Utánpótlás foci

Koós Károly értékelte az U13-as korosztály őszi szezonját

2006,2007,koos SC Hírös-Ép

A nyár során átalakuláson ment át a korcsoport. Egyesületünk egyik legsikeresebb korosztályából mára már több mint 10-en akadémiákon folytatják pályafutásukat. Akik itt maradtak létszámban kevesek lettek volna egy csapathoz, ezért ők a 2007-es korcsoporttal közösen kezdték meg az idei szezont.
 
A csoport alakításnál voltak áldozatok, amely miatt a végeredmény az lett, hogy kissé kevesen maradtunk. Mégis fél év után kijelenthetem, hogy többet kaptam a srácoktól, mint azt előzetesen remélni mertem. Az edzéseken szinte mindig hiánytalan volt a létszám és a megnövekedett edzésszámot, a korábbi időpontban való kezdéseket is zökkenőmentesen kezelték. Úgy érzem, ezzel a lépéssel tudat alatt adtunk egy kis önállóságot, szabadságot szülői oldalról is, hiszen sokszor egyedül érkeztek busszal, kerékpárral vagy rollerrel, esetleg többen összefogva, erősítve a kapcsolatokat együtt közlekedtek a sporttelepre. A célkitűzések nem lehettek mások, mint a korosztály felépítése a megnövekedett játéktér és létszám miatt technikailag és taktikailag is. A mentális rész is fejlesztésre szorult, hiszen a bajnokságban több év korkülönbséget kellett eltüntetnünk.
 
A Megyei bajnokságban a harmadik helyen zártuk az őszi szezont. Kiváló teljesítmény, hiszen 70%-a a csapatnak minimum kettő évvel fiatalabb az ellenfeleinknél. A bajnokság mellett Bozsik-programok tarkították az elmúlt pár hónapot. Jó lett volna a tavalyi csapatokkal összemérni az erőinket, de a mostani picit felhígult mezőnyben, a mérkőzések döntő többségének kimenetelében csak a gólkülönbség volt a kérdés. Egyénileg nem szeretnék senkit sem kiemelni, mert meglátásom szerint sokat tettek a fiúk közösen a sikerért és pont ebben látom a csapat erejét is. Sőt, hiszek benne, hogy bőven van potenciál mind a 16 legényben. Rajtuk múlik milyen karriert fognak a későbbiekben befutni. Voltak csapatépítő programjaink is, itt azért lehetne még mit fejlődnünk. Emlékezetesre sikerült a paintballozásunk és a pizza party is az utolsó forduló után. Tervek lennének, csak a kivitelezésbe csúsznak hibák.
 
A bajnokság befejezésével megkezdődött a terem szezon. Több tornán is túl vagyunk már. A 2007-es korosztály előkelő második helyezést ért el Székesfehérváron, a 2006-os csapat ötödik helyig jutott ugyan itt. A kecskeméti Lions tornát megnyerte a 2006-2007-es vegyes csapat.
 
Rövid pihenő után készülünk a tavaszi szezonra. Szeretném, ha a csapat és az egyének fejlődése töretlen maradna. A nyáron úgy tudnánk egymás szemébe nézni, hogy megérte együtt dolgozni és van hova továbblépni, mert ahol egy kapu bezáródik, ott nyílik mellette egy másik!
 
Szeretném még megköszönni a szülők hathatós támogatását, nélkülük igen csak keserves őszt tudhatnánk magunk mögött.
 
Áldott Békés Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok a foci nagy családjának!
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak