Utánpótlás foci

Ezüstérem Bácsalmásról

koos,2006

Koós Károly:

Az Egyesületünk kedves meghívásnak tett eleget akkor, amikor elfogadta a bácsalmásiak invitálását. Három korcsoportnak került megrendezésre ezen a hétvégén, a Krisztin Mátyás Emléktorna. Én azt a feladatot kaptam, hogy az U11-s csapatot dirigáljam e napon. A tornára öt klub nevezett: a Szilády RFC, Kelebiai KNSK, LUA Baja, Bácsalmási PVSK és mi. Körmérkőzéssel dőltek el a helyezések.

A korosztályunkat most zömében azok a gyerekek alkották, akik eddig kevesebbet szerepeltek tornákon, vagy erőt és energiát éreztek magukban, hogy méltó módon képviseljék Egyesületünket.
Ezért az első mérkőzés az ismerkedésről szólt. Ismerkedtünk a pálya talajával, az ellenféllel, a szabályokkal és egymással is. A kezdeti 6:0 vereség a Sziládytól, nem sok jót ígért erre a napra. Aztán ahogyan az lenni szokott a gyerekeknél, gyorsan elszálltak a vereség gondjai felettünk.

Már a következő három mérkőzésre koncentráltunk és ezeket egyaránt sikerrel vívtuk meg. Meg tudták mutatni, hogy az elszántság és az akaraterő le tudja győzni a kishitűséget és a tudásbeli különbségeket is árnyalni tudja.
A Kelebia ellen 5:0-ra, a Bácsalmás ellen 2:0-ra és a LUA Baja ellen 3:0-ra győztünk. Ehhez kellett a rutinosabb játékosok kiemelkedő teljesítménye, mint Makádi Martin a kapuban, Mák Peti a védelemben, Hajnal Norbi a középpályán. Melléjük felnőttek és jó teljesítményt nyújtottak, Selmeczi Márk, Farkas Benedek, Kocsis Máté és Kocsis Manó. Rékasy Dávid és Bíró Bertram nem volt könnyű helyzetben, hiszen Dávid fiatalabbként játszott remekül, míg Berti újoncként debütált a csapatban.
A három győzelem egyben azt is jelentette, hogy a második helyen végzett a csapat. Az ezüstérem mellett a legjobb kapus díját Makádi Martin nyerte, teljesen megérdemelten. Mind a négy mérkőzésen hibátlan teljesítményt nyújtott, oroszlánrészt vállalva a győzelmekben.

A torna válogatottjába bekerült még Hajnal Norbert, aki remek hozzáállással felvállalta a csikócsapat irányítását. Teljesítményével magával ragadta a többieket, példát mutatott az otthon maradók felé, hogy a játék öröme, az egyéni teljesítmény, a jutalom a pályán dől el és nem otthon a kanapén.
Még egy fiút mindenképpen szeretnék kiemelni, ő Mák Péter. Ha tehettem volna, egy különdíjra őt is felterjesztettem volna. Peti óriási mezőnymunkát végezve járult hozzá a remek eredményekhez. A legnehezebb szituációkban is volt ereje javítani, segíteni, szerelni.

A többiekről is csak szuperlatívuszokban tudok írni. Egy jó példa a végére Kocsis Manó, aki egy csúnya hámsérülést szedett össze. Nagyon fájt neki, de amikor arról kérdeztem tudja-e folytatni, az ápolás után azonnal rávágta, hogy igen. Később egy remek góllal koronázta meg a teljesítményét.
Ezen a totnán győzött a csapat és a társak iránti elkötelezettség. Remélem, jó példa volt számotokra a mai nap arra, hogy bárki ellen lehet győzelmi esélyed, ha hiszel abban, amiért dolgozol és amire vágysz. Gratulálunk nektek srácok!

Az ezüstérmes csapat:
Makádi Martin, Mák Péter, Farkas Benedek, Selmeczi Márk, Hajnal Norbert, Kocsis Máté, Kocsis Manó, Bíró Bertram, Rékasy Dávid
Edző: Koós Károly

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Dobogón telel az U19


Meggyőző és gólerős támadójátékával nemcsak gólarányát…