Utánpótlás foci

A bajnokság listavezetőjét fogadtuk!

2006,koos,kovrig,nagyzsolt,csordas

Koós Károly összefoglalója:

„Vasárnap délelőtt az U-14-es bajnokság listavezetője, a Félegyháza „A” csapata érkezett hozzánk a Műkertvárosi Sportcentrumba, keretükben nagyrészt 2005-ös születésű játékosokkal, kiegészítve néhány 2006-os fiúval. Mivel ez a csapat a bajnokságban még gólt sem kapott, elsődleges cél a kapujuk bevétele és szoros eredmény elérése volt (beleértve egy esetleges szoros győzelmet is). Ehhez azt kértem a csapattól, hogy a maximálisnál nagyobb odafigyeléssel játszanak, az ellenfél magas és erős játékosait a földön passzolva, kényszerítőzve próbálják átjátszani és lehetőség szerint zavarják a labdaátvételeiket.

A mérkőzés elejétől kezdve nyilvánvaló volt, hogy az ellenfél bal oldala nemcsak erős (testileg és tudásban is), de szellemesen is tud játszani és a lefutásuk is gondot okozhat a hátvédjeinknek. A támadásaik nagy része ezen az oldalon futott, a mi csapatunk néha-néha tudott kiszabadulni a félpályánkról és ezekben az esetekben is gyorsan labdát vesztettünk.

Védekezésben néha bántóan üresen hagytuk a passzfolyosókat és a megelőző szereléseink után a labda általában az ellenfélhez került. A csatárokkal való versenyfutások egy része sem sikerült és időnként csak kapusunkon vagy az ellenfél koncentrációjának hiányán múlott a kapott gól.
Az ellenfél első gólpassza is egy bal oldali elfutásból érkezett, a középen érkező emberüknek nem okozott gondot a hálóba passzolni.
A srácok igyekeztek, de nem voltunk kellően agresszívak és egymástól távol helyezkedve próbálták megállítani a félegyháziak lendületét.
A félidő közepén egy rossz 10 percnek köszönhetően elhúzott az ellenfél. Ebben az időszakban bosszantó gólokat kaptunk, az ellenfél okosan kihasználta minden hibánkat és hiányzott hátul a maximumon felüli odafigyelés.

A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy legyenek erőszakosabbak, mert az ellenfél ezt nem szereti (a félegyházi játékosok ezt néha szóvá is tették), passzoljanak sokat, mert a beíveléseknél az ellenfél magassága dominál, a hátsó sor is kapcsolódjon be a támadásokba, de úgy, hogy vissza is érjenek védekezni miközben csatáraink zavarják az ellenfél labdakihozatalát. Ezekből a kérésekből sokat viszontláttam, a csapat feljebb tolódott és számos gólhelyzetet alakított ki, időnként a hátvédjeink is kapura lőttek, ahogy kértem tőlük. A második félidő elején, egy bal oldalon futó támadás végén Fleig Áron gyönyörűen tört be a büntető-területre és a kapus kezei között mesterien lőtt a jobb felső sarokba. Továbbra is támadásban maradtunk, az ellenfél ugyan lőtt még egy gólt, de ebben a félidőben nekünk több helyzetünk volt.
A félidő végén Mák Peti kapura lőtt, a kapus csak kiütni tudta a labdát, amelyet Fleig Áron a kapuba rúgott.

Elértük a minimális célt, gólokat lőttünk a listavezetőnek, a második félidei játékunk pedig biztató volt. De ahhoz, hogy sikeresebbek legyünk nem szabad ekkora előnyt adni egy ilyen szintű ellenfélnek.
A srácoknak gratulálok a lelkes játékukért és azért, hogy hátrányban is folyamatosan küzdöttek!”

SC Hírös-Ép – Félegyházi TSI „A” 2:6 (0:5)
Gólszerzőnk: Fleig Áron (2)
A vereséggel egy helyet lejjebb csúszva a bajnokság 6.helyén állunk.

A mérkőzésen játszottak: Lehotai Ákos (kapus), Mák Péter, Sebestyén Barnabás, Szabó Benedek, Fleig Áron, Szűcs Szilárd, Gyenes Róbert, Czumbil Mihály, Selmeci Márk, Kovács Martin, Kárpáti Ákos, Diószegi Kristóf, Keindl Kristóf
Hiányzók: Horváth Dániel „Scholes” (sérült), Dömötör Zsolt (sérült), Zoboki Krisztián Spencer
Edzők: Koós Károly, Kovrig Ákos, Csordás Csaba, Nagy Zsolt
A következő mérkőzést a Bugaci KSE ellen játszuk a Műkertvárosi Sportcentrumban.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak