Kispályás városi foci

Felnőtt csapat- I. Hirös Téli Kupa

Komoly siker a nagyszabású teremtornán!


Elöször került megrendezésre a két napos kupa. 24 csapat jelentkezett a megmérettetésre. A jelentkezők között főleg kecskeméti és környékbeli csapatok voltak. A résztvevők között több jelenleg is aktív profi labdarúgó is volt. Nem hiányozhattak a csapatokból a kispályás pengés játékosok sem.

Kertész Balázs vezetésével egy új csapat képviselte egyesületünk színeit. A csapat gerincét a 90-s korosztály sikeres srácai alkották. Közülük is a legismertebb Bertus Lali, aki  KTE csapatát erősíti.

A sorosolás nem volt kedvező számunkra. Egy napon kellett lejátszanunk a csoport meccseket és az egyenes kieséssel járó rájátszást is.

A csoport ellenfeleink között volt a KTE, a Liftreklám és a Városföld.

 

Első mérkőzésen a Török Lacival fémjelzett KTE-vel kerültünk szembe. Fontos a sikeres bemutatkozás, ez szerencsére sikerült. Így győzelemmel rajtoltunk.

Sc. Hirös-Ép - KTE 2:1

 

Második ellenfelünk a Liftreklám csapata. Régi, rutinos kispályás csapat. Jó játékkal sikerült győznünk. Ezzel már a továbbjutást is elértük.

Sc. Hirös-Ép- Liftreklám 3:0


A csoport utolsó ellenfele a Városföld Megye II. egyesülete volt. A kérdés csupán annyi, hogy elsőként vagy második helyezetként jutunk e tovább.

Sima győzelem, maximális pontszám, csoportelsők lettünk.

Sc. Hirös-Ép- Városföld 2:1


A selejtezők után sorsolták a a rájátszásba bejutó csapat párokat.

 

Mi a 8 közzé jutásért kellően bele nyúltunk. Kunszállást kaptuk párként. Róluk elég annyit tudni, hogy a megyei kispályás kupákon a legeredményesebb egyesület. Rendszeresen a döntő résztvevői.

Szikrázóan kemény mérkőzésen, izgalmas végjátékban de továbbjutottunk!

Sc. Hirös-Ép- Kunszállás 1:1 büntetőkkel 3:1


A következő sorsolásnál, szerencse Napsugár csapatával hozott bennünket össze.

Ősi ellenfelek, lelkes fiatalokból összerakott szuper csapat. Náluk játszik edző kollégánk Pelikán Pisti, így elég pikánsnak ígérkezett a derbi.

Esélyeshez méltóan a vezetést gyorsan megszereztük, de növelni az előnyünket nem sikerült. Majdnem rá is fizettünk. A vége előtt nem sokkal Pelikán Pisti vészkapusként lőtt egy bomba gólt.

Egy perc volt hátra. Lélekben az újabb büntetőkre hangolódott mindenki. Ekkor viszont egy támadás végén megszereztük a győztes találatott.

Sc. Hirös- Ép- Napsugár 2:1


A legjobb négyben a Faluközpont (Újhartyán) ellen vívtuk meg a döntőbe jutást.

A nap legjobb, legösszetettebb játékával magabiztos győzelemmel jutottunk a döntőbe. Ellenfelünk erős, masszív csapat volt, köztük játszott az a Zsolnai Róbert is aki Debrecen és több NBI-s klub játékosaként ismerős a foci életben.

Sc.Hirös-Ép- Faluközpont 3:0


A döntőbe másik ágon a Fecskefészek csapata került.

Érdekessége volt az összecsapásnak, hogy ellenfelünk között több, ma is Sc. Hirös-Ép-s játékos játszott. De igazán azzal váltak ismerté (Gazsi. Kuksi,Váczi Zoli, Jafi-ék), hogy futsalban történelmet írtak a városban.

A döntő nem úgy alakult ahogy vártuk és elterveztük. Nem sikerült a fiatalos lendületet rájuk eröltetni. Érezhető volt, hogy az egy napon lejátszott hetedik meccs már megfogta a lábakat. Így szoros meccsen, de megérdemelten szerezte meg a győzelmet ellenünk a Fecskefészek. Ezzel a végső diadalt is ők érték el az I. Hirös Téli Kupán.

Sc. Hirös-Ép - Fecskefészek 1:3

 

 

Csapatunk is megérdemli a gratulációt. Régen értünk már el hasonló eredményt ilyen rangos tornán.

Különdíjban részesült Koós Károly, aki a legjobb kapus címét érdemelte ki.

A csapat tagjai: Bertus Lajos, Csurka Ádám, Golovics István, Kertész Balázs, Koós Károly, Pongrácz Péter, Tölgyesi Viktor, Vellai Áron

Manager: Kertész Zoltán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak