Felnőtt futball

Utánpótlás edzőnk játékvezetőként is sikeres

marozsi

Mi volt a kezdőlökés, hogy erre a pályára lépj?
Kíváncsi voltam a futballnak, ennek az oldalára is, ezért megcsináltam a játékvezetői vizsgát. Nem sokkal később már el is küldtek egy mérkőzésre, ahol rögtön megtetszett ez a szakma.

Összeegyeztethető-e ez az aktív játékkal?
Amíg akadémista voltam Kecskeméten addig nagyon nehéz volt, hiszen csak akkor tudtam elmenni, amikor nem volt saját mérkőzésem. Azóta abbahagytam a nagypályás pályafutásomat, csak futsalozok, ami csak a hétköznapjaimat tölti ki, így a hétvégéim szabadok.

Mennyire foglalkoztatják a fiatalabb játékvezetőket?
A fiataloké a jövő, ezért előreszeretettel dobják be őket a mélyvízbe, nyilván rutinosabb játékvezetőkkel. A fokozatosság elvét betartva, egyre több majd egyre élesebb találkozókat kapnak.

Mi a végcél? Elérhető-e az NB1 vagy esetleg nemzetközi kupamérkőzés?
Én mindig a ranglétrán lépkedek, most az elsődleges célom, hogy stabil NB III-as csapattag legyek, akire bármikor lehet számítani, ha ezt a szintet elértem, és a vezetőség is, úgy gondolja, akkor szeretnék fentebb jutni. Nem álmom, hogy VB döntőn lengessek, de mindent megteszek azért, hogy fejlődjek, és előrébb jussak.

Segítői állandók-e? Velük milyen a viszony?
Megyében javarészt mindig mással megyünk, az országos NB III-as Bács-Kiskun megyei keretben, ha tudnak megyén belül küldenek összeszokott hármasokat. Mivel egy kiskunhalasi kollegával ketten vagyunk a megyén belül asszisztensek, ezért az esetek 98 százalékában állandóak vagyunk.

A női NB1-es meccs visszhangja milyen volt?
NB III-as kerettagok szokták javarészt az NB I-es női találkozókat lengetni, hiszen jóval lassabb a játék ezeken a mérkőzéseken, mint a férfi bajnokságban. Sikerült egy izgalmas mérkőzésen asszisztálnom, mégpedig a Diósgyőr-Fradi rangadón, ami a tetejében tévés meccs volt. Óriási élmény volt, maga a légkör, a szurkolók. A visszhangja jó volt munkámnak, hiszen Fradi egyenlítő gólja egy elég necces szituáció volt, ami nekem egyértelmű volt, de később elmesélték, hogy félidő egészében erről szólt, hogy les gól volt vagy sem. Végül a kommentátor és az ellenőr is azt mondta, hogy jó ítéletet hoztam.

Mi a következő hetek programja?
Talán egy-két edzőmérkőzésre fognak bennünket küldeni szezonzárásként. Ami nekünk a következő mérvadó rendezvény lesz, az nem más, mint a Sípmester Fesztivál, január 5-től 7-ig. A megyei játékvezető válogatottak fognak egymás ellen játszani, Miskolcon. Nagy reményekkel vágunk neki, hiszen a tavalyi kupát nekünk sikerült elhozni.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…