Utánpótlás foci

Egy korszak lezárult a 2010-es korosztály mögött

2010,hajer,marozsi,kerpits SC Hírös-Ép

Marozsi Gábor összegezete a 2010-es korosztály tavaszi szezonját:
 
Új impulzusként tudtunk szerepelni a Dunamenti Ligában, ahol számtalan nagy nevű csapattal tudtunk megmérkőzni. Hatalmas dicséret illeti a csapatot, hiszen a Hírös-Ép korosztályok közül Mi végeztünk a legjobb helyen a bajnokságban és sikerült megelőznünk olyan csapatokat, mint például a DVTK, Vasas, Gödöllő, MTK, Honvéd. Nagyon hasznos volt számunkra, hiszen sokat tudtunk erősödni ilyen csapatok ellen és a játékunk is jelentősen gyorsult.
 
Van némi hiányérzetem ebben az évben, hisz ami eddig a csapatnak nagy erőssége volt, a csapategység, az nem mindig volt zökkenőmentes, főleg tavasszal a szezon vége felé. Voltak kupák, ahol ez vitt minket a végső győzelemig, mint például a Maksiautó tornán, de a liga meccsek végén ez nem volt meg bennünk.
 
Többször voltunk az idei szezonba szerbiai tornákon, amelyek mumusok voltak számunkra, viszont fizikálisan felvettük a verseny az ottani csapatokkal, amely külön öröm volt számomra. Szokatlan volt az ottani 5+1-es játékrendszer, mivel nem ahhoz voltunk hozzászokva és így a tömörültebb játékszituációknál tehetetlenek voltunk és az ellenfelek jöttek ki jobban a mérkőzésekből.
 
Amin a legtöbbet kell még javulnunk jövőre, az a labda nélkül mozgás, mert sokszor a társtól várjuk a megoldást és nem lépünk neki segíteni. Hatalmas erényünk volt idén a két kapusunk, mivel számos tornát hoztunk le kapott gól nélkül és ennek az is volt a jutalma, hogy különdíjasok is lettek felváltva. Viszont a kapusaink előtt a védelmünk idénre jól összekovácsolódott, mert a kapuig is nehezen jutottak el az ellenfelek, de a támadásokba kevésszer léptek be, amin jövőre javítanunk kell. Támadóink sok gólig jutottak el az évben, gólkirályi címeket is szereztek, de a helyzetkihasználásunkon van még mit csiszolni. A kapu előtt számtalanszor rossz döntéseket hoztunk, főleg, amikor ketten vittük egy védőre, vagy egyedül vittük kapusra a labdát.
 
Egy korszak lezárult mögöttünk, elköszöntünk a kispályától és augusztustól átlépünk a nagyobb pályára, ahol már 6+1-ben fogunk játszani. Elégedetten búcsúzunk, úgy gondolom, hogy a 3 év alatt összejött egy olyan csapat, amely megállta a helyét az országban és jövőre ez lesz a feladat, hogy ezt a nagy pálya ellenére meg is tartsuk. Nagyon jó játékosállománnyal rendelkezik ez a korosztály, közülük páran már az idősebbek között is kipróbálhatták magukat edzéseken, illetve meccseken, ahol megállták a helyüket.
 
Összességében gratulálok az egész együttesnek, beleértve a szülőket is, hiszen minden téren nagyon sok támogatást nyújtanak a csapat felé!

Hajrá Hírös-Ép!

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak