Utánpótlás foci

Az U7-U8-asok XXIII. SC Hírös-Ép kupa szereplése

2013,2012,keresztes,pelikan

2013 Korcsoport:
Az elmúlt hétvégén a nyár őszbe fordult, s az iskola kezdés előtti hétvégén rendezte meg egyesületünk a XXIII. SC Hírös-Ép kupát. Szombaton a legkisebbek U7 küzdött a kupáért.

A 2013-ban születettek közül volt olyan, akinek ez volt az első tornája, mégis remekül helyt állt az egész csapat. Négy mérkőzést játszottunk a csoportban, ahol a szűkös kerettől függetlenül sikerült kiharcolnunk a döntőbe jutást. Egyetlen cserénk volt, de a srácok kitettek magukért és remekül játszottak. Minden csapat számára újdonság volt, hogy az egyesület szakmai vezetése döntésének köszönhetően, már az újonnan bevezetett „Bozsik szabályok” szerint játszottak a srácok. Az elején még kissé nehezen lendültek bele, de az edzői útmutatásokkal segítve, remekül alkalmazkodtak. Sorrendben a KLC, a Dunakanyar Régió UFC, a Szanda Focisuli SE valamint a Félegyházi TSI ellen játszottunk. A második meccset leszámítva végig magabiztosan és eredményesen játszottunk. A Dunakanyar ellen viszont hiába támadtunk többet, sok kapufát lőttünk, s a végén az ellenfél örülhetett a 4-3-as eredménynek. A döntőben esélyt kaptunk a visszavágásra, ahol megmutattuk, hogy méltán akaszthatják a játékosaink nyakába az aranyérmet; lehengereltük az ellenfelet!

Nagyszerű és határozott játékkal sikerült megszereznünk az első helyet, de még mindig sok a tennivaló, hiszen az ellenfelek is biztosan sokat fognak dolgozni, nekünk is csak a fejlődés a legfontosabb a jó hangulat mellett! Molnár Bence és Kárász Gergő bekerült a torna válogatottjába is!

A korosztályok játékosai Bakró Róbert Ferenc, Kárász Gergő, Kubránszky Gergő, Molnár Bence
Felkészítő edző: Keresztes Zoltán

2012 Korcsoport:
Az elmúlt hétvégén a nyár őszbe fordult, s az iskola kezdés előtti hétvégén rendezte meg egyesületünk a XXIII. SC Hírös-Ép kupát. Vasárnap az U8 korosztály küzdött a kupáért.

A 2012-ben születettek igyekezték még erre a napra elfelejteni a közelgő suli kezdést, de ez nem sikerült maradéktalanul. A csoportmeccseken szinte mindig volt valakinél egy kis „rövidzárlat”. Ez leginkább a mérkőzés ritmusának fel nem vételén látszott. Közre játszhatott az is, hogy ez volt az első olyan tornája a korosztálynak, amikor egy teljes sorcserével tudtunk kiállni. A kapus posztra sincs még fix játékosunk, így a srácok felváltva őrizték a kaput. Három új fiú is pályára tudott lépni,s igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni arra, hogy több poszton is kipróbálhassa magát. A sok új impulzus okozhatta, hogy sokszor elveszítettük a fonalat és nem mindig tudtuk, hogy ki milyen pozícióban játszik. Az első három mérkőzésen 1-1 győzelem-döntetelen-vereség kombinációt sikerült összehozni. Az utolsó csoportmeccs tétje a döntőbe jutás volt, és sikerült is megnyernünk.

A döntőben az FK Arena Szabadka csapatával találkoztunk. Hiába támadtunk ugyanannyit, mint az ellenfél, látszott, hogy a határon túli csapat sokkal agresszívebben játszik nálunk. Szinte minden ütközésnél hozzájuk került a labda és a gólhelyzeteiket is berúgták, míg a mieink rendre kimaradtak. Így ezüstéremmel a nyakunkban zárhattuk a nyarat, ami kifejezetten jó eredmény ebben az erős mezőnyben. Az is látszott, hogy miben kell még sokat fejlődnünk, s ezekre, a játék elemekre majd külön hangsúlyt is tudunk fektetni az edzéseken.

Okos és határozott játékának köszönhetően Marte Miron kiérdemelte a legjobb hazai játékosnak járó trófeát.
Gratulálunk az egész csapatnak!

A korosztályok játékosai: Bakó Dorián, Benda Sándor Levente, Bertus Lóránt, Dunai Dominik, Kovrig Martin, Kubránszky Attila, Marte Miron, Schvéder Miklós Péter, Lévay Dénes Samu, Pintér Robi
Felkészítő edzők: Keresztes Zoltán, Pelikán István, Maczelka Gábor, Ronkó Zsolt Kapusedzők: Kerpits Ferenc, Fehérvári Noémi

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak