Utánpótlás foci

Egerben jártak a Hírös-Ép csapatai

2008,2010,kitl,marozsi

Marozsi Gábor összefoglalója a tornán való szereplésről:
„Ezen a hétvégén egy nagyon erős tornán sikerült résztvennünk Egerben, amely nagyon jót tett a srácoknak, hiszen csak jó csapatok ellen tudtak küzdeni. Ez volt az első két napos tornánk, ahonnan a srácok rengeteg élménnyel és tapasztalattal térhettek haza. Már a csoportunk is jól mutatta, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mivel a DVTK, DVSC Loki és Eger csapatok ellen kellett bizonyítanunk, ahol nem valottunk szégyent.
Elsőnek azzal a DVTK-val játszottunk, akik még az augusztusi saját Hírös-ép tornánkon 4-1-re vertek minket. Itt is az első játékrészben ők domináltak és vezettek is 2-0-ra. Talán a második gólnál kaphattunk észbe, mert onnantól kezdve csak nekünk voltak helyzeteink és sikerült is egalizálni az eredményt 2-2-re egy nagyon küzdős mérkőzésen.
4 órás pihenő után jött az Eger csapata a csoport második mérkőzésén. Ezen a találkozón kicsivel több szerencsével sikerülhetett volna pontot, pontokat szerezni, hiszen 1-0-s egri vezetés után számos helyzetet sikerült kidolgoznunk, ahol csak kapufákig jutottunk el sajnos. Meglátszódott, hogy sok volt a pihenő a két mérkőzés között és nagyon "leültünk".
Csoportunk harmadik meccsét a DVSC Loki csapatával vívtuk ahol a Debrecennek sikerült megszereznie a vezetést, majd szép játékkal és pontos támadás befejezésekkel sikerült 2 perccel a vége előtt megfordítanunk a meccset 2-1-re a javunkra. Talán ezen a mérkőzésen láttam a legnagyobb küzdést a srácokon és a kitartást, hogy nem adták fel a mérkőzést.
Sajnos a 4 szerzett pontunk csak a csoport 3. helyére volt elég a gólkülönbségünk miatt, így a másik csoport 2. helyezettjével, a Kiskőrös csapatával játszottunk a legjobb négy közé jutásért.
Talán a Kiskőrös elleni negyeddöntőn láttam azt a srácokon a legjobban, hogy ezen a meccsen csak mi domináltunk és lehetőséget se adtunk a Kiskőrösnek, így sikerült is 2 végsőkig kijátszott akcióból gólt szereznünk, amivel be is biztosítottuk magunkat a legjobb 4 közé a tornán. Végeredmény 2-0.
Az elődötőben ismét azzal az Egerrel találkoztunk, akikkel már a csoportunkban is. Szerettünk volna visszavágni nekik az előző napi vereség miatt, ami nem sokon múlt. 1-0-ra ment az ellenfelünk, majd egy kontrából sikerült egalizálni az eredményt. Sajnos 0-0-nál még egy büntetőt is sikerült kihagynunk, de ekkor sem tőrtünk meg. Jöttek a büntetők. Sajnos kapusunk bravúrja se volt elég ahhoz, hogy mi jöjjünk ki jobban a párbajból, hiszen 4 lövésből csak egyet tudtunk belőni, míg 2 lövés a kapufán csattant. Ők sikeresen lőttek be kettőt, így sajnos a 3.helyért kellett játszanunk. Végeredmény: 1-1 (1-2)
Azzal a Veresegyháza csapatával játszottunk, akik látványosan még bírták erővel, míg mi már nagyon fáradtak voltunk és ez a kapott góljainkon is meglátszott. 2-szer is próbáltunk felzárkózni, mivel 2-0-ra ment az ellenfél gyorsan az elején, majd egy hatalmas góllal szépítettünk, utána gyorsan kaptunk egy figyelmetlenségból még egyet, amivel már 3-1-re ment az ellenfél. Talán a tornán a legszebb támadásunkat láthattam, amiből a mérkőzésen a 2. gólt szereztük, hiszen az ellenfélnek esélyt sem hagyva játszottuk ki az akciót. A végén még voltak helyzeteink, de sajnos már sikertelenek. Így maradt a 3-2-es veresegyházi győzelem.

Összességében nagyon büszke vagyok a fiúkra, hiszen a két napon át végigküzdötték a tornát, és sikerült számos dolgot visszalátnom, ami vagy az edzésen gyakorlunk, vagy a mérkőzés előtt kértem tőlük. Láttuk miben kell még fejlődnünk, sok munka vár ránk, de időnk is van rá.
Gratulálok a Csapatnak!”

A csapat tagjai: Horváth András (kapus), Sápi Kristóf,Tovaj Csanád,Szenczy Zsolt,Fricz Pál,Kincses Károly,Kupai Martin,Dobai Gergely,Kozma Áron.
Torna gólkirálya: Kincses Károly

Kitl Zoltán értékelése az Egri Kupáról:
„A hétvégén Egerben szerepelt az U10-es korosztály, ahol az igen előkelő 3. helyet sikerült megszereznünk a 16 csapatos tornából. Szombaton a Csepel ellen volt az első mérkőzésünk, ahol egy szemre is tetszetős, látványos játékot produkálva 6-0-ás győzelmet arattunk. Igaz az ellenfél is kellett ehhez a kreatív focihoz, de ez semmit nem von le a csapat érdemeiből.
Második összecsapásunk alkalmával a házigazda Eger fogadott bennünket (akik később a döntőt is játszották) ahol 5-1 re alulmaradtunk. Minden tornán van egy holtpont, ahol a csapat gyengébben szerepel és azt vettem észre, hogy az előző győzelemhez képest alul motiváltak voltunk. Ellenfelünk jobban akarta a győzelmet, már a középkezdésből gólt szereztek, ami megpecsételte a mérkőzés menetét. Visszatérő hibánk, hogy hátrányban nem tudunk footballozni és higgadtan koncentrálni.
Utolsó csoport meccsünkre rendeztük a sorainkat, váltottunk taktikában és mentalitásban is a Veresegyházi csapat kárára. Jó játékkal, magabiztos 2-0- ás sikernek örülhettünk, így csoport másodikként továbbjutottunk.
Másnap a csoportját megnyerő Cigánd ellen, mi keltünk korábban, az első perctől a kapujuk elé szegeztük őket, aminek meg is lett az eredménye és az ellenfél későn ébredt.
Az elődöntőben a DVTK ellen már megfogyatkozott a létszám, két játékosom is lesérült, így szerkezetet kellett váltanom kényszerből, aminek vereség is lett a vége (a miskolciaknak ezúton is gratulálok a torna győzelemhez).
A 3. helyért egy felszabadult játékkal és egy bomba góllal szépen zártuk ezt a rangos eseményt, mindenkinek gratulálok az egri meccset leszámítva végig jól játszottunk és büszke vagyok rájuk. A feladat adott, a 3. hely szép eredmény, de lehet ezen még javítani is.”
Csapat tagjai: Hajnal Viktor Lauter Balázs Szabó Roland Tóth Viktor Nagy Zétény Kobela Patrik Gajdos Márk Locskai Luigi Nagy Ákos Legjobb kapus: Hajnal Viktor

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak