Felnőtt futball

Újabb taggal bővült a szakember gárda

nagyzsolt

Mesélj egy kicsit a játékos pályafutásodról!


1981-ben kezdtem el focizni a Videotonban, hiszen Székesfehérváron születtem, ott végigjártam a szamárlétrát. Volt lehetőségem az akkori UEFA-kupa döntőt játszó felnőtt csapattal is edzeni, majd 1987-ben kerültem ide Kecskemétre. Az 1990-91-es szezonig abbahagytam a futballt a katonaság miatt. Ezután elkerültem Szegedre két és fél évre, és 1994 januárjában kerültem Tiszakécskére, ahol öt évet töltöttem. Nem sokkal később felkerültünk az első osztályba, ahonnan egy szezon után kiesett a csapat. Még fél évig maradtam Kécskén, majd visszajöttem Kecskemétre 1999 januárjában. Egészen 2008-ig itt szerepeltem, mindössze két féléves megszakítással, amikor a Csongrád és a Kiskunhalas gárdáját erősítettem. A kecskeméti időszak után még két idényt Ladánybenén játszottam, majd 47 éves abbahagytam az aktív sportot. Azóta kapusedzőként dolgozom, 6 éve, négy évig Cegléden dolgoztam, azóta pedig Tiszakécskén látom el ezt a posztot.


Hogyan kerültél kapcsolatba a SC Hírös-Ép csapatával?

Minden évben a téli hónapokban a régi játékosokkal szoktunk szervezni egy kisebb összejövetelt, ahol Kovrig Ákossal is találkoztam. A nagy beszélgetésben közben természetesen szóba került az utánpótlás nevelés, jelen volt még többek között Koós Karcsi, Szabó Tibi és Csordás Csabi is. Mivel Ákos lett a SC Hírös-Ép szakmai igazgatója, az ő felvetésére jött ez az ötlet, hogy szükség lenne egy olyan kapusedzőre, akikre a gyerekek nem csak edzőként, hanem mint játékosként majd fel tudnak nézni. Mivel a tiszakécskei csapatnak én vagyok a kapusedzője, ezért össze kellett egyeztetnünk az időpontokat, de szerencsére a kécskeiektől is zöld utat kaptam, amit nagyon köszönök. Kisebb megbeszélés és pontosítás után meg is egyeztünk, így elindult a közös munka, és meglátjuk, hogy mit hoz a jövő!

Játszottál-e korábban a szakmai stáb tagjaival vagy közülük valakivel?

Igen, Kovrig Ákossal és Kurucsai Milánnal játszottunk együtt korábban.

Térjünk át a te konkrét feladataidra. Milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó kapusnak?

Egy hálóőrtől azt várják el, hogy mentálisan erős, bátor és technikás legyen, ezt próbáljuk már ebben a korban is figyelni.

Mivel ennél a csapatnál már előfordult, hogy a klub elnöke, a vezetőedzője illetve a szakmai igazgatója is szerepelt tétmérkőzésen, így ha az élet, úgy hozná, hogy kapus nélkül marad a gárda, pályára lépnél-e?

Nem tudom, ha nagyon nagy a baj, talán igen. De előtte el kellene mennem sportorvoshoz vagy már régészhez, hiszen már benne vagyok a korban. Ahogy hallom ezen a poszton nincsenek gondok az együttesnél.

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak