Utánpótlás foci

Pelikánék az 5. helyen zártak Eperjesen

pelikan,2007

Pelikán István: A 2007-es korosztály is szerepelt az Adidas kupán Szlovákiában. A gyerekek már nagyon várták ezt az utat, hiszen immár harmadik alkalommal jöttek erre a tornára. A sorsolás számunkra kedvezőtlenül alakult, mert csak délután voltak mérkőzéseink egy négycsapatos csoportban. Így a szabad program mellett, a többi korosztály mérkőzésein szurkolhattunk. Várták a gyerek, hogy ők is pályára léphessenek és meg tudják mutatni mit is tanultak az utóbbi időben. Az első napon jól indítottuk a tornát, egy jó szlovák csapatot győztünk le nagyobb arányban. A második mérkőzésünkön az eperjesi házigazda Tatran második csapatával játszottunk. Nem úgy ment a játék, mint az első mérkőzésen. Azonban a győzelem megérdemelt volt. Ezután a csoport első helyért egy ukrán csapattal meccseltünk, ahol a jobb napot kifogó agresszív ellenfél ellen nem tudtuk felvenni a versenyt és csalódottan hagytuk el a pályát. Ezzel a csoport második helyén végeztünk. Számunkra ez a verség volt a fordulópontja a tornának. A gyerekekkel egy kicsit el kellett beszélgetni és feltüzelni őket. Ez nagyon jó sikerült, mert a következő mérkőzéseken már egy sokkal motiváltabb, harcosabb csapat lépett pályára. A nyolc között egy ügyes szerb csapat ellen játszhattunk. A tornán a legjobb teljesítményt nyújtottuk. Ellenfelünk nem tudott mit kezdeni az agresszív letámadással és teljesen beszorult. Nagyon sok labdaszerzésünk és támadásunk volt. A befejezéseknél kapkodóak és pontatlanok voltunk, ami megbosszulta magát. A mérkőzésen nem született gól, így büntetők következtek, ahol a későbbi döntős ellenfelünknek több szerencséje volt és 4:3-ra megnyerte a büntetőpárbajt. Ezzel a tavalyi első helyet nem tudtuk megvédeni. Az első mérkőzéseinken, ha a játékunk és motiváltságunk jobban fel vannak építve, ezt a mérőzést gólokkal nyertük volna.

Az utolsó napra is akadt még kihívás, az ötödiktől a nyolcadik helyig a helyosztók következtek. A Vác csapatával több mérkőzést is játszottunk már. Tudtuk, hogy jó mérkőzésre számíthatunk. Az előző mérkőzéshez hasonlóan most is érezhető volt a szenvedély és motiváltság, amivel magunk javára fordítottuk a mérkőzést. Ezzel az ötödik helyért játszhattunk újra a korábbi csoport ellenfelünkkel szemben. Most égett a bizonyítási vágy a gyerekekben és megmutatták, hogy a csoportba lévő botlás csak véletlen volt. Simán győztek az ukrán csapat ellen és az ötödik helyen zárták a tornát.

Az látszódott, hogy szervezettségben és játékban a legjobbak között a helye a csapatnak. A mérkőzéseken azonban szenvedéllyel kell játszani, amivel a magad javára fordítod az eredményt. Ezt meg kell tanulni a gyerekeknek, hogy belülről jöjjön és nem külső tényezők hatására. Sok tapasztalatot szereztünk ez alatt a néhány nap alatt. Amikből sokat tanultunk, így összegségében pozitívan zártuk a tornát.

Eredmények:

VSS Košice (SK) - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 4
1.FC Tatran Prešov (white) (SK) - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 2
SJFSSOR Uzhgorod I. (UA) - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 1 : 0
FK Dušanovac Belgrade - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 0 (PK 4:3)
Dunakanyar Régió UFC - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 1 : 2
SJFSSOR Uzhgorod I. - SC. Hirös-Ép Egyesület Kecskemét (HU) 0 : 2

Tornán szereplő játékosok: Lehotai Ákos, Zoboki Krisztián, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Szabó Benedek, Dömötör Zsolt, Hegyi Alexander, Fleig Áron, Diószegi Kristóf, Lőrinc Marcell, Gyenes Róbert

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak