V. Hírös Hét Nemzetközi Focifesztivál

Gyorsan eltelt a nyári szünet, augusztus elején már edzésre jelentkeztek a srácok. Ismét benépesültek a Műkertvárosi Sportcentrum és a GAMF pályái. Nagy örömünkre a nyár folyamán kettő új legénnyel bővült csapatunk. A gyerekek birtokba vették a focipályát, ahol Csaba bácsi azonnal alaposan meg is izzasztotta őket.  Ez még csak egy felvezető hét volt, de a korai kezdést indokolttá tette az augusztus közepén megrendezésre kerülő V. Hirös Hét focifesztivál. Igaz, hogy egy évvel idősebbeknek rendezték, de mi kötelezőnek tartottuk a részvételt. 

Előzetesen 18 csapat adta le a nevezését. Mi a D. csoportba kerültünk, ahol a Dunaújváros, az Orosháza és az FK. Olimpik Apatin várt ránk.

Újdonság erejével hatott a 6+1-s létszám és a lesszabály.

A srácok remekül alkalmazkodtak a körülményekhez és kiváló teljesítménnyel indították a napot.

3:1-s győzelmünk megérdemelt volt a Dunaújváros ellen.

Következett az FK. Olimpik. Erősebb és jobb csapat ellen vettük fel a küzdelmet. A 3:0-s vereségünk ellenére elégedett voltam a pályán nyújtott teljesítményünkkel. Sőt, a játék bizonyos elemeiben talán felül is múltuk a Szerb csapatot.

Utolsó mérkőzésünket az OMTK ellen játszottuk. A srácok nagyon oda tették magukat. Magabiztos győzelmet arattunk egy nem túl szimpatikus ellenfél ellen. Tudom, hogy mást a legkönnyebb hibáztatni hiányosságaink palástolása végett, hogy így felmenthessük magukat a felelősség alól. De szerintem rossz az az irány, amikor egy csapat, játékostól, edzőstől 10 éves korosztályban a játékvezetőre és egyéb másra fogja a nagyarányú vereséget.

 Ezzel a csoportban az előkelő második helyet szereztük meg. Sajnos a másnapi ellenfelünk nem jött el, ezért szinte mi is kiemeltként kezdtük a szombati napot.

Kerekegyháza most nagy falatnak bizonyult. A srácok közül jó néhányan a tudásuk alatt játszottak, kevés kiemelkedő teljesítményt láthattunk. Ez így nem vezethetett sikerhez. Lehetőségeinket sem tudtuk gólra váltani. A kereki srácok türelmesen megvárták a kellő pillanatokat és remekül megkontráztak bennünket. Így a lefújás pillanatában ők örülhettek.

A 2:0-s győzelmük ellenünk azt jelentette, hogy az alsóágra kerültünk.

Utólag nem is baj, mert az a tudat, hogy éremért és kupáért vitézkedhetünk tovább, plusz erőt adott a srácoknak.

Az Abony Kid SC ellen folytattuk. Nagy volt a tét, mert a győztes már a háromban van és azért már járt jutalom.

A fiúk megkeresték az ellenfél gyenge pontját és a szép támadások végén magabiztosan győztek.

Az alsóági legjobb három között körmérkőzés döntött.

Az ASI Dinamó ellen kezdtünk. Hiába játszottunk fölényben és hiába alakítottunk ki gólhelyzeteket nem sikerült előnyhöz jutnunk. Ahogy ilyenkor lenni szokott, ellenfelünk viszont élt a kínálkozó lehetőségekkel és kétgólos vezetésre tett szert.

Három és fél perc volt hátra. A csapat még elszántabb lett és erőfeszítéseiket siker koronázta. A lefújás előtti pillanatokban jött a fekete leves az ellenfelünk számára. Rúgtunk két gólt, amivel sokkoltuk őket.

A döntetlen azt eredményezte, hogy az a csapat, aki nagyobb gólaránnyal győzi le az FK. Olimpik/2-s csapatát, reménykedhet még a győzelemben is.

A lendületünk szerencsére nem tört meg, így ez nekünk sikerült jobban és ezért a srácok boldogan emelhették a magasba a trófeát.

 

Összességében ez a szereplés kiváló erőfelmérő volt a Halásztelki tornához. Persze voltak hibák, de az lett volna furcsa ha nincsenek. Szerencsére sokkal több volt az a jó ami megmaradt bennem. Nagyon tetszett a csapat egysége, a szülői hozzáállás. Talán ezért is sikerült a Dinamó ellen kettő gólos hátrányból, óriásit küzdve felállni. Tetszett az is, hogy mindenki ellen sikerült tartanunk azt a filozófiát, amit ez a korosztály képvisel. A játékosság, a foci tudás, a tudatosság érződött minden mérkőzésen. Mindig nagy öröm számomra látni, ahogyan önfeledten tudnak örülni egymás bravúrjainak.

Voltak remek és néha még talán meglepő teljesítmények is, de most ezek fölé emelném három srác, Szabados Levi, Hajnal Norbi és Sallai Dani játékát.

Levi szenzációs volt hátul, olyan erényeket csillogtatott, amit eddig kevésbé. Vesztes helyzetekből jött ki győztesen és mentette meg csapatát góloktól.

Norbi amíg nem fáradt el, hátul volt átlag feletti, de rövid pihenő után megmutatta, hogy milyen gólérzékeny. Egy sorral fentebb rúgott kettő sorsdöntő gólt.

Dani jól mozgatta a csapatát és most olyan mentális erőt sugárzott, mellyel magával ragadta a többieket is. Jó példája átragadt a csapatra és ezáltal új lendületet kaptak a hátralévő percekre.

Nem tehetem meg, hogy ennyivel lezárjam, hiszen mindenki hagyott nyomott bennem.

Makádi Martin egyre jobban belakja a nagyobb kaput és egy az egyben nehéz volt gólt rúgni neki.

Koós Marcinak voltak bravúrjai és azt is megmutatta, hogy az idegei és a reflexei rendben vannak.

Ruzsa Marci megfogadta a tanácsomat és dinamikusabb cselei, lövései, gólokhoz segítették.

Kárpáti Ákos szenzációs szögleteket rúgott, szinte csak be kellett fejelni vagy rúgni.

Krupa Zsolti ördöngős cselei most nem annyira sültek, de küzdése a döntő pillanatban büntetőt és azzal fontos gólt ért.

Szegedi Levi gyorsaságát csak idő kérdése és kifogjuk használni.

Visinka Valentin ballal átveszi, jobbal bevágja. Így kell ezt csinálni. Ja, hogy ő bal lábas?

Szóval így volt majdnem „Kerek” ez a kis csapat.

Úgy gondolom, a srácokkal szemben egyre nagyobbak az elvárások, de bízok bennük és abban is, hogy a tavaly elért jó eredményeket idén is meg tudják majd ismételni, vagy talán még túl is tudják azokat szárnyalni!

Gyerünk srácok, itt az új szezon telis-tele új kihívásokkal és kalandokkal!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Mozgalmas szombat


Két helyszínen, két korosztály mérettette meg magát.