Kispályás városi foci

Városi Bajnokság 2016!

SC Hírös-Ép

A Katonás bajnokság válsága miatt kényszerpályára kerültünk az év elején. A jól megszokott több, mint húsz éves bajnoki meccsek után, egyetlen szereplési lehetőségünk nyílt, méghozzá a Műkertvárosban. Oda ez idáig nem neveztünk, mert egyrészt kiesett a város szívéből és távolinak ítéltük a helyszínt, másrészt hozzászoktunk már a palánkos focihoz is.

 

Az Önkormányzat is érezte, hogy lankad az érdeklődés az amatőr kispályás foci iránt, ezért új köntösbe öltöztette a lebonyolítást. Egy pályán zajlottak a küzdelmek, több játéknapon keresztül és a csoportkörök után, ketté vált a mezőny alsó és felső ágra. 16 csapat nevezett a bajnokságra és mind a 16 csapat a győzelem reményével indította útjára a labdát.

 

Mi elég hektikusan kezdtük ezt a játékidényt. Ennek az oka csak az volt, hogy a csapattagok jelentős része aktív edző, ezért a korai kezdési időpontok meglehetősen nagy problémát okoztak. Így nagy volt a mozgás a csapattagokat illetően, hisz elmondhatjuk, hogy sokszor Egyesületünkkel szimpatizáló külsős szülő vagy barát segített ki a játékával bennünket. Utólag bevallhatjuk, hogy komoly és nagy pofonokat kaptunk a szezon során. Sokszor a reménytelenség lett úrrá néhányunkon, hogy van e értelme így tovább folytatni a bajnokságot. Ezen előzmények tükrében kész csoda, hogy a csoportból a felsőágra jutottunk.

 

De miután tudatosult bennünk, hogy kaptunk még egy lehetőséget a sorstól, valami egy csapásra megváltozott a csapaton belül. Mindenki a jó szereplés lehetősége mögé állt és ez az egység egyre biztatóbb volt hétről hétre. Jó ellenfelek ellen arattunk megérdemelt győzelmeket (Napsugár, Díszkert, Kósa Color) és a sikerek hatására, érezhetően megnőtt a csapatunk étvágya. Ez mindenképpen jó előjel volt a bajnoki döntőre nézve.

 

Így az utolsó fordulónál úgy érkeztünk a helyszínre, ha győzünk, bajnokok leszünk.

 

Az álom valóra vált. A mindent eldöntő összecsapáson taktikusan, célratörően, a győzelemre játszottunk. Egy izgalmas mérkőzésen, 3:1-re győztünk a Freudenberg csapata ellen és elhódítottuk a bajnoki címet vetélytársaink elől.

 

A bajnoki cím hatalmas siker Egyesületünk számára. Ennek értékét több tényező is növeli. Egyfelől az idejére sem emlékszem mikor nyertünk utoljára szabadtéren bajnoki címet, másrészt az átlagéletkorunk sem éppen a legideálisabb már, harmadik és szerintem a legfontosabb, hogy nagyon mélyről kapaszkodtunk fel a csúcsra! Profi sportolókként viselkedve megmutattuk, hogy nincs lehetetlen.

 

A bajnok csapat tagjai:

 

Czumbil Zoltán, Kertész Zoltán, Kurucsai Milán, Korenika László, Gazdag Attila, Ifj. Gazdag Attila, Nagy Norbert, Malik Milán, Keresztes Zoltán, Csík Richárd, Kocsis Ferenc, Kovács László, Virágh Ferenc, Virágh Balázs, Gyenes Tamás, Palatinusz József, Boros András, Koós Károly, Marozsi Gábor

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak