XVIII. SC. HIRÖS-ÉP Téli Torna!

Elkezdődött a 2015-s foci idény. A 2007-s korosztály nyitotta meg az ez évi Hirös tornákat. 8 csapat jelentkezett, ezért úgy döntöttünk, hogy szétosztva a mi gyermekeinket, kettő csapatot indítva bővítjük ki a versenyző klubok számát 10-re. Utólag bebizonyosodott, hogy remek döntést hoztunk. Rendhagyó módon nem szeretnénk az értékelésünket meccsekre lebontani, mert itt most nem a számszerű eredményeknek van jelentősége. A gyermeki elszántság, kitartás és akaraterő az, ami a torna napján felülírta a történéseket. Ezen a napon az egyik csapat csere nélkül vette fel a küzdelmet, míg a másik egy cserével vágott neki a kihívásnak.

Mi tudtuk, hogy a fiúkra számíthatunk, de a betegség hullám miatt kezdtünk meginogni. Aggódtunk amiatt, hogy miként fogjuk tudni kialakítani a csapatokat. Szombatra viszont minden aggodalmunk szertefoszlott. Mindenki tudta és érezte, hogy szükség van rá. Nem utolsó sorban pedig ez egy remek lehetőséget biztosított arra, hogy megmutathassák, mennyit fejlődtek egyénileg is az utóbbi időben.

Így túl tudtunk lépni a kishitűségeken, a fájdalmakon, a sérüléseken, fáradtságon és a hibáinkon is. Győzött a csapat és a társak iránti elkötelezettség! Most már ez az alap, mindig így kell hozzáállni a mérkőzésekhez. Ha ehhez még hozzáteszik a srácok az egyéni kvalitásaikat, máskor is ilyen sikerekben lesz részünk.

Jó volt akkor, ott, edzőnek, szülőnek és egyszerűen csak a focit szerető nézőnek lenni. A srácok olyan lelki erőről tettek tanúbizonyságot, melyet kevés csapat mondhat el magáról és a legnagyobbak erényei közé tartozik. 0:3-ról felállni csak azoknak sikerül, akik hisznek magukban, abban amit csinálnak, amiért dolgoznak hétről hétre, edzésről edzésre.

Öt mérkőzést csere nélkül magas szinten lejátszani szintén csak a legjobbak képesek. Ők ezt megtették és ezzel sikerült átlépni saját árnyékukat. A döntőbe jutás mind a kettő csapatunk részéről vitathatatlanul megérdemelt volt.

 A lejátszott csoport meccseken és egyenes ági selejtezőkön végig gólratörően, győzelemre játszva érték el a sikereket. Figyelmüket teljes mértékben összpontosítva, minden helyzetben a győzelem sodrában úsztak. A kezdeti eredmények inspirálóan hatottak, növelték az önbizalmat egyéni és csapat szinten is.

Ennek köszönhetően a kapusaink komplexitásukkal kiemelkedtek a mezőnyből. Védőink jól romboltak és emellett eredményesen indították a támadásainkat. Középpályásaink bátran cselezve, ezekből lövésekre vállalkozva voltak hallatlanul eredményesek. Támadóink jól helyezkedve vétették észre magukat és így rengeteg helyzetet alakítottak ki az ellenfelek kapuja előtt, melyeket gólokra váltottak. Ők így vették ki részüket a sikerekből.

Jó úton járnak. Lehet, hogy sok időbe és erőfeszítésbe kerül, de folytatni kell az eddigi jól végzett munkát. A remek siker remélem jó hatással lesz a folytatásra! Az első nemzetközi tornára készülve ez hitet ad ahhoz, hogy bárki ellen lehet győzelmi esélyed ha hiszel abban amiért dolgozol és amire vágysz. Haladj a célod felé vezető úton és ne fogadd el a nemet válaszként!

A tornán az alábbi csapatok vettek részt:

 UFC Kecskemét, , Rendőr TE, KTE-KLC SI, KHTK, Szanda FS, SC. Hirös-ÉP sárga, SC. Hirös-ÉP kék, Békéscsabai UFC, Szolnoki MÁV, Szentmiklósi FS. 

Az aranyos - ezüstös csapat:

Dömötör Zsolt, Gyenes Róbert, Fleig Áron, Nagy Dániel, Lehotai Ákos, Diószegi Kristóf, Seres Richárd, Zoboki Krisztián, Gajdos Márk, Hajnal Viktor

Különdíj:

Gólkirály: Lőrinc Marcell

Legjobb hazai játékos: Diószegi Kristóf

 

Edzők: Koós Károly, Pelikán István

 

Torna 1- 4 helyezett csapatai:

1. SC. Hirös-Ép sárga, 2. SC. Hirös-Ép kék, 3. KLC-KTE SI, 4. Békéscsabai UFC.

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Mozgalmas szombat


Két helyszínen, két korosztály mérettette meg magát.