Felnőtt futball

Tekintélyt parancsoló győzelemmel kezdtük a szezont

megyei SC Hírös-Ép

Vasárnap délután a hosszú szünetet követően újra útjára indult a labda a Műkertvárosi Sportcentrumban.
 
A szezonnyitó előzetesen  rangadónak ígérkezett, mivel az első fogadta a második helyezett csapatot a bajnokságban. A mérkőzés képe is tükrözte a várakozásokat. A meccs során csapatunk birtokolta többet a labdát és dominálta a játékot, ám  a Tiszaalpáriak több veszélyes kontratámadást is vezethettek a találkozó során.
 
Az első játékrészben Torbaveczék irányították a mérkőzést és alakítottak ki több ígéretes lehetőséget, ám az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Ezzel szemben az első percektől látható volt, hogy a vendégek kontrákra rendezkedtek be és a támadóik gyorsaságát igyekeznek kihasználni. Az egyik ilyen kiugratás Gaál Márkot találta meg jó ütemben, aki magabiztosan lőtte ki a bal alsó sarkot, 0-1. A félidő során továbbra is többet birtokolta a labdát csapatunk és több lehetőség is adódott az ellenfél kapuja előtt, de a végjáték továbbra sem volt az igazi. Így tiszaalpári vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.
 
A második játékrész úgy folytatódott, ahogy 15 perccel korábban abbahagyták a felek. Kovrig Ákos csapata irányította a mérkőzést, alakított ki helyzeteket, de az egyenlítő találat nem akart jönni. Egészen a 60. percig, amikor ki más, a csapat kapitánya, Lantos Henrik egy bal oldali beadást követően, 14 méterről kapásból lőtte ki a jobb felső sarkot, hatalmas gól, 1-1. Ezzel áttört az a bizonyos gát. A következő percekben tovább fokozta csapatunk a nyomást, melynek 4 perccel később meg is lett az eredménye, Kovrig Ákos bólintott egy bal oldali szöglet után a kapuba, 2-1. A mérkőzés a 71. percben dőlt el, ekkor Tóth Roland nagyszerű egyéni alakítást követően talált a kapuba, 3-1. A vendégek továbbra is vezettek 1-2 veszélyes kontrát, de nem sikerült betalálniuk. Majd érkezett Kitl Zoltán, aki a 79. percben végleg eldöntötte a találkozót, 4-1.
 
Ennek a győzelemnek köszönhetően már 8 ponttal vezeti csapatunk a megyei II. osztály északi csoportjának tabelláját!
 
SC HÍRÖS-ÉP – Tiszaalpári SE 4–1 (0-1)
SC HÍRÖS-ÉP: Borbély – Lóczi, Forgó, Kovrig, Maczelka, Lantos, Kitl, Tóth (Farkas), Torbavecz (Sallai), Botos (Kövecs), Horváth (Vinczellér)
Gólszerzők: Lantos, Kovrig, Tóth, Kitl ill., Gaál
 
A bajnokság újabb hazai mérkőzéssel folytatódik, 2020. március 14-én 14:30 órai kezdettel a Nyárlőrinci LSC csapatát fogadjuk.
 
Hajrá HÍRÖS-ÉP!
 

Videó

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…