U10 - VI. Hírős Hét Nemzetközi Focifesztivál

A 2006-os korcsoportnak került indén megrndelésre a VI. Hírős Hét Nemzetközi Focifesztivál a Műkertvárosi Sportcentrumban. Nagy meleg várta a csapatokat és a szülőket szurkolókat. Ezzel és a komoly erőt képviselő ellenfelekkel is meg kellett küzdenie a csapatoknak. A nagy füves pályán kiváló gyepszőnyegen játszhattak a gyerekek, kiegészítésként 55x35m-es műfüves pályát is igénybe kellett vennünk a 13 csapat miatt. 

Hagyományoknak megfelelően az eggyel fiatalabb korcsoport is rész vesz a tornán, akik most a a 2007-es születésű srácok voltak. Akiknek a javarészt egyévvel idősebb játékosok ellen, a nagyobb létszámmal és pályamérettel is szembe kellett nézniük. Ez nagy kihívásnak bizonyult ezen a kétnapos nemzetközi tornán.

 

Csoportmérkzések:
SC Hírös-Ép 2007 - KLC-KTE SI, Kecskemét 3:1
SC Hírös-Ép 2007 - Szilády RFC 1:2
SC Hírös-Ép 2007 - Vác VLSE 0:2
SC Hírös-Ép 2007 - Olimpic Apatin, Szerbia 2:1
SC Hírös-Ép 2007 - Jászberény FC 0:6
SC Hírös-Ép 2007 - MKLA 2007, Kecskemét 0:2

 

Hullámzó teljesítmény jellemezte csapatunkat a csoportmérkzések során. Hol parádésan játszott a csapat, volt ahol egyéni hibákból kerültünk hátrányba és volt, hogy jobban tejesített az ellenfél és kicsit szétestünk. Látszott, hogy rendbe kell rakni néhány dolgot. Azonban sok biztató jelet és mogoldást láthattunk a srácoktól. Ezekre lehet építeni a jövőben. A csoportban az ötödik helyen végeztünk, ezzel a vigaszágra kerültünk. Ahol négy csapattal mérkőzhettünk meg, az alsó ági trófeákért.


Vigaszági csoportmérkőzések:
SC Hírös-Ép 2007 - MKLA 2007, Kecskemét 1:1
SC Hírös-Ép 2007 - KLC-KTE SI, Kecskemét 0:1
SC Hírös-Ép 2007 - ÚFC 1885 0:3
SC Hírös-Ép 2007 - MKLA 2007, Kecskemét 1:2

 

Itt is hullámzóan teljesítettünk. Egy döntettlennek kezdtünk azután minden mékőzésen vereséget szenvedtünk. Sajnos ezeken több olyan is volt, ahol mi domináltunk mi voltunk a jobbak, de a heyzeteket be kell rúgni és nem szabad ekkora hibákat elkövetni. Ha ezeken tudunk változtan akkor nem csak az ellenfelek dícsérnek meg mindet, hogy jól játszott a csapat, hanem pontkat is tudunk szerezni.

Összegezve a két nap tanulságait, játékban nem vallottunk szégyent az egy évvel idősebb generációval szemben sem. Azt gondolom, hogy feledtetni tudja az elért helyezést. Sokat lehetett tanulni ezen a két napon, amikre a jövőben jobban kell figyelni.

 

Örömteli volt még, hogy az eredményhírdetésnél Kertész Zoltán Elnükünk átvágta a díszalagot, mert a bázisunk új konténerekkel bővült. Öltőzőrendszer és tusolók mosdók is kialakításra kerültek. Ezeket a következő hazai tornákon már igénybe tudjuk venni. Olyan körülmények között tudnak a gyerekek edzeni és felkészülni, ami minden igényt kielégít.
Ahogy vége volt az eredményhírdetésnek kis idő múlva már az újonnan megalakult Megyi III. osztályú felnőtt csapatunk is pályára lépett. Amit szerencsére sok gyerek megnézett a torna után.

 

A tornán szerelő játékosok:
Lőrinc Marcell, Szűcs Szilárd, Czumbil Mihály, Dömötör Zsolt, Lehotai Ákos, Seres Richárd, Gyenes Róbert, Fleig Áron, Szabó Benedek, Hegyi Alexander

Edzők:
Pelikán István, Gyenes Tamás

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Mozgalmas szombat


Két helyszínen, két korosztály mérettette meg magát.