II. Hírös Hét Nemzetközi Focifesztivál

 

 

II. Hírös Hét Nemzetközi Focifesztivál


Az idén először két naposra tervezett kupa sikeresen lezajlott. A 2002-es korosztálynak meghirdetett eseményre 24 csapat nevezett. Az ország minden területéről érkeztek foci csapatok. A határon túlról is nevezett kettő egyesület. Szlovákiából testvérvárosunk Galánta míg Romániából az Arad csapata.

Kecskeméten megrendezett utánpótlás tornán, egy korosztályban ,soha ennyi csapat még nem küzdött meg a vándorserlegért.

Öröm volt nézni a gyerekek izgatott készülődését. Jó volt látni az arcokon, hogy mennyire szeretnék megnyerni a sok szép érmet és trófeát.

Az első napon a selejtezők zajlottak, de az igazi izgalmak másnap kezdődtek. Az egyenes kiesési szakaszban óriási jelentősége van minden gólnak, hiszen csak a győztes maradhat állva.

A második napon a sivatagi meleg ellenére színvonalas, jó iramú mérkőzéseket játszottak a csapatok. A legfontosabbnak mégis azt tartjuk, hogy a hőségben rendben lezajlott a torna és szerencsére komolyabb rosszullét és sérülés nélkül utazhatott mindenki haza.

A csoport küzdelmek után elkezdődött a rájátszás. A csapatok egyenes kieséses renszerben döntötték el a mérkőzéseket. A főágon és a vigaszágon is lehetett kupákat nyerni a győzteseknek.. A főágon jutalmul még egy  gyönyörű vándorserleget is kapott az első helyezett csapat.

Izgalmas csatákban alakult ki a végső sorrend. Több mérkőzésen büntetőkkel dőlt el a továbbjutás. Ilyenkor mint a felnőtteknél, az egyik oldalon az öröm míg a másik oldalon a csalódottság látható a gyerekek arcán.

Több nem várt eredmény született. Ezért kellemes meglepetés volt néhány csapat eredményes szereplése, játéka. Az esélyesek kiesése átírta a forgatókönyvet. Az előző évhez képest átalakult a helyezettek sorrendje.

A kecskemétiek közül az Sc. Hirös-Ép szerepelt a legeredményesebben. Kettő csapatunk is indult ezen a tornán. 2003-as korosztály is vállalta a megméretettést és az elökelő 9-k helyen végzett.

A másik csapatunk a Pécsi MFC ellen már a legjobb 4 közé jutásért mérkőzhetett. Ellenfelünk nagymúltú egyesület, de ez a meccsen abszolút nem volt érezhető. A rendes játék idő letelte után 1-1-re végződött a találkozó. Így jöhettek a büntetők. Az égiek a Pécsiekkel voltak, ezért megkellett elégedni az ötödik helyezéssel.

Az első négy közé az Arad, PMFC, Kalocsa és a Szolnoki MÁV egyesülete jutott. Az elődöntőben magabiztos győzelmeket értek el a Pécsiek és a Szolnokiak is.

A döntő mérkőzése izgalmas volt,de a mecseki srácok elfáradtak. Ezt a MÁV kihasználta és kettő rúgott góllal megnyerte a II. Hirös Hét  Nemzetközi Foci Fesztivált. Ezzel egy évig a vándorserleg védői is lettek!

A KTE korosztályos fiai vigaszágra kerültek a csoport küzdelmek után. Örömteli, hogy nem keseredtek el és több győzelem után megnyerték az alsóági kupát.

Gratulálunk mind a három kecskeméti csapatnak a tornán mutatott teljesítményükért.

Szeretnénk megköszönni a támogatóknak a segítségüket. Példaértékű volt a hozzáállásuk, amellyel az összes résztvevő gyermek teljesítményét jutalmazták.

Szeretnénk ha jövőre is megrendezésre kerülne ez a rangos torna!

 

A torna végeredménye:                                            

1. Szolnoki MÁV                                                              

2. Pécsi MFC                                                             

3. Atletico Arad                                                    

4. Kalocsai Méhecskék SE            

Különdíj:

Gólkirály: Kakuk Erik Vác

Legjobb mezőnyjátékos: Komáromi György   Szolnoki MÁV

Legjobb kapus: Toma Rafael Samuel     Atletico Arad

Legjobb hazai játékosok: Dos Reis T. Edmilson, Csúri Dájmund  Sc. Hirös-Ép, Szebellédi Gergő Kecskeméti TE

                 

                                                             

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Mozgalmas szombat


Két helyszínen, két korosztály mérettette meg magát.