Utánpótlás foci

Pelikánék az 5. helyen zártak Eperjesen

pelikan,2007

Pelikán István: A 2007-es korosztály is szerepelt az Adidas kupán Szlovákiában. A gyerekek már nagyon várták ezt az utat, hiszen immár harmadik alkalommal jöttek erre a tornára. A sorsolás számunkra kedvezőtlenül alakult, mert csak délután voltak mérkőzéseink egy négycsapatos csoportban. Így a szabad program mellett, a többi korosztály mérkőzésein szurkolhattunk. Várták a gyerek, hogy ők is pályára léphessenek és meg tudják mutatni mit is tanultak az utóbbi időben. Az első napon jól indítottuk a tornát, egy jó szlovák csapatot győztünk le nagyobb arányban. A második mérkőzésünkön az eperjesi házigazda Tatran második csapatával játszottunk. Nem úgy ment a játék, mint az első mérkőzésen. Azonban a győzelem megérdemelt volt. Ezután a csoport első helyért egy ukrán csapattal meccseltünk, ahol a jobb napot kifogó agresszív ellenfél ellen nem tudtuk felvenni a versenyt és csalódottan hagytuk el a pályát. Ezzel a csoport második helyén végeztünk. Számunkra ez a verség volt a fordulópontja a tornának. A gyerekekkel egy kicsit el kellett beszélgetni és feltüzelni őket. Ez nagyon jó sikerült, mert a következő mérkőzéseken már egy sokkal motiváltabb, harcosabb csapat lépett pályára. A nyolc között egy ügyes szerb csapat ellen játszhattunk. A tornán a legjobb teljesítményt nyújtottuk. Ellenfelünk nem tudott mit kezdeni az agresszív letámadással és teljesen beszorult. Nagyon sok labdaszerzésünk és támadásunk volt. A befejezéseknél kapkodóak és pontatlanok voltunk, ami megbosszulta magát. A mérkőzésen nem született gól, így büntetők következtek, ahol a későbbi döntős ellenfelünknek több szerencséje volt és 4:3-ra megnyerte a büntetőpárbajt. Ezzel a tavalyi első helyet nem tudtuk megvédeni. Az első mérkőzéseinken, ha a játékunk és motiváltságunk jobban fel vannak építve, ezt a mérőzést gólokkal nyertük volna.

Az utolsó napra is akadt még kihívás, az ötödiktől a nyolcadik helyig a helyosztók következtek. A Vác csapatával több mérkőzést is játszottunk már. Tudtuk, hogy jó mérkőzésre számíthatunk. Az előző mérkőzéshez hasonlóan most is érezhető volt a szenvedély és motiváltság, amivel magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Ezzel az ötödik helyért játszhattunk újra a korábbi csoport ellenfelünkkel szemben. Most égett a bizonyítási vágy a gyerekekben és megmutatták, hogy a csoportba lévő botlás csak véletlen volt. Simán győztek az ukrán csapat ellen és az ötödik helyen zárták a tornát.

Az látszódott, hogy szervezettségben és játékban a legjobbak között a helye a csapatnak. A mérkőzéseken azonban szenvedéllyel kell játszani, amivel a magad javára fordítod az eredményt. Ezt meg kell tanulni a gyerekeknek, hogy belülről jöjjön és nem külső tényezők hatására. Sok tapasztalatot szereztünk ez alatt a néhány nap alatt. Amikből sokat tanultunk, így összegségében pozitívan zártuk a tornát.

Eredmények:

VSS Košice (SK) - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 4
1.FC Tatran Prešov (white) (SK) - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 2
SJFSSOR Uzhgorod I. (UA) - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 1 : 0
FK Dušanovac Belgrade - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 0 (PK 4:3)
Dunakanyar Régió UFC - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 1 : 2
SJFSSOR Uzhgorod I. - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 2

Tornán szereplő játékosok: Lehotai Ákos, Zoboki Krisztián, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Szabó Benedek, Dömötör Zsolt, Hegyi Alexander, Fleig Áron, Diószegi Kristóf, Lőrinc Marcell, Gyenes Róbert

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

ICG 2022 Coventry


2005 telén egy levél érkezett a Kecskeméti Önkormányzat…