Felnőtt futball

Nincs meglepetés, sima siker

kovrig,megyei

Őszi bajnok az SC Hírös-Ép!

A forduló előtt az utolsó helyen álló Helvéciai SE csapata érkezett a Műkertvárosi Sportcentrumba, ahol nem nézett könnyű mérkőzés elé. A veretlen és listavezető hírös városi házigazda sima győzelemben bízott és abban, hogy egy jó főpróbát tarthat a Kunszállás elleni rangadó előtt. A vendéglátók magukhoz is ragadták a kezdeményezést és mezőnyfölényben futballoztak, ami a 21. perc elején érett góllá, amikor egy jobb oldali beadást Lantos gurított a tizenegyes pont magasságából a kapuba. Öt minutummal később egy középpályán megszerzett labdával Maczelka indította a bal oldalon Kitlt, aki két védőt kicselezett, majd az elé kivetődő Horváth lábában felpattanó labda Király elé került, aki az üresen maradt kapuba passzolta azt. A vendégek állták a rohamokat és a szünetig nem is változott az eredmény.

A második játékrész első negyedóráját is megnyomta a hazai gárda, de csak az első negyedóra végén lett eredménye, de akkor rövid időn belül kétszer is. Először egy jobb oldali szögletet követően fejelt Szabó az ötösről a kapu közepébe, majd a vendég védelem egyik labdaeladását kihasználva újfent Szabó volt eredményes. A mérkőzés utolsó találatát Torbavecz szerezte egy szemfülesen elvégzett szabadrúgást követően. Összességében megérdemelt győzelmet aratott Kovrig Ákos együttese, aki legfeljebb a sok kihagyott gólszerzési lehetőség miatt bosszankodhatott.

A jövő heti Kunszállás elleni mérkőzés eredményétől függetlenül a megszerzett három ponttal őszi bajnok a SC Hírös-Ép csapata, mely a rangadón még magabiztosabbá teheti előnyét az üldözők előtt.

SC Hírös-Ép – Helvécia SE 5-0 (2-0)
SC Hírös-Ép: Borbély – Forgó, Kovrig, Szeibert (Botos 46.), Maczelka (Varga 62.), Szabó, Lantos, Kitl (Sudár 70.), Kövecs (Horváth 55.), Király, Kürtösi (Torbavecz 46.)
Helvécia: Horváth – Kocsis, Szemerédi, Kovács, Maros, Szabadi, Szabó, Kiss (Csorba 60.), Balasi, Rékasy, Börönde
gsz: Lantos (21.), Király (26.), Szabó (61., 63.), Torbavecz (66.), ill. –
sárga lap: -, ill. Maros (67.)

 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak