Utánpótlás foci

2011-es őszi beszámoló

2011,pelikan SC Hírös-Ép

A 2011-es korcsoporttal a nyáron kezdtük a közös munkát. Az első hónap a kis létszám miatt inkább csak az ismerkedésről szólt. Szeptembertől kezdődött az érdemi munka. Kisebb változások után, néhány új fiú is csatlakozott a kerethez. Akiknek azóta már sikerült jól beilleszkedni.
 
Az edzések vezetésében  két kollégám is segített Keresztes Zoltán és Marozsi Gábor, a kapusképzésben Kerpits Ferenc amit ezúton is szeretnék megköszönni Nekik. Az, hogy több edző foglalkozik a gyerekekkel és kisebb csoportokban lehet oktatni Őket alapfeltétele a hatékony képzésnek. Így a gyerekek nagyobb figyelmet kapnak és intenzívebbek a gyakorlatok, több a labdaérintés ez az Ő fejlődésük záloga.
Fontos volt, hogy a gyerekek nagyobb tempóban játszanak, ehhez a gyors letámadás és a labdavesztés utána azonnali visszatámadást sajátították el. Amit az edzéseken és a mérkőzéseken is vissza lehet látni Tőlük.
 
A nagyobb pályaméreten az új posztokhoz tartozó, pozíciók és a adott szerepekkel, feladatokkal folytattuk a képzést. Ebben is nagy az előrelépés. Majd az egyéni döntések és a jó megoldások kialakításával, ezeket még kell mélyíteni és gyorsítani. Ezeket a képzési célokat tűztük ki és ezen alapelvekkel dolgoztunk a félévben. Ami a gyerekek fejlődésében meg is látszódott, mert a szezon elején amiben még bátortalanabbak, voltak, azt mostanra már felvállalják és jól végre is hajtják. Ez a játék képén is látszódik, mert bárki ellen felveszik a kesztyűt, az utolsó tornán már azokat a találkozókat is megnyerték amelyekkel korábban még bajban voltak.
 
A mérkőzéseken és az edzéseken a játékuk sebessége, a edzés minősége nagyon jó. A játék helyzetekben, az egyéni megoldásokban és a kapu előtti szituációkban még jobbnak kell lenni. Ezeket a téli edzéseken és mérkőzéseken még fogjuk csiszolni. Az út amire ráléptek jó, ezt kell folytatni és edzeni tovább ugyan ilyen mentalitással. Sok szép emlékkel lesznek még gazdagabbak, ha így folytatják.
 
Köszönöm szépen a szülőknek is a támogatást. Ahogy megbeszéltük jövőre még több kell! Gratulálunk minden gyermeknek, a féléves munkájához. 
 
Felkészítő edzők: Pelikán István, Keresztes Zoltán, Marozsi Gábor, Kerpits Ferenc 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak