Utánpótlás foci

A kecskeméti labdarúgók ismét a dobogó legfelső fokára állhattak a Nemzetközi Gyermek Játékokon

SC Hírös-Ép

Kecskemét városa 2005 óta vesz részt a Nemzetközi Gyermek Játékokon (International Children's Games), amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert utánpótlás sportrendezvény, melyet minden évben a 15 éves ifjú sportolók számára rendeznek meg. Idén, az 52. Nemzetközi Gyermek Játékok Izraelben, Jeruzsálem városában került megrendezésre 2018. július 30. és augusztus 2. között. Kecskemét városát ezúttal 2-2 leány és fiú atléta, a fiú röplabda csapata (7 fő) és a fiú labdarúgók (7 fő) képviselték.

Mivel a tavalyi rendkívül sikeres kaunasi játékok alkalmával a labdarúgók elhódítottak a bajnoki címet, így idén már címvédőként érkeztek a 2003-as futbalisták. A 7 fős kertből öten a KTE Labdarúgó Akadémia játékosai, valamint ketten a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián pallérozódnak. Ezúton szeretném megköszönni a kluboknak, hogy elengedték játékosaikat a tornára, továbbá korábbi és jelenlegi edzőiknek akik a mindennapokban dolgoznak a gyerekek fejlődéséért, ez az Ő sikerük is. Egyesületünknek külön öröm, hogy ezúttal 5 korábbi SC Hírös-Épes labdarúgó volt az utazók között.

A 12 csapatos tornát a "D" csoportban kezdték meg a fiúk, a görög Evrotas és a szlovén Maribor együtteseivel. A görögök ellen a környezettel, a szabályokkal valamint a kívánt játékstílussal való ismerkedésé volt a főszerep. Szerencsére ebben partner volt az evrotasi csapat és a sok hiba ellenére is magabiztos győzellem zártuk a találkozót. Következett a Maribor elleni mérkőzes, melyen a csoport elsőség bebiztosítása volt a cél. A fiúk rendkívül higgadtan és türelmesen játszottak, melynek a két félidő hajrájában 2-2 gól volt a jutalma. Így egy összessségében magabiztos győzelem után meg lett a csoportelsőség. A teljes képhez az még hozzá tartozik, hogy sajnos betegség miatt megfogyatkozott a csapat, ezért csere nélkül kellett lejátszani a 2x20 perces meccset, (valamint szinte a torna további részét) a jeruzsálemi (30°C-os) hőségben, műfüvön. 

A négy közé jutásért a Sopron csapatával kellett megvívni, így létrejött az első magyar-magyar összecsapás. A találkozó során a csapatnak szinte végig sikerült a saját akaratát ráerőltetni az ellenfélre, ám egy kisebb kihagyást egyből góllal büntetett az ellenfél. Ennek ellenére magabiztos győzelemmel léptek tovább az elődöntőbe, ahol jött az újabb magyar-magyar meccs, a Szombathely ellen. A találkozó nem is kezdődhetett volna kedvezőbbe a számunkra, mivel már a 2. percben sikerült megszerezni a vezetést, így ellenfelünknek kellett mennie az eredmény után. Támadásaik túl sok veszélyt nem jelentettek a kapunkra és a félidő előtt még sikerült megduplázni is az előnyt, így nyugodtan vonultak szünetre a fiúk. Talán kicsit túlzottan is megnyugodtak, mert a 2. félidő első felében, a szombathelyiek jelentős nyomás alá helyzték kapunkat, ahogy mondani szokták ,,bent maradtunk az öltözőben". Még időben ébredtek a fiúk és további 2 tetszetős találatal biztosították be a győzelmet, egyben a döntőben való szereplést.

A torna döntőjét a házigazda Jeruzsálemmel (Beitar Jerusalem FC) játszottuk. Ahogy az egy több napos tornán lenni szokott, az utolsó mérkőzésre már nem volt olyan játékos akinek ne lett volna valmi problémája, de természetesen mindenki akarta ezt a győzelmet és mindenki válalta a játékot. A döntő ugyanolyan álom szerűen kezdődött, mint az elődöntő. Egy szép egyéni akció után az első kapuralövésből megszereztük a vezetést. A félidő további részében irányítottuk a mérkőzést, több helyzetet is kialakítottunk, ám az utolsó passzokban rendre hiba csúszott, nem sikerült növelni az előnyt. Majd a második játékrészben megváltozott a játék képe. A Jeruzsálem átvette a mérkőzés irányítását, a fiúk elfáradtak fejben és fizikálisan is az utolsó játékrészre. Már nem tudtuk megtartani a labdát, kapkodtunk, rossz döntéseket hoztunk, de így is megvoltak a lehetőségek, hogy lezárjuk a mérkőzést, ám a befejezésekbe rendere hiba csúszott. Az utolsó percek már tényleg a hősies küzdelemről szóltak, mindenki  utolsó energiáit mozgósítva, hatalmas szívvel játszott a torna győzelemért. Melynek meg is lett a jutalma, a várva várt végső sípszó felcsendülése után hatalmas volt a Csapat öröme.

Ezzel a győzelemmel a labdarúgók megszerezték Kecskemét 11. aranyérmét a Nemzetközi Gyermek Játékok történelme során. Valamint az elsők, akiknek sikerült megvédeniük bajnoki címüket, mindezt 100%-os teljesítménnyel.

Az 52. Nemzetközi Gyermek Játékokat a valaha volt legjobb szerepléssel zárta Kecskemét városa. A labdarúgók győzelme mellett, Harkai Anna súlylökésben, Barna Patrícia magasugrásban utasított maga mögé mindenkit, továbbá a röplabdás fiúk is a dobogó legfelső fokára állhattak. Így Kecskemét 4 arannyal térhetett haza Jeruzsálemből. Ezt a szereplést nem lesz könnyű felülmúlni, jövőre az oroszországi Ufa városában minden kiderül az 53. Nemzetközi Gyermek Játékokon. Továbbá ne feledjuk 2020-ban Kecskemét városa ad otthont ennek a hihetetlen sporteseménynek.

Gratulálunk a gyerekeknek a fantasztikus szerepléshez! Hajrá Kecskemét!

Eredmények

Csoport:

Kecskemét - Evrotas (görög) 6 - 1

Kecskemét - Maribor (szlovén) 4 - 1

Nyolcaddöntő:

Kecskemét - Sopron 5 - 1

Negyeddöntő:

Kecskemét - Szombathely 4 - 0

Döntő:

Kecsemkét - Jeruzsálem 1-0

Csapat

Győrfi Enzó, Szujó Attila, Gazdag Vajk, Csúri Dájmond, Cseh Balázs, Hatvani Dániel, Bodor Zoltán

Edző

Kertész Balázs

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak