Utánpótlás foci

A Bozsik program és a Kölyökliga is elstartolt

bozsik,kolyokliga,keresztes,koos,2006,2009

Koós Károly mozgalmas hétvégéjének értékelése:
Szeptember második hétvégéjén az U12-s korosztályunk is elkezdte az őszi szezont, a Bozsik program keretében, mint első fecskék Egyesületünknél. Idén először tudunk gyermekeket ebben a korcsoportban versenyeztetni.
Történtek változások a tavaszhoz képest a csapat összetételében is: vannak, akik másutt folytatják tovább és olyanok is, akik nálunk kezdik. Megváltozott a pálya mérete és már 8+1-ben játszanak a gyerekek.
Kiskunhalasra utaztunk, ahol a „B” szintű régiós bajnokság keretében öt mérkőzést játszottak a srácok. Ellenfeleink a SZEOL SC, a LUA Baja, az UFC Kecskemét, a Szilády RFC és a Szeged 2011 csapatai voltak.
Izgatottan vártuk a mérkőzéseket, mert ilyen felállásban, még nem mérettettük meg magunkat. Kíváncsi voltam mit tudnak magukból kihozni az új játékszituációkban az egy évvel idősebbek között. Azt kell mondjam, nem okoztak csalódást. A délelőtt folyamán mindenki igyekezett tudása legjavát megmutatni és ezzel csapata érdekeit szolgálni. Megmutatták, hogy azért a focit ha játszani kell ahhoz majdnem mindegy mekkora a pálya, focizni tudni és akarni kell.
Meccsről – meccsre egyre ügyesebben osztottuk fel a feladatokat. Sokkal nagyobb területet játszottunk be és a védekezésnél szűkítettük le azokat a sávokat amelyeket az ellenfelünk igyekezett bejátszani. Igaz a végére elfáradtunk, de nem lehetünk elégedetlenek.
Minden csapat legjobb játékosát egy emléklappal jutalmazták a szervezők. Én arra kértem a gyerekeket, gondolják végig a nap eseményeit és ők döntsék el, nálunk ki volt az. Ők Hajnal Norbit szavazták meg, ami teljesen rendben is van.
Az irány jó, de a nagyobb pályához a kellő erőt, technikai és taktikai tudást az edzésen tudod megszerezni. A mérkőzés játék pedig tökéletesen megmutatja ki hol tart és miben kell még fejlődnie. Csak így tovább!

A csapat tagjai: Makádi Martin, Hajnal Norbert, Szabados Levente, Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Visinka Valentin, Kocsis Manó, Kocsis Máté, Farkas Benedek, Selmeci Márk, Bíró Bertram
Edzők: Koós Károly

Az idei Kölyökliga változással indult az előző évekhez képest. A résztvevők száma 21 csapatra szűkült és így az adott fordulóban a három helyett, kettő mérkőzést játszanak a csapatok. A játékidő viszont megnőtt tíz perccel, és ami újdonság még, hogy ezt a negyven percet négy félidő alatt játsszák.
Az első fordulóban máris kemény megpróbáltatás elé néztünk. A Gödöllői SK és a Szilády RFC sem ígérkezett egy könnyű lejtmenetnek.
Ez be is igazolódott. Mind a kettő mérkőzéshez nagyon komoly koncentráció és teljesítmény kellett a jó eredményhez. Mert annak ellenére, hogy nem sikerült nyertes meccseket játszanunk ezen a napon, mégis győzedelmeskedtünk. Akaratban és elszántságban.
Gödöllő ellen kezdtünk. Ellenfelünk technikás, érett focit játszó csapat benyomását keltette. Mi inkább küzdős stílust képviseltünk, ezzel kompenzálva a jelenleg még meglévő tudáskülönbséget.
Törekvésünket siker koronázta és a 4:4 – s döntetlennel jeleztük a vendégeink felé, hogy nem lehet egyetlen egy csapatot sem könnyelműen megítélni, megmérni, mert komoly energiákat szabadíthat fel, egy – egy áthallott mondat.
Második mérkőzésünket a Szilády RFC ellen vívtuk, akik szép lassan már a mumusunkká váltak. Egy éve találkoztunk először és azóta próbáljuk utolérni őket. Elmondtatjuk, ezúttal sem sikerült de… Ezen a mérkőzésen sikerült az akaratunkat rájuk kényszeríteni, mi domináltunk, megvoltak a helyzeteink, csak jött a 39. és a 41. perc. Ellenfelünk hibáinkat góllal büntette és maga javára billentette a mérkőzést.
Borzasztóan bosszús voltam. Nem a vereség miatt, hanem azért, mert szerettem volna feléjük tükröt tartani. Mi volt egy évvel ezelőtt és mi lett volna most. Honnan hová értünk, érhettünk volna. Legjobban viszont a kárba veszett 38 perces kemény munkát sajnáltam, amit a srácok egytől-egyig beletettek. Ez a CSAPAT, most nem érdemelt vereséget. Sőt!
Várom a folytatást a fiúktól és reménykedem, mert ez most nagyon rendben volt.

A csapat tagjai: Nagy Balázs, Kristófik Dániel, Polyák Andor, Makai Bendegúz, Kis Csaba, Csorba Olivér, Csordás Zoltán, Kaldenecker Ármin, Ónodi Nándor
Edzők: Koós Károly, Keresztes Zoltán

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak