonlóan indult, mi nem tudtuk kihasználni helyzeteinket, majd ellenfelünk megszerezte a vezetést. Ám a fiúk nem adták fel, mindenképpen megakarták nyerni a találkozót és az erőfeszítésük ezúttal gólok formájában is megmutatkozott. Meggyőző játékkal, megérdemelt 2:1-es győzelemmel fejeztük be a kupát.

A tornán elfoglalt helyezés nem olyan fényes, mint amihez szoktak a fiúk, de ezen a napon ez csak másodlagos volt. A fő, hogy az első találkozót leszámítva mindenkivel meg voltam elégedve, bátran, kreatívan, helyenként egészen éretten futballoztak, oldottak meg játékszituációkat. Csak az a fránya gól hiányzott, ami nélkül továbbra is nehéz meccset nyerni. Összességében egy remek edzésnek értékelem ezt a szombat délelőttöt.

Eredmények:

SC Hirös-Ép - Dunakanyar Régió Vác 1:4

SC Hirös-Ép - II. Kerület UFC 1:0

SC Hirös-Ép - Budai FC Tabán 0:2

SC Hirös-Ép - PELC 0:1

SC Hirös-Ép - Kelen SC 2:1

A csapat tagja: Lehotai Ákos, Selmeczi Márk, Mák Péter, Kocsis Máté, Kocsis Manó, Gyenes Róbert, Keindl Kristóf

Edző: Kertész Balázs

Hajrá Hírös-Ép!

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak