U10 - XIX. SC. HIRÖS-ÉP Téli Torna!

XIX. Sc. Hirös-Ép torna!

 

A saját rendezésű téli teremtorna sorozatunk záró korcsoportjához érkeztünk. Ez idén úgy alakult, hogy mi lettünk. A téli szezon lezárásként, úgy gondoltuk, fel kell tennünk az i-re a pontot.

Szinte már a szabadból érkeztünk a terembe, de ez bennünket nem zavart. Miután kialakult a mezőny, még inkább joggal fogalmazódott meg az az elvárás magunkkal szemben, hogy esélyeshez méltóan kell szerepelni.

A srácok pedig a nap alatt bebizonyították, hogy erre a titulusra rászolgáltak. Igaz, a mezőny sem volt most túl acélos, de minden mérkőzés más és más, egy meccset sem szabad félvállról venni, mert bármi előfordulhat.

Nyolc csapat jelentkezését fogadtuk el. A két négyes csoport küzdelmei után folytatódtak az alsó és felső ági küzdelmek. Minden csapat öt meccset tudott játszani és ezáltal valóban reálisan alakultak ki az erőbeli különbségek, helyezések.

Mi a csoportban a Dabas Gyón FC ellen kezdtünk, majd a Szanda FS-l folytattuk. A csoport zárásaként a szintén jó erőkből álló Jászberény FC ellen játszhattunk.

A három meccs összegzése számokban: 9 pont és 13:1- s gólkülönbség.

Ez szemre szép, diadalos menetelésnek tűnhet, de egy picit csalóka is, mert a csapaton belül a teljesítmények eléggé hullámzóak voltak. Ezért muszáj volt a fejekben tudatosítani, hogy mindezek ellenére többet várunk tőlük. Természetesen csakis olyat, amit ők nagyon jól tudnak: taktikai fölényt a jól begyakorolt elemek visszaköszönésével, labdabiztosságot, jó játékot.

A döntőbe jutásért a SZEOL SC-vel kellett farkas szemet nézni. Nehéz volt feltörni őket, nagyon szervezetten játszottak és a kapusuk is jól védett. Természetesen a 20 perc sok idő és a mérkőzés második felében sikerült a magunk javára billenteni az eredményt.

A döntőben ismételten a Jászberény ellen játszhattunk. Ellenfelünk tanult a csoport meccsen előforduló hibáiból és megszervezte a védekezését, majd a kontráiban bízott. Szerencsére a mi csapatunkban mindig van olyan legény, akiben benne van a gól, így mielőtt elhihette volna ellenfelünk, hogy van esély a számukra is, az adott pillanatokbeli határozottságainkkal, gyorsan kettő gólt rúgva lehűtöttük őket. Labdabirtoklásaink fölényesek voltak, így az idő előrehaladtával nem vált kétségessé az eredmény.

A kupa győzelem a miénk lett, aminek nagyon örültünk. Mégis kissé csalódott vagyok, mert a nap legizgalmasabb eseménye nem egy-egy meccs volt, hanem a TV felvétel. Ott volt miért izgulni és nehezebben ment, mint az ellenfelek legyőzése.

A kupából kihoztuk a maximumot és örömteli, hogy erre a szintre eljutva tudunk szinte előre tervezni, mérkőzéseket megkomponálni és úgy alakítani, hogy nekünk az kedvező legyen.

Mindezek ellenére megállni nem szabad, hiszen pont ez a cél: fejlődni, fejlődni és fejlődni, mert a végeredményt nem csapatban fogják mérni, hanem egyénben! Fejlődésetek útja soha nem lesz egyenes, ezt el kell fogadnotok. Hepehupás, kacskaringós is itt-ott, de ha van elég akaratotok, ez nem okozhat problémát.

Én nagyon szeretném, ha közületek minél többen egyéniségekké válnátok és mint egykori edzőtök büszkén mesélhetném milyenek voltatok 10 évesen.

Többen lesznek kiválóvá gyakorlás, mint pusztán természetes tehetség folytán.

 

 

A kupa győztes csapat: Makádi Martin, Ruzsa Marcell, Szabó Bence, Krupa Zsolt, Kárpáti Ákos, Szabados Levente, isinka Valentin, Hajnal Norbert

 

Edzők: Koós Károly, Pelikán István

 

Különdíjasok:

Krupa Zsolt - Legjobb Mezőnyjátékos

Szabó Bence- Legjobb Hazaijátékos

 

A torna végeredménye:

1. Sc. Hirös-Ép 2. Jászberény FC 3. KTE-KLC SI 4. SZEOL SC, 5. Szanda FS. 6. Szilády RFC

7. UFC Kecskemét 8. Dabas Gyón FC.

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Mozgalmas szombat


Két helyszínen, két korosztály mérettette meg magát.