Felnőtt futball

Maczelka döntött

megyei,kovrig,kitl,maczelka,ronkó,pelikán SC Hírös-Ép

A bajnokság 15. fordulójában hazai pályán fogadtuk a Nyárlőrinci LSC együttesét. A találkozó zárt kapuk mögött került megrendezésre a koronavírus elterjedésének megelőzése érdekében hozott MLSZ határozat értelmében.

Kovrigék magabiztosan kezdték a találkozót már az 5. percben Maczelka értékesítette a mérkőzés első büntetőjét, 1-0. A korai vezetés talán túlzottan is megnyugtatta csapatunkat, melyet a vendégek Farkas révén több veszélyes kontratámadással igyekeztek kihasználni, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A nyárlőrinci rohamokat követően újabb lehetőséghez jutott csapatunk, Lantos finom cselét követően a védő szabálytalanul akasztotta, a játékvezető rögtön a 11-es pontra mutatott. Ezúttal a sértett állt oda, a labda a kapufán csattant, maradt az egy gólos előny. Az első félidőben több találat nem esett, de egyik csapatnak sem lehetett volna egy szava sem, ha ellenfele 2-3 alkalommal megzörgette volna a hálóját.

A második játékrészre Kovrig átszervezte a csapatot a védelem megerősítése érdekében. Tóth jött vissza a védelem közepébe, hogy sebességben felvegye a versenyt a gyors nyárlőrinci támadókkal. Egy héttel ezelőtt góllal és gólpasszal vette ki a részét a Tiszaalpár elleni 4-1-es győzelemből, ezúttal a védelembe hozott stabilitást. A második félidőben elmaradtak a vendégek veszélyes kontrái, de csapatunknak sem sikerült lezárni a meccset. Az jelentős mezőnyfölény ellenére nem akart jönni a gól, míg nem a 79. percben újabb egyértelmű büntetőhöz jutott csapatunk. Maczelka lépett ki ragyogóan védője mellől majd a kirohanó kapus mellett is eltolta a labdát, aki buktatta őt, így a játékvezető harmadszor is a büntetőpontra mutatott. Maczelka állt a labda mögé és magabiztosan lőtt az elvetődő kapus helyére, 2-0. A hátralévő percekben sem változott a játék képe, Kitlék birtokolták a labdát, de igazi helyzeteket nem sikerült kialakítani. A 90. percet követően a játékvezető 3 perc hosszabbítást mutatott fel, amely szinte eseménytelenül telt, de a 93. minutumban egy gyámoltalan szituációt követően Botos vitte földre ellenfelét, így a mérkőzésen immár negyedszer a büntetőpontra mutatott a játékvezető. A vendégek részéről Bali készült értékesíteni a 11-est, de Borbély a szezon során már nem először érezte jól az irányt és hárította a lövést. Sajnos a kipattanóra Bali ért oda a leggyorsabban és a fekvő Borbély mellett már utat talált a kapuba, 2-1. Ezt követően érkezett is a hármas sípszó, 2-1-es sikerrel hagyta el csapatunk a pályát, így továbbra is 8 pontos előnnyel vezeti a tabellát.
 
SC HÍRÖS-ÉP – Nyárlőrinci LSC 2–1 (1-0)
SC HÍRÖS-ÉP: Borbély – Lóczi (Kövecs), Forgó, Kovrig (Ronkó), Maczelka (Sallai), Lantos (Pelikán), Kitl, Tóth, Király (Szabó), Botos, Horváth
Gólszerzők: Maczelka ll., Bali
 
A 16. forduló mérkőzésére az előzetes kiírás alapján 2020. március 22-én vasárnap 15:00 órától kerül sor, a Pálmonostorát fogadjuk a Műkertvárosi Sportcentrumban.
Amennyiben a Magyar Labdarúgó Szövetség máshogy nem rendelkezik zárt kapuk mögött kerül megrendezésre a találkozó!
Amint hivatalos tájékoztatás érkezik az MLSZ részérő a bajnokság folytatásáról vagy felfüggesztéséről, annak részleteit jelezzük szurkolóink felé.
 
Hajrá HÍRÖS-ÉP!
 

Megosztás!

Kapcsolódó oldalak

Vereség Hartán


Továbbra sem megy idegenben felnőtt vármegye…