Felnőtt futball

Ordasi Gergő NB3-ban kezdi a tavaszt!

megyei SC Hírös-Ép

Megyei II. osztályú csapatunk hálóőre, Ordasi Gergő az NB3 Közép csoportjában szereplő Rákosmente KSK együtteséhez igazolt. Az egyesületünknél töltött hónapokról és az elkövetkező időszakról, tervekről kérdeztük.

Hogyan kerültél ősszel az SC Hírös-Ép csapatához?

Nyáron szerettem volna klubot váltani, ekkor vette fel a kapcsolatot édesapám Kovrig Ákossal. Volt egy külföldi ajánlatom, ami sajnos rajtam kívülálló okok miatt meghiúsult. Közben már azt megbeszéltük, ha valamilyen oknál fogva nem jönne össze, akkor egy vészmegoldás lehet, hogy a Hírös-Ép-be igazoljak. Végül úgy alakult, hogy ez lett a legjobb döntés.

Mit vártál, mire számítottál mikor aláírtad az átigazolási lapodat a Bács-Kiskun Megyei II. osztályban szereplő együttesünkhöz?

Az volt a legfontosabb, hogy védjek. Tavasszal volt egy térdsérülésem, ami miatt kikerültem az akkori csapatomból és most az volt a fontos, hogy meccsben legyek, nem számít milyen osztály. Mielőtt azért aláírtam volna, lejöttem egy edzésre és megmondom őszintén, kellemesen csalódtam. Azt vártam, hogy mindenki magának játszik majd, nem veszik komolyan a dolgokat. Ezzel szemben mindenki csinálta rendesen a dolgát, jó edzés volt, jó hangulatban, látszott, hogy jó közösség van itt. Továbbá nem lehet elmenni amellett, hogy NB3-ban is pár klub megirigyelné, hogy milyen körülmények vannak a Műkertben.

Ehhez képest hogyan élted meg ezt az időszakot, milyen volt az elmúlt félszezon?

Teljesen pozitívan. A legfontosabb az volt, hogy védjek, hogy a téli átigazoláskor ne úgy keressek csapatot, hogy fél éve nem védtem. Ez meg volt, végig védtem az őszt, a meccsrutin megmaradt. Ami egyedüli hátránya lehet az itt töltött időnek, hogy kevesebbet edzettem, de itt az alapozás vissza lehet nyerni az erőt. Szerencsére fiatal vagyok ez még most gyorsan visszajön.

Milyen érzésekkel távozol az SC Hírös-Ép csapatától?

Nagyon pozitív! Új barátokat és szinte egy családot ismertem meg itt. Mikor ide jöttem azt gondoltam, hogy mindenki le jön meccsre, elfocizgat aztán megy haza a családhoz, barátokhoz, stb… De nem, itt teljesen más volt. Mindenki komolyan vette és tudott egymásért harcolni a pályán. Nagyon pozitív volt minden. Egy ragyogó közösségnek lehettem a része a meccsek alatt és azok után is.

Miért az NB3-as Rákosmente együttese mellett döntöttél, mivel győztek meg, hogy őket válaszd? Voltak más kérőid is, egyéb osztályokból?

Már nyáron szóba került, hogy kölcsönbe oda igazolnék, de ez akkor nem valósult meg. Majd miután ősszel befejeződött a bajnokság felvettem velük a kapcsolatot, hogy ha van rá lehetőség, szívesen edzenék a csapattal, hogy mikor az átigazolási szezon megkezdődik formában legyek. Edzettem is ott egy hetet, majd januárban hívtak, hogy kapust keresnek és rám gondoltak. Nem is kerestünk másik csapatot, mert jó benyomást tett rám a klub. Minőségi munka folyik, kiváló edzői stábbal, amely engem akar, ez nem elhanyagolható, valamint ragyogó körülmények állnak rendelkezésre.

Mit vársz az elkövetkező időszaktól, milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Ahogy már ősszel is volt, az a legfontosabb, hogy védjek. A tavaly tavaszi sérülés után újra felépítsem magamat. Itt ehhez adottak a lehetőségek egy elismert kapusedzővel dolgozhatok Pálinkás Andrással, aki kiváló edzéseket tart. Az elsődleges cél, hogy itt az RKSK-ban a tavasz során olyan szezont tudjak produkálni, hogy akár magasabb osztályú kluboknál is szóba kerülhessen a nevem. De a legfontosabb, hogy teljesen felépüljek és stabilan védjek.

Mikor látunk Hírös-Ép meccsen a jövőben?

Ez jó kérdés, azt tudom, hogy Hírös-Ép játékos mikor jön az Én meccsemre. Március végén Tiszakécskén játszunk és mondták páran, hogy akkor átjönnek megnézni. Aztán lehet megfűznek és ott maradok és megnézem a meccseteket vasárnap. De jó érzésekkel fogok visszamenni az biztos!

Gerinek köszönjük, hogy profi hozzáállásával és játékával emelte csapatunk és az egész Megyei II. osztály színvonalát. Továbbá sok sikert kívánunk a jövőre nézve és bármikor szeretettel látunk a Hírös-Ép mérkőzésein!

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…