Utánpótlás foci

Az U8-asok éremmel a nyakukban tértek haza

maczelka,keresztes,pelikan,kerpits,ronkó,2011,2012

Pelikán István összefoglalója:

„Augusztus 24-én Beloianniszra utazott az egyesület U8 és U9 korosztálya. A Youth Talent Cup felkészítő torna nem ismeretlen a számunkra, már többször is játszottunk ezeken a rendezvényeken.
A 2012-ben születésűek kezdték a játékot reggel kilenckor. Csupa nagy múltú csapattal találkozhattunk már a csoportban is. Összesen tizenegy csapat játszott, ez számunkra 7x15 perc játékot jelentett. Hasonló erősségűnek tűnt a mezőny összes tagja. A kiegyenlítettséget az is mutatja, hogy ritka volt az a meccs, amelyiken négynél több gól esett. Szoros meccseket játszottunk mi is, ezek közül kiemelkedett a Vasas elleni 2-2. Talán a torna legjobb „csatája” volt. Az utolsó csoport meccsünkön bár sok kapufát lőttünk, sokat védett az ellenfél kapusa, percekig nem tudták átlépni az ellenfél játékosai a felezővonalat, mégis ők örülhettek a végén. Kettő támadásukból az egyik gól lett, míg mi nem szereztünk találatot. Kis szerencsével –és jobb gólarányunknak köszönhetően- elődöntőbe jutottunk.

A „B” csoport első helyezettjével, Fradival, játszottunk a döntőért. Itt az ellenfelünk jobban bírta erővel és többet támadott, de a kapusunk kiemelkedő teljesítményének és néhány gyors kontrának köszönhetően 2-1 lett nekünk. A döntőben már nagyon kiütközött rajtunk a fáradtság. Azzal MOL Fehérvár FC-vel küzdöttünk az aranyért, akikkel a csoportban gól nélküli döntetlent játszottunk. Itt érvényesült a jobb erőnlét, s a végén az ezüstnek örülhettünk, ami kiváló eredmény egy ilyen erős mezőnyben. Bertus Lóránt a torna legjobb kapusa címet is kiérdemelte!

Az eredményhirdetést követően máris igyekeznie kellett az edzőknek a 2011-es játékosokhoz, hiszen 15 perc múlva ők kezdték a játékot. Ha lehet, még keményebb küzdelemre volt kilátás; 15 csapat játszott három csoportban 4 pályán, s az ellenfelek ugyanúgy erősek voltak, mint délelőtt! 8x15 perc játék várt a gyerekekre, egészen este hétig tartott a torna. Az első három mérkőzésen 1-1 döntetlen, vereség és győzelem lett a vége, így az utolsó csoportmérkőzésen dőlt el, hogy elsők, másodikak vagy harmadikak leszünk. Nagyon sokáig vezettünk a Pécs ellen, de a tornán sorozatosan visszatérő hibánk a támadásépítésben, itt is előfordult. A rossz helyre adott passzokból talán ez volt a legfájóbb, hiszen a harmadik helyen végeztünk, így már csak a 7-11 helyekért játszhattunk tovább. Délutánra nagyon meleg lett, ez is láthatóan megviselte a gyerekeket. Estére a tizedik helyet sikerült megszerezni. Sajnos a sok eladott labdának köszönhetően elmondhatjuk; nem az ellenfelek vertek meg minket, mi vertük meg magunkat. Minden játékosnak volt több kiemelkedően jó meccse, de sajnos a legtöbben még nem tudják folyamatosan hozni a magas színvonalat. Ennek elérésért fogunk a jövőben tovább dolgozni!”

A csapat tagjai:
U8: Bakó Dorián, Benda Sándor Levente, Bertus Lóránt, Kovrig Martin, Kubránszky Attila, Marte Miron, Schvéder Miklós Péter
U9: Bagi Benett, Csutak Ármin, Czibók Dávid, Hagyó Levente, Kocsis Nimród, Kovács Martin, Német Kolos
Felkészítő edzők: Maczelka Gábor, Keresztes Zoltán, Pelikán István, Ronkó Zsolt és kapusedző: Kerpits Ferenc

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak