Utánpótlás foci

Bronzéremmel tértünk haza Egerből

2009,kovács SC Hírös-Ép

2018.11.24-25. között a 2009-es korosztály Egerben vett részt a XI. Agriapipe Kupa nemzetközi tornán. 
A „B” jelű csoportban a Taksony SE, a Veresegyház LUA és a CSEP-GÓL FC csapataival kellett megmérkőznünk.
 
Az első mérkőzésen a CSEP-Gól fiataljai ellen hamar magunkhoz ragadtunk a kezdeményezést, sikerült hamar vezetést szereznünk. Sajnos nem kellett sokat várni az egyenlítésre, egy szabadrúgást követően egalizáltak a csepeli fiatalok. A fiúk azonban rátettek még egy lapáttal, és megérdemelten megnyerték a találkozót.
CSEP-GÓL FC – SC HÍRÖS-ÉP: 1-3
 
A második mérkőzésen a veresegyházi gyermekek már erősebb ellenfélnek bizonyultak, egy jó iramú találkozón döntetlen született, bár a helyzeteink alapján megnyerhettük volna a találkozót.
Veresegyház LUA – SC HÍRÖS-ÉP: 1-1
 
Utolsó mérkőzésünkön az addig pont nélkül álló taksonyi fiatalok következtek. Végig irányítottuk a mérkőzést, ennek ellenére a helyzetkihasználásunk pocsék volt, és ahogyan lenni szokott, a kihagyott ziccerek megbosszulták magukat. Ismét döntetlennel zártunk, így a csoport második helyét megszerezve, készülhettünk az „A” csoport győztese ellen.
Taksony SE – SC HÍRÖS-ÉP: 2:2
 
A szombati nap eredményeinek köszönhetően a Siófok csapatával játszottunk a 4 közé kerülésért. Az első 5 perc egyértelműen a Balaton-partiaké volt, utána kezdett kiegyenlítődni a játék. A védekezésünk nagyon rendben volt, 10 másodperccel a vége előtt egy szerencsés góllal megszereztük a vezetést, és ezzel együtt a győzelmet. 
Siófok – SC HÍRÖS-ÉP: 0:1.
 
Az elődöntőben a budafokiak korosztályos csapatával kerültünk szembe. Fizikálisan erősebbek voltak, nagyrészt ennek köszönhetően behúzták az elődöntőt, így készülhettünk a bronzmérkőzésre.
Budafok – SC HÍRÖS-ÉP: 2:0
 
A bronzmérkőzés különös nagy presztízsű meccsnek ígérkezett, hiszen egy másik kecskeméti csapattal találkoztunk, nevesen az UFC-vel. Büntetőkkel bukták el az elődöntőt, így plusz motivációval léptek pályára egy esetleg éremszerzés reményében.
A mérkőzés első felében kiegyenlített játék folyt, és először Vincze Levente hatalmas bravúrja kellett, hogy döntetlen maradjon az állás. Meglehet, ez adott egy kis plusz energiát a fiúknak, és egy egyéni villanás után Csorba Olivér eszméletlen nagy gólt ragasztott a hosszú felső sarokba (elfogultság nélkül, a torna egyik, hanem a legszebb találata volt). Már szinte a nyakunkban lógott az érem, de a dudaszó pillanatában bekaptuk az egyenlítő gólt.
Következett a büntetőpárbaj.
Vincze Levi az ellenfél 4 büntetőjéből 3! büntetőt megfogott, mi pedig nyugodtabbak voltunk, így (ha nehezen is), de behúztuk a bronzcsatát.
UFC – SC HÍRÖS-ÉP: 1-1 (büntetőkkel:1-2)
 
Az egész torna alatt a védekezésünk nagyon rendben volt, szemgyönyörködtető támadásokat vezettünk, és úgy gondolom megfelelő helyre került a bronzérem.
Két napos teljesítményével maximálisan kiérdemelte a legjobb játékosnak járó különdíjat Csorba Olivér!
 
A keret: Vincze Levente, Csorba Olivér, Gömöri Ádám, Kis Csaba, Makai Bendegúz, Erdős Rómeó, Kristófik Dániel, Nagy Balázs
Nagyon büszke vagyok a fiúkra! Hajrá HÍRÖS-ÉP!
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak