Utánpótlás foci

Coerver-képzés bemutató Kecskeméten

2006,2007,2008,2009,2010,2011,2012,hajer,gyenes,kurucsai,marozsi,kerpits,koos,pelikan,keresztes

November utolsó szombatján egy, a világon három évtizedes múltra visszatekintő, Magyarországon mégis újnak mondható utánpótlás és edzőképzési forma mutatkozott be egy edzésnap keretében Kecskeméten, a Református Általános Iskola tornatermében.

Amint azt Szalma Józseftől, a Coerver Magyarország igazgatójától megtudhattuk, a Coerver-képzést 32 éve fejlesztik, és világszerte jelentős, elismert és sikeres klubok ajánlását élvezik, ilyen többek között a Barcelona, Real Madrid, Bayern München, vagy akár a Chelsea. A módszer az 5-16 év közötti gyerekek képzésére javasolt, és a célja az egyéni teljesítmények fejlesztése természetesen az eredményesség figyelembe vétele mellett. A játékosok képzése során a fő szempont, hogy egy jövőképet is mutassanak nekik és az, hogy minél jobb csapatoknál kamatoztathassák a tanultakat.

A képzés Franchise-rendszerben működik, a világ 42 országában van jelen, hazánkban mindössze három és fél éve, ennek ellenére több első és másodosztályú klubbal áll a vállalkozás kapcsolatban, és ehhez a csoporthoz csatlakozik mostantól az SC Hírös-Ép is. Első lépésként egy klubpartner programot alakítanak ki, mely 40 órás, és elméleti és gyakorlati képzést foglal magában. Konkrét további cél, hogy a Kecskemét környéki fiatalokat is górcső alá vegyék és hozzájuk is eljusson ez a fajta képzés. A Coerver képzés külön választandó az MLSZ által szervezett Bozsik-programtól, a kettő csak erősíti egymást, hisz a képzés célja, hogy ez által a Bozsik-programban részt vevő és versenyző játékosok még ügyesebbek legyenek.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak